בלעדי לכלכליסט
דריו הלת' מנהלת מגעים לגיוס ולרישום כפול בבורסה בתל אביב
מנכ"ל חברת הציוד והמכשור הרפואי מקיסריה שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 30 מיליון דולר נפגש לאחרונה עם מוסדיים בישראל כדי לקדם את המהלך. דריו הלת' פיתחה טכנולוגיה לבדיקת סוכר באמצעות הסמארטפון
חברת דריו הלת' מנהלת מגעים לרישום כפול בבורסה בתל אביב, מהלך שילווה בגיוס של 25-20 מיליון שקל מגופים מוסדיים ופרטיים.
- יורוקום ומשפחת ויל ימכרו בבורסה את אחזקותיהם באנלייט ב-180 מיליון שקל
- קרן CVC במו"מ לרכישת לומניס ב־900 מיליון דולר
- לאחר הנפילה במניות סלקום: אלשטיין משך הצעת הרכישה ליורוקום
ל"כלכליסט" נודע כי ארז רפאל, מנכ"ל דריו הלת', נפגש בשבועות האחרונים עם כמה גופים מוסדיים כדי לקדם את הגיוס והרישום הכפול, וקיבל היענות חלקית לא רשמית. דריו הלת' שנסחרת בבורסת נאסד"ק בניו יורק מאז אפריל 2013 לפי שווי של 30 מיליון דולר, ועוסקת בתחום הציוד והמכשור הרפואי, פיתחה טכנולוגיה לבדיקת סוכר באמצעות הסמארטפון ואלגוריתם לשיפור הטיפול בסוכרת.
ב־2017 רשמה דריו הלת' צמיחה של 84% בהכנסות לעומת 2016, ל־5.2 מיליון דולר. הדו"חות כללו תחזיות להמשך צמיחה בקצב דומה ב־2018, להכנסות של
9.3-8.3 מיליון דולר. הרווח הגולמי שלה ב־2017 היה 1.3 מיליון דולר, וההפסד שלה גדל ל־15.7 מיליון דולר לעומת הפסד של 10.5 מיליון דולר ב־2016.
במהלך 2017 גייסה דריו הלת' 6.6 מיליון דולר מקרן בתחום הבריאות ומהמשקיעים הקיימים. רוב הצמיחה בפעילותה ב־2017 הגיע ממכירת רכיבים של הפתרון שפיתחה – מכשיר המתחבר לטלפון הסלולרי ומאפשר בדיקת דם, וכן את הסטריפים, רכיבים חד־פעמיים המתכלים בכל בדיקה.
דריו הלת' פועלת מקיסריה ומעסיקה 45 עובדים, 80% מהם בישראל והיתר מועסקים בקוריאה, ארה"ב וסין, שבהן מיוצרים חלקי המכשיר שפיתחה. המכשיר והאפליקציה מאושרים לשיווק בארה"ב, אירופה, אוסטרליה וקנדה, ודמי המינוי עומדים על 50-25 דולר לחודש למטופל.
המכשיר של דריו הלת' מתחבר ישירות לסמארטפון, זאת לעומת תקשורת בלוטות' שבאמצעותה מסתנכרנים המכשירים של המתחרות – אף.סי גלובל, ניאואסק ואווינגר – שעיקר התחרות מולן נעשית בתחום של האלגוריתמיקה להתאמה אישית של טיפול, שבו יש לדריו הלת' יתרון משמעותי. האלגוריתם שלה משתמש במידע מבדיקות הדם ומן הסמארטפון גם יחד, כדי ליצור מערכת לומדת שנותנת למטופל עצות מותאמות אישית לגבי תזונה, התנהגות ומימוני תרופות, אשר אמורות לאפשר למשתמש במכשיר לשפר את הטיפול במחלה באופן שיתבטא בכך שרמות הסוכר יישמרו בטווחי הנורמה.