דיווח שוטף
וול סטריט: הנפט מעל 70 דולר לאחר עלייה של 3.6%; ג'נרל אלקטריק זינקה ב-7.8%
לאחר יום של ירידות חדות, היום רשמו המדדים המובילים בניו יורק עליות של עד 0.4%; הנפט חצה את רף 70 הדולרים לחבית לאחר דיווחים שלפיהם ארה"ב מבקשת לחתוך את משלוחי הנפט האיראניים לרמה אפסית; מניית GE טסה, על רקע תוכנית החברה להיפרד מחטיבת הבריאות שלה. מניות השכרות הרכב צללו: הרץ ירדה ב-11.7% לאחר שאנליסט מורגן סטנלי חתך את מחיר היעד שלה, אוויס איבדה 9.7%
ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי קאק דאקס דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500
לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
23:00 - המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב בעליות שערים קלות בהובלת מניות הטכנולוגיה, לאחר הירידות החדות שנרשמו אתמול. דאו ג'ונס עלה ב-0.1%. מדד S&P 500 הוסיף לערכו 0.2%, ונאסד"ק התחזק ב-0.4%. בין המניות הבולטות במסחר היום: מניית אפל שעלתה ב-1.2%, מניית פייסבוק שהוסיפה לערכה 1.4%, ומניית ג'נרל אלקטריק שזינקה ב-7.8% בעלייה היומית החדה ביותר שלה מאז אפריל 2015, על רקע התוכנית להיפרד מחטיבת הבריאות שלה. מניות שבלטו היום לשלילה: מניות חברות השכרת הרכב הרץ ואוויס שצללו ב-11.7% וב-9.7%, בהתאמה - לאחר שאנליסט מורגן סטנלי חתך את מחיר היעד שלהן.
21:45 - מניות חברות השכרת הרכב מאבדות בניו יורק גובה. מניית חברת הרץ יורדת כעת ב-11.5% לאחר שאנליסט מורגן סטנלי אדם ג'ונס הוריד את מחיר היעד שלה ל-30 דולר (לעומת מחיר הסגירה שעמד על 38 דולר אתמול). במקביל מניית אוויס מאבדת גם היא כמעט 10% לאחר שג'ונס הוריד את מחיר היעד שלה, אם כי בצורה מתונה יותר ל-15 דולר (שער הסגירה שלה עמד על רמה של 19 דולר אתמול).
21:30 - מחיר הנפט הגולמי עלה היום ב-3.6% ונקבע על 70.5 דולר לחבית - מחיר הנעילה הגבוה זה יותר מחודש. מוקדם יותר ירד מחיר הזהב ב-0.7% ונקבע על 1,259.9 דולר לאונקיה - מחיר הנעילה הנמוך ביותר של המתכת היקרה זה חצי שנה.
20:50 - "בטווח הארוך יותר, אנחנו עדיין מאמינים שהאפשרות הסבירה יותר היא ששני הצדדים כן יצליחו להגיע להסכמה על שיווי משקל חדש בסחר בניהם שימנע מלחמת סחר כוללת", כך כותב עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים. לדבריו, התקרבות מועד הטלת המכסים ללא פריצת דרך משמעותית במשא ומתן בין הצדדים יביאו להמשך התנודתיות בשווקים.
20:10 - בגלל המכסים: האירופים יקנו הארלי דיווידסון מתאילנד וברזיל. יצרנית האופנועים הידועה תעביר חלק מהייצור אל מחוץ לארה"ב בעקבות מסי היבוא של וושינגטון ומסי הנגד של האיחוד האירופי. המרוויחות מהמצב הן חברות הייעוץ העסקי, שנשכרות כדי לסייע בתכנון מחדש של שרשראות האספקה בחברות גלובליות. מניית החברה נסחרת בירידות קלות של 0.3%.
19:20 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עולה כעת ב-3% והזהב השחור חוצה את רף 70 הדולרים לחבית. זאת, לראשונה מחודש מאי האחרון. חוסר ודאות סביב יצוא הנפט מלוב וספקות באשר לתוכנית של אופ"ק להאיץ את קצב ייצור הנפט תומכים במגמה. דיווחים שלפיהם ארה"ב מעוניינת לחתוך את משלוחי הנפט האיראניים לאפס תומכת גם היא בהתחזקות מחירו של הזהב השחור.
17:20 - ענקית האלכוהול בראון־פורמן האמריקאית, יצרנית המותגים ג'ק דניאל'ס ופינלנדיה, הודיעה כי תעלה את מחירי משקאותיה באירופה ב־10%. עליית המחירים מגיעה על רקע מכסים בגובה 25% שהשית האיחוד האירופי על שורת מוצרים מתוצרת ארה"ב. על כך דיווחה סוכנות בלומברג. "אנחנו מאמינים שנוכל להתמודד עם המכסים, אבל רק הזמן יגיד איך הצרכנים האירופים יגיבו", אמר דובר מטעם החברה. עם זאת, מניית החברה מגיבה בעלייה של 1.5%.
16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים של עד 0.4% במדדים המובילים - נאסד"ק ודאו ג'ונס.
15:00 - לאומי: "כבר זמן רב מדברים על מלחמת הסחר בין ארצות הברית והעולם, אבל עד היום זה בא לידי ביטוי ביום ירידות אשר תוקנו למחרת. מלחמת סחר היא בהחלט סכנה רצינית לכלכלה העולמית. עד לפני מספר שנים, סין ייצאה בעיקר מוצרי low tech, כגון ביגוד ומוצרים זולים, כך שלארצות הברית לא היו חששות ממנה. בשנים האחרונות סין הצליחה לבצע קפיצת מדרגה טכנולוגית, לא מעט בשל העתקת מוצרים אמריקאים וגניבת סודות מסחריים, וייצורם בסין. כך שכיום סין מייצרת כמעט הכל - מטלפונים ועד מכוניות ולווינים. כל זאת, תוך גניבת סודות טכנולוגיים אם באמצעות האקרים או אם באמצעות רכישה של חברות טכנולוגיה אמריקאיות".
14:00 - יום היסטורי בניו יורק: מניית ג'נרל אלקטריק יוצאת היום ממדד דאו ג'ונס, לאחר יותר מ-100 שנה במדד, בעקבות הידרדרות מתמשת בשווי החברה. רשת הפארמה ומוצרי הצריכה וולגרין בוטס תיכנס במקומה למדד.
13:40 - נכון לעכשיו מסתמן שנטפליקס תאושש חלקית מהנפילה של אתמול: המניה עולה ב-1.2% בטרום לאחר נפילה של 6.5% אתמול - הירידה היומית החדה ביותר שנרשמה במניה מזה שנתייים, מאז ה-19 ביולי 2016.
13:30 - העליות באירופה מתמתנות, מדד דאקס הגרמני מתקרב לרמת הבסיס, עם עלייה קלה של 0.1% בלבד. קאק עולה ב-0.2%, פוטסי מתחזק ב-0.4%
12:30 - יום נוסף של ירידות במניות התעופה הגדולות: אייר פראנס יורדת ב-3%, לופהאנזה מאבדת 1%, מניית איטנרנשיונל קונולידייטד, החברה האם של בריטיש איירווייז, יורדת ב-1.3% (International Consolidated Airlns).
12:00 - סיינסבורי יורדת ב-1.6% לאחר שחברת המחקר קנטר (Kantar Worldpanel) פרסמה דוח לפיו סיינסבורי היא הרשת היחידה מתוך 4 הגדולות בבריטניה שרשמה ירידה במכירות בשלושת החודשים (12 השבועות) שהסתיימו ב-17 ביוני. המתחרה טסקו יורדת ב-1%.
10:10 - הבורסות באירופה פתחו את יום המסחר לפני כמה דקות והמדדים המובילים רושמים עליות - דאקס בפרנקפורט מטפס ב-0.7%, קאק בפריז עולה ב-0.6% ופוטסי הלונדוני מוסיף לערכו 0.3%; למרות האיום של טראמפ להטיל מכס של 20% על המכוניות המיובאות לארה"ב, יצרניות הרכב האירופיות נסחרות בעליות - בפריז רנו מתחזקת ב-1.2% ופיג'ו עולה ב-0.8%, בפרנקפורט דיימלר מטפסת ב-0.7% ואילו ב.מ.וו יוצאת מן הכלל ונסוגה ב-0.1%.
8:30 - המסחר בבורסות המובילות באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת - בורסת שנגחאי נסוגה ב-0.5%, הונג קונג נחלשת ב-0.2% ואילו טוקיו מטפסת ב-0.1%.
אמש הרעידה מלחמת הסחר את וול סטריט
וכל המדדים המרכזיים ננעלו בירידות משמעותיות, אם כי אלה נחלשו מעט לקראת הנעילה: נאסד"ק איבד 2.1% מערכו, דאו ג'ונס נסוג ב-1.3%, S&P 500 איבד 1.4%, ומדובר בירידות החדות ביותר במדד מזה כחודשיים. מגזרי הטכנולוגיה והקמעונאות הובילו את הירידות (2%). חברת קרניבל בלטה בירידה של 7.9% לאחר דו"חות מאכזבים.
בתחילת השבוע דיווח הוול סטריט ג'ורנל כי הנשיא דונלד טראמפ מתכוון להודיע על חרם על חברות סיניות רבות, שיאסור עליהן להשקיע בחברות טכנולוגיה אמריקאיות. במקביל ייאסר על יצוא טכנולוגיה אמריקאית לסין. לפי הדיווח, הנשיא יכריז על הצעדים עד לסוף השבוע.
במהלך יום המסחר בארה"ב אמר ל-CNBC יועצו הבכיר של טראמפ לענייני מסחר, פיטר נבארו, כי השוק מגיב באופן מוגזם לדיווחים על הגבלות השקעות כחלק ממלחמת הסחר עם סין. לדבריו, לממשל אין כרגע מדינות מסוימות שהוא סימן כחלק ממלחמה זו. בנוגע לדיווחים לפיהם ארה"ב תמנע מחברות ש-25% לפחות מהן מוחזקות בבעלות סינית לרכוש חברות טכנולוגיות אמריקאיות אמר נבארו כי "זו לא התוכנית".
בשישי האחרון איים טראמפ להטיל מכסים נוספים בשיעור של 20% על כל המכוניות המיובאות לארה"ב, ונציגי אירופה הודיעו בתגובה כי אם כך יהיה לא תהיה להם ברירה אלה להטיל מכסים דומים משלהם על המכוניות האמריקאיות.