$
שוק ההון

התחרות גובה מחיר מסלקום: צניחה של 73% ברווח הנקי ברבעון הראשון

ההכנסות ירדו ב-2.7% ל-933 מיליון ש', הרווח התסכם ב-7 מיליון ש' בלבד; כ-5000 מנויים נוספו לסלולר, וכ-14 אלף לטלוויזיה; ה-ARPU ירד ל-51.8 שקל לחודש, לעומת 53.6 שקל לחודש ברבעון הקודם ו-60.1 שקל לחודש ברבעון המקביל

אביב גוטר 11:4530.05.18

סלקום מסכמת את הרבעון הראשון של 2018 עם קיטון במדדים הפיננסיים לצד גידול במצבת מנויי הסלולר והטלוויזיה – כך עולה מפרסום הדו"חות הכספיים של החברה היום (ד').

 

 

הכנסות החברה הסתכמו לסך של 933 מיליון שקל, קיטון של 2.7% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה שהסתכם ב-959 מיליון שקל. בסלקום מציינים כי הירידה בהכנסות מיוחסת לירידה של 5.1% בהכנסות משירותים, שהסתכמו בסכום של 701 מיליון שקל לעומת 739 מיליון שקל, וזאת כתוצאה מהתחרות העזה בשוק הסלולר. לצד זאת, הירידה קוזזה בחלקה על ידי עלייה של 5.5% בהכנסות מציוד קצה.

 

התחרות בשוק הסלולר משפיעה גם על ההכנסות משירותי רשת שהסתכמו ב-437 מיליון שקל לעומת 509 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השחיקה המתמשכת במחירי השירותים וירידה בהכנסות בגין זכויות השימוש ברשת הסלולר מגולן טלקום.

 

מה דעתך על מניית סלקום:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

במגזר הנייח, הכולל את שירותי הטלוויזיה והאינטרנט, רשמה סלקום עלייה של 9%. ההכנסות הסתכמו ב304 מיליון שקל לעומת 279 מיליון שקל. הרווח התפעולי הסתכם ב-45 מיליון שקל ברבעון הראשון לעומת 67 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה, ירידה של 32.8%. ה-EBITDA הסתכם ב-180 מיליון שקל לעומת 201 מיליון שקל בשנה שעברה, ירידה של 10.4%.

 

הרווח הנקי הסתכם ב-7 מיליון שקל, לעומת 26 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה, ירידה של 73%. מצבת מנויי הסלולר בסוף הרבעון הראשון הסתכמה ב-2.822 מיליון מנויים, גידול של 5000 מנויים לעומת הרבעון הקודם ו-30 אלף מנויים בהשוואה לנתוני הרבעון הראשון בשנה שעברה. ההכנסה הממוצעת מלקוח (ARPU) הסתכמה ב-51.8 שקל לחודש, לעומת 53.6 שקל לחודש ברבעון הקודם ו-60.1 שקל לחודש ברבעון הראשון אשתקד.

 

 

ניר שטרן מנכ"ל סלקום ניר שטרן מנכ"ל סלקום צילום: יוסי צבקר

 

ניר שטרן מנכ"ל סלקום ניר שטרן מנכ"ל סלקום צילום: אלכס קולמויסקי

 

כמו כן, סלקום מדווחת כי הגיעה להסכם עם חברת החשמל לעדכון תעריפי השירות מול חברת החשמל אם החברה תחליט בסופו של דבר להשקיע במיזם הסיבים אנלימיטד (IBC).

 

מנכ"ל סלקום ניר שטרן אמר: "המשכנו לקדם השקעה אפשרית ב-IBC, ולאחר שהגשנו מזכר הבנות לא מחייב והגענו להבנות עם חברת החשמל ביחס לעדכון מחירי השירותים של חברת החשמל ל-IBC אם נשקיע ב-IBC".

 

כזכור, מוקדם יותר השבוע פרסם משרד התקשורת שימוע לתיקון רישיונה של IBC להקטנת חובת הפריסה האוניברסלית ל-40% לאחר שהודה כי המודל הכלכלי שלו נכשל. כדי להמשיך את פעילות המיזם נדרשת השקעה של 3 מיליארד שקל, אולם נכון להיום סלקום היא המועמדת היחידה לרכישת אחזקות מהמיזם. לפי בדיקה שערכה סלקום, ניתן להגיע לכדאיות כלכלית במיזם על ידי הפחתת חובת הפריסה ל-40%.

 

שטרן התייחס גם לתכנית הפרישה מרצון שגובשה יחד עם ועד העובדים כתוצאה מהתגברות התחרות במגזרים בהם פועלת החברה: "אנו ממשיכים לפעול לצמצום הוצאות החברה ובוחנים דרכים שונות להתייעל, על מנת להתמודד עם שחיקת המחירים במגזר הנייד. לפני מספר ימים הודענו על גיבושה של תכנית פרישה מרצון שתהווה נדבך נוסף של צמצום בהוצאות החברה".

 

עוד עולה מהדו"חות כי סלקום שוקלת להנפיק מניות. בסלקום מציינים כי עד כה החברה מימנה באמצעות תזרים המזומנים מפעילות וגיוס חוב חדש, אולם עת נדמה כי סלקום זקוקה למזומנים על מנת פירעון חוב, הון חוזר והמשך השקעה בתשתיות.

 

תזרים המזומנים הפנוי הסתכם הרבעון ב-84 מיליון שקל לעומת 66 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנה שעברה, וזאת בנטרול הלוואה שהועמדה לגולן טלקום בסכום של 130 מיליון שקל. הגידול בתזרים המזומנים בשיעור של 27.3% נבע בעיקר מירידה בתשלומים לספקים וקוזז בחלקו בחלקו על ידי ירידה בתקבולים מלקוחות בגין שירותים וציוד קצה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x