אי של יציבות: שוק המניות האמריקאי רושם את התקופה הרגועה ביותר מזה 50 שנה
מחקר של הפייננשל טיימס מצא כי מאז בחירת טראמפ השינוי היומי במדד S&P 500 עמד על 0.31% בלבד - נתון מפתיע בהתחשב במתיחות הגוברת בין הנשיא החדש למנהיג צפון קוריאה
- טראמפ קרא לסעודים להנפיק את ארמקו בבורסת ניו יורק - והתעלם מנאסד"ק
- דיווח: טראמפ יכריז ביום חמישי על ג'רום פאוול כיו"ר הבא של הפד
- התקדמות רפורמת המסים של טראמפ הקפיצה את וול סטריט לשיא
מדובר על השינוי היומי הנמוך ביותר מזה למעלה מ-50 שנים. נתון זה מפתיע למדי בהתחשב במתיחות המסלימה מול צפון קוריאה ותכנית הגרעין שלה. בפיננשל טיימס ניתחו את ההחזרים במדד מאז הוקם ב-1927, ומצאו שרק תקופה אחת בהיסטוריה התאפיינה בתנודתיות ממוצעת נמוכה יותר.
מתברר כי גם 12 החודשים השקטים ביותר במדד הגיעו לאחר טלטלה פוליטית. התקופה הזו החלה שבוע לאחר ההתנקשות בג'ון קנדי בנובמבר 1963. באותה תקופה השינוי היומי הממוצע במדד עמד על 0.25%. במהלך התקופה הזו, ארה"ב חוותה מערכת בחירות בה התמודדו לינדון ג'ונסון (סגנו של קנדי) ובארי גולדוואטר, שנחשבה למערכת בחירות עוינת במיוחד. באותה תקופה אושרה גם אמנת מפרץ טונקין, שסללה את הדרך להרחבת המעורבות של ארה"ב בוייטנאם. שלא לדבר על כך שמשבר הטילים עם קובה עוד היה טרי מאד בזיכרון של האנשים.
לשם השוואה, ב-50 השנים האחרונות, המדד זז בשיעור יומי ממוצע של 0.72%, כפול שיעור התנודתיות שנרשם השנה.
בנוסף לרמות התנודתיות הנמוכות, המשקיעים מגדרים נגד תנודתיות עתידית, בצורה שמראה כי אינם חושבים שהתנודתיות תתגבר בקרוב. לראיה, מדד הפחד, הנקרא מדד ויקס (Vix index) נפל ביולי לרמתו הנמוכה ביותר מאז 1990, ונותר מאז סמוך לשפל הזה. בהתאם, האסטרטגיה של הימור על ירידה במדד התגלתה כמוצלחת ביותר בעידן טראמפ.