$
שוק ההון

מתנת הכניסה של חיים כצמן: הדיבידנד של גזית גלוב יגדל

זמן קצר אחרי ההודעה המפתיעה על עזיבתו של דורי סגל, קבוצת הנדל"ן משדרת מסר אופטימי למשקיעים. אחרי שנים של צניחה בחלוקת הדיבידנדים תגדיל גזית גלוב את הדיבידנד שתחלק השנה ב־7.6% לעומת השנה שחלפה, ל־294 מיליון שקל

יניב רחימי 07:2411.01.18

פחות משעתיים אחרי שהמשקיעים התבשרו על עזיבתו המפתיעה של המנכ"ל דורי סגל, שכיהן בתפקיד לתקופה קצרה של שנה, גזית גלוב דיווחה שלשום על מדיניות הדיבידנד שלה לשנת 2018. בהתאם למדיניות הדיבידנד של גזית גלוב, שאומצה לפני 20 שנה, החברה מודיעה מדי שנה על הדיבידנד השנתי הצפוי. בהתאם להחלטת הדירקטוריון של גזית גלוב, החברה תשאף לחלק ב־2018 דיבידנד השנתי של 1.52 שקלים למניה, שהם 294 מיליון שקל.

 

הנתח של נורסטאר

נכון להיום, שער המניה של גזית גלוב עומד על 37.2 שקל. המשמעות היא שאם כוונותיה של גזית גלוב יתממשו, אזי תשואת הדיבידנד השנתית צפויה להסתכם ב־4.1%, אולם בינתיים, המשקיעים שלחו את מניית גזית גלוב לירידה מצטברת של כ־2.5% ביומיים האחרונים. הצהרת הכוונות ביחס למדיניות חלוקת הדיבידנד של גזית גלוב בשנת 2018 משדרת אופטימיות זהירה לגבי החברה, שכן הדיבידנד שצפוי להיות מחולק השנה, 294 מיליון שקל, גבוה ב־7.6% מזה שחולק אשתקד, 273 מיליון שקל.

 

בגזית גלוב מקווים שהצניחה בתשואת הדיבידנד נבלמה בגזית גלוב מקווים שהצניחה בתשואת הדיבידנד נבלמה

 

הנהנית העיקרית מהדיבידנדים שיזרמו מגזית גלוב היא החברה־האם נורסטאר, שמחזיקה ב־51.7% מגזית גלוב. חלקה של נורסטאר בדיבידנד שיחולק ב־2018 צפוי להגיע ל־152 מיליון שקל. חיים כצמן, בעל השליטה בגזית גלוב, מחזיק ב־47% מנורסטאר, כך שחלקו בדיבידנד עומד על 71.4 מיליון שקל.

 

נראה ש־2018 מסתמנת כשנת ההתאוששות של גזית גלוב, אחרי שב־2017 נרשם שפל של השנים האחרונות בכל הקשור לדיבידנד שהחברה חילקה לבעלי מניותיה. ברבעון הראשון של 2016, על רקע ההפסדים שנרשמו בעקבות הוצאות המימון הכבדות וההפסד ממכירת דורי, נאלצה גזית גלוב לחתוך את היקף הדיבידנד שהיא מחלקת. הדיבידנד שגזית גלוב חילקה ב־2017 המשיך לרדת, וכאמור הגיע לשפל של השנים האחרונות של 273 מיליון שקל.

 

לגזית גלוב אין מגבלות על חלוקת דיבידנד במסגרת ההתחייבויות הפיננסיות שלה לגופים הפיננסיים וכלפי מחזיקי האג"ח שלה. אולם החלוקה בפועל לא ודאית מכיוון שהיא כפופה לתזרים המזומנים ולתוצאות הפעילות.

 

עומסי פירעונות כבדים

בפני גזית גלוב עומדים עומסי פירעונות בשלוש השנים הקרובות, כשבכל אחת מהן היא נדרשת לפרוע סכום של יותר ממיליארד שקל. אולם מנגד, יש לגזית גלוב גם מקורות לא מבוטלים. אלו מבוססים על יתרות נזילות של 3.2 מיליארד שקל בחברה ובחברות־הבנות הפרטיות ועל נכסים לא משועבדים המהווים 86% מהנדל"ן להשקעה בדו"ח המאוחד של החברה. בשנה שחלפה הורידה גזית גלוב את המינוף הפיננסי שלה. היחס בין החוב נושא הריבית נטו לסך המאזן (סולו מורחב) ירד ל־54% בסוף הרבעון השלישי של 2017 לעומת יחס של 62% בסוף 2016.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x