$
שוק ההון

רמי לוי רוצה להשכיר לרשת שלו נכסים בבעלותו ב-45 מיליון שקל בשנה

זאת מתוך סכום שנתי כולל של 108.6 מיליון שקל ששילמה בממוצע בשלוש השנים האחרונות לכלל הסניפים והמחסנים, כולל אלה שבבעלותו של מייסד הרשת

חזי שטרנליכט 13:5410.07.18

איש העסקים רמי לוי מבקש מבעלי המניות של החברה הציבורית שבשליטתו ונושאת את שמו, להקים תנאים למעין הסכם מסגרת לדרך שכירת החנויות והנכסים שהוא מעמיד לה. לקראת אסיפת בעלי המניות הקרובה שתיערך ב-9 באוגוסט, מציעה רשת הסופרמרקטים לייצר תנאי מסגרת להסכמי השכירות השונים כדי להסדיר את הנושא.

 

 

 

החברה שוכרת מבעל השליטה סניפים ומחסן ומשלמת לו דמי שכירות שנתיים ממוצעים בהיקף של כ-38.6 מיליון שקל. זאת מתוך מסכום שנתי כולל של 108.6 מיליון שקל ששילמה בממוצע בשלוש השנים האחרונות לכלל הסניפים והמחסנים, כולל אלה שבבעלותו של רמי לוי. החברה הציבורית שוכרת מלוי מאז 2006 נכסים שונים המשמשים אותה לצורכי פעילותה.

 

רמי לוי רמי לוי צילום: טלי מאייר

 

העסקה המוצעת לאישור בעלי המניות נובעת מהעניין האישי שנוצר לו, אף שהסכמי השכירות האמורים, לפי החברה, נחשבים ל"עסקאות שאינן חריגות" משום שההיקף הכספי השנתי שנוגע להן, אף שמדובר בעשרות מיליוני שקלים, לפי ההודעה למשקיעים הסכום של דמי השכירות "אינו מהותי עבור החברה ובשל היותן בתנאי השוק".

 

הקווים המנחים שמבקשת רשת רמי לוי לייצר קובעים כי הסכום המצרפי לתשלום דמי שכירות שנתיים שמשולמים לבעל בעל השליטה בעסקאות שכירות של סניפים או משרדים שיש לו עניין אישי בהם, "לא יעלו על 10% מהוצאות מכירה, שיווק הנהלה וכלליות של החברה". בנוסף עסקאות שכירת נכסים לוגיסטיים כגון מחסנים ומתמחים לוגיסטיים לא יעלו על 3% מהרווח הגולמי. לפי שעה הרף העליון שנובע מהמגבלה המדוברת עומד על 45.2 מיליון שקל בשנה ו-396 אלף שקל בשנה למחסנים והמתחמים הלוגיסטיים.

 

בנוסף נקבע כי לא ישולמו דמי שכירות במחיר של מעל ל-100 שקל למ"ר לסניף או משרדים, ו-55 שקל לנכס למטרות אחרות כגון מחסנים או שטחי שירות. לפי התנאים שמבקשת החברה לקבוע, הסכמי השכירות לא יהיו לתקופה של מעל ל-10 שנים וניתן יהיה לקבוע עד 3 תקופות אופציה נוספות בזמן כולל של 7 שנים לכל אחת. אך תקופת השכירות הכוללת לכל נכס תהיה עד 24 שנים ו-11 חודשים. גם עסקת המסגרת המוצעת תחומה בזמן – 10 שנים ממועד אישור האסיפה הכללית.

 

תנאי שכר

בנוסף מבקשת הרשת לעדכן את תנאי השכר של לוי ואשתו עדינה. עבורו מדובר בירידה בשכר החודשי המשולם ובקיצוץ תנאי הבונוס השנתיים במחצית, והחמרה מסויימת בתנאי ההשבה של הבונוס במקרה של של רישום הפסד שנתי. ועבור רעייתו מדובר בירידה בהיקף המשרה לחצי משרה, שתקטין באופן יחסי את תנאי העסקתה. הבונוס ששולם לרמי לוי ב-2017, לפי תנאי השכר הקודמים, היה גבוה יותר בכ-31% ביחס לשנה הקודמת, והסתכם בכ-2.6 מיליון שקל.

 

שכרו של רמי לוי עומד על 95 אלף שקלים בחודש, לפי ההסכם החדש. שכר זה נמוך ממה שנקבע בהסכם השכר הקודם מאוקטובר 2014. אז נקבעה עלות שכר של 119.9 אלף שקל בחודש, אלא שלוי ויתר חד צדדית על 25 אלף שקלים. כך שההסכם החדש מקבע את הויתור שלו בעבר. עם זאת, מנגנון הבונוס שלו קוצץ בחצי, כך שבמדרגות הרווח הנקי השנתי של החברה, שבין 40 ל-80 מיליון שקל הוא זכאי לבונוס של 0.665%, בין 80 ל-120 מיליון שקל ל-1.335% מהרווח הנקי ומעל ל-120 מיליון שקל – ל-2%. אם הרשת תרויח בין 0 ל-40 מיליון שקל, לוי לא יהיה זכאי לבונוס. התקרה נותרה כמו בעבר – 4 מיליון שקל.

 

הבונוס השנתי לו זכאי לוי על ביצועי 2017 עלה בכ-31% והסתכם בכ-2.62 מיליון שקל מול כ-2 מיליון שקל בשנת 2016. דמי הניהול ירדו ל-990 אלף שקל, קיטון של כ-8% מול 2016. סך תנאי השכר של לוי עלה בכ-17.7% בסיכום שנתי. יצויין כי תנאי ההעסקה שמתבקשת אסיפת בעלי המניות לאשר רלוונטיים מ-2018 לשלוש שנים קדימה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x