אגוד: "הסיכון עולה בשל המיזוג עם מזרחי טפחות"
חרף השיפור בתוצאות הרבעון השלישי, הנהלת הבנק חוששת שהעיסוק התקשורתי במיזוג מפחית את רמת הוודאות שאגוד יוכל להוציא לפועל את תוכניותיו האסטרטגיות ל־2021-2017
לצד הנתונים על עלייה בתוצאות הכספיות שלו, בנק אגוד מוסיף כוכבית אזהרה שלפיה המיזוג הצפוי עם בנק מזרחי טפחותמגביר את הסיכון האסטרטגי של הבנק. בדו"חות הרבעון השלישי של אגוד נכתב כי על רקע הודעת בנק מזרחי טפחות על הכוונה למזג לתוכו את בנק אגוד, פוחתת הוודאות באשר למימוש התכנית האסטרטגית של אגוד.
- מיזוג מזרחי-אגוד: לא לשפוך את התחרות עם המים
- גפני מאיים על בר בעקבות המיזוג בין מזרחי לאגוד: "נקדם חוק להפרדת הפיקוח מבנק ישראל"
- לקראת המיזוג: אגוד נערך למכירת תיק המשכנתאות
בדו"חות מצוין עוד שהמהלך מגביר את הסיכוי לפגיעה במוניטין הבנק, בשל החשיפה התקשורתית, ואת הסיכוי להרעה ביחסי העבודה. מחר (א') אמורים עובדי הבנק לחדש את קבלת הקהל בסניפים אחרי שביתה בת ארבעה ימים.
הסיכון המוזכר בדו"חות נוגע לתוכנית האסטרטגית של אגוד לשנים 2017‑2021, שקבעה צעדי התייעלות, בפרט בכוח האדם, והציבה יעדים למתן אשראי קמעונאי ואשראי לעסקים קטנים. תיק האשראי של הבנק כולל כ־25.5 מיליארד שקל שכמחציתם מוקצית לאשראי למשקי בית וקרוב ל־20% לאשראי למגזר העסקים הקטנים והזעירים.
הרווח הנקי של אגוד עמד ברבעון השלישי על 31 מיליון שקל, עלייה של 63% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והתשואה על ההון עמדה על 5.1% לעומת 3% ברבעון המקביל. השיפור מיוחס לירידה בהוצאות להפסדי אשראי ובהוצאות התפעול. עם זאת, אגוד הוא עדיין אחד משני הבנקים הפחות יעילים בארץ, ויחס היעילות שלו עומד על 78%.
גרעין השליטה באגוד מוחזק בידי ישעיהו לנדאו (24.78%), יורשות דוד לובינסקי רות מנור ויעל אלמוג זכאי (סה"כ 22.86%), ובעלי מגדל שלמה אליהו (27.12%). אליהו מחויב למכור את חלקו באגוד בשל מגבלות חוק הריכוזיות, שאוסר עליו להחזיק בגרעין שליטה של בנק במקביל לשליטתו בגוף פיננסי אחר ‑ מגדל.