דיווח שוטף
וול סטריט ננעלה בעליות: טסלה איבדה 9%, אפל לשיא חדש
מדד אמון הצרכנים בארה"ב רשם החודש את רמתו הנמוכה זה 11 חודשים; המסחר התנהל על רקע צפי לשיחות בין סין וארה"ב בנוגע לסוגיות הסחר; אפל עלתה ב-2%; מחיר הסוכר ננעל בשפל של יותר מעשור; הזהב איבד 3% בסיכום שבועי, והנפט - 2.5%
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
23:00 - וול סטריט, שפתחה את יום המסחר בירידות קלות, ננעלה בעליות, כשהמשקיעים מעודדים מהדיווחים על צפי לשיחות בין סין וארה"ב בשבוע הבא סביב סוגיות הסחר ותקווה כי הדבר יביא להתקדמות. לפי הדיווחים, מדובר בשיחות הכנה לקראת פגישה צפויה של הנשיאים דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג בנובמבר.
דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, נאסד"ק הוסיף שיעור דומה למרות ירידה של 8.9% במניית טסלה ומדד S&P 500 התחזק ב-0.3%. בסיכום שבועי עלה הדאו ג'ונס ב-1.4%, נאסד"ק נחלש ב-0.3% ו-S&P 500 התחזק ב0.6%.
"אם נסיר מהשולחן את האפשרות למלחמת סחר ען סין במהלך החודשים הקרובים, זה יאפשר לשוק לעלות", כך אמר ל-CNBC אד קיאון, אסטרטג השקעות ראשי בחברת QMA, "זו אחת הדאגות הגדולות של השוק. אם הלהבות יפחתו, זה דבר טוב".
21:45 - הנפט מסוג WTI עלה היום ב-0.7% לרמה של 65.9 דולר לחבית, אך בסיכום שבועי איבד 2.5% מערכו. זהו השבוע השלישי ברציפות של ירידות בנפט. הברנט עלה ב-0.6% לרמה של 71.8 דולר לחבית, ובסיכום שבועי נחלש ב-1.3%. הסיבה העיקרית לירידות השבועיות: זינוק מפתיע בהיקף המלאים בארה"ב. הנפט מצא תמיכה מסוימת לנוכח הדיווחים לפיהם ארה"ב וסין עומדות לפתוח במו"מ ליישוב מלחמת הסחר ביניהן.
20:40 - הזהב התחזק היום קלות וננעל ברמה של 1,184 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי איבד 2.9% - הירידה החדה מאז מאי 2017. המתכת היקרה איבדה 10% תוך שנה, ולא הצליחה למשוך ביקושים מצד המשקיעים כפי שניתן היה לצפות לנוכח המתחים הגיאופוליטיים.
מדד ICE המודד את עוצמת הדולר אמנם יורד ב-0.4% לרמה של 96.3 נקודות ולקראת ירידה שבועית של 0.1%, אך בשנה האחרונה עלה ב-4.5% והוא קרוב לשיא שלו שנקבע בחודש יוני של השנה שעברה.
לאחר שנסחר במגמה שלילית, הנאסד"ק רושם עלייה קלה של פחות מ-0.1% - על אף צניחת מניית טסלה - בכ-9%.
20:30 - ענקית הטכנולוגיה אפל עולה ב-1.5% לשיא חדש - 213.3 דולר למניה. היא מושכת את דאו ג'ונס, שפתח את יום המסחר בירידות, לעלייה של 0.2%.
בתוך כך מחיר הסוכר ננעל בשפל של יותר מעשור, לאחר שהחוזים עליו איבדו היום 0.1% לרמה של 10.2 סנט לפאונד. מדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2008, והדבר נובע מעודף היצע חסר תקדים בסחורה זו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
18:50 - בורסות אירופה ננעלו בירידות, כאשר מדד סטוקס 600 האיזורי מאבד 0.1% וכמעט כל המגזרים המרכיבים אותו נמצאים במגמה שלילית - על רקע המשבר הפיננסי המתמשך בטורקיה. בסיכום שבועי איבד המדד 1.2% מערכו - שבוע שלישי רצוף של ירידות. בעיקר בלט לשלילה מגזר הטכנולוגיה שאיבד 2% על רקע תוצאות מאכזבות של אפלייד מטריאלס, החברה הגדולה בעולם לציוד לייצור שבבים. מדד פוטסי איבד פחות מ-0.1% (1.4% בסיכום שבועי) דאקס איבד 0.2% (1.7%) וקאק ירד ב-0.1% (1.3%). הבורסה המרכזית בה נרשמו הירידות החדות ביותר היא של מילאנו - 0.6%, ובסיכום שבועי - 3.3%.
במהלך היום פורסמו נתוני האינפלציה לגוש היורו שעמדו בחודש שעבר על 2.1% - מעל תחום היעד של הבנק האירופי המרכזי. הדבר מאותת על אפשרות להעלאת ריבית כבר בשנה הבאה.
בתוך כך עבר המסחר בוול סטריט למגמה מעורבת: דאו ג'ונס עולה ב-0.4%, נאסד"ק נחלש ב-0.1% ו-S&P 500 עולה ב-0.2%. הירידות בטבע, שכבר איבדה קודם לכן 2%, נמחקו והיא נסחרת קרוב לנקודת הפתיחה.
18:10 - מניית טסלה צונחת ב-8% על רקע החקירה ההולכת ומתרחבת של רשות ני"ע בארה"ב בעניין הציוץ שפרסם לאחרונה המייסד והמנכ"ל אלון מאסק בנוגע להפוך את החברה לפרטית. מאסק אמר לניו יורק טיימס שאינו מתחרט על המונח "המימון מובטח" בציוץ שפרסם ובו אמר שהוא שוקל להפוך את החברה לפרטית, כאשר המשקיעים יכולים למכור עתה את המניות שבידיהם במחיר של 420 דולר למניה. כעת המחיר עומד על 310 דולר - נמוך ב-35% מסכום זה. בראיון נרחב שפורסם אתמול הוא אמר שעברה עליו שנה קשה, והוא במצב של תשישות שהוביל לפרסום הציוץ ובהמשך לחקירה. לפי העיתון, דירקטוריון טסלה מודאג מעומד העבודה וממצב הבריאות של מאסק, כולל שימוש בתרופת השינה אמביין. כן פורסם על מאמץ למצוא לו סגן שיקל על עומס העבודה המוטל עליו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
17:00 - מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן רשם באוגוסט את רמתו הנמוכה זה 11 חודשים: 95.3 נקודות לעומת 97.9 נקודות ביולי וצפי אנליסטים ל-98.5 נקודות. לפי מחברי הדו"ח, הירידה התרכזה בעיקר בשליש התחתון של משקי הבית בארה"ב. תנאי הרכישה של מוצרים בני קיימא, בעיקר כלי רכב, למשקי בית גדולים ירדו לרמתם הנמוכה זה ארבע שנים. רמת האינפלציה הצפויה לתקופה של שנה נותרה על 2.9%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נאסד"ק יורד ב-0.5%, דאו ג'ונס מאבד 0.1% ו-S&P 500 נחלש ב-0.2%. מניית טבעשעלתה אתמול ב-7.3% לאחר אישור FDA לגרסה הגנרית שלה למזרק אפיפן, מאבדת עתה 2% מערכה.
16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות בהובלת מניות הטכנולוגיה בעקבות דו"חות מאכזבים: דאו ג'ונס יורד ב-0.1%, נאסד"ק מאבד 0.3% ו-S&P 500 יורד ב-0.1%. מניית אנווידיה יורדת ב-3%. אפלייד מטריאלס מאבדת 8%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
15:15 - נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צייץ היום כי ביקש מרשות ניירות ערך (SEC) לבחון אפשרות שלפיה החברות יפרסמו דוחות כספיים פעם בחצי שנה, במקום פעם ברבעון כנהוג כיום. "בשיחה עם כמה מאנשי העסקים המובילים בעולם, שאלתי מה יפוך את המגזר העסקי בארה"ב לטוב יותר. "יש להפסיק את הדיווחים הרבעוניים, ולעבור לדיווחים חצי-שנתיים", אמר אחד מהם. זה יאפשר גמישות רבה יותר, ויחסוך כסף. ביקשתי מה-SEC לבחון את האפשרות הזאת".
In speaking with some of the world’s top business leaders I asked what it is that would make business (jobs) even better in the U.S. “Stop quarterly reporting & go to a six month system,” said one. That would allow greater flexibility & save money. I have asked the SEC to study!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17 באוגוסט 2018
14:30 - לקראת פתיחת המסחר בניו יורק, החוזים העתידיים על המדדים המובילים יורדים ב-0.2%-0.1%.
אנווידיה(Nvidia) יורדת ב-3% בטרום לאחר הדוחות - בעיקר בשל תחזית מאכזבת וחולשה בפעילות הקריפטו הפחות ותיקה. לרבעון הנוכחי (שלישי) צופה Nviida הכנסות של 3.32-3.19 מיליארד דולר, כאשר הצפי בשוק עומד על 3.34 מיליארד דולר. חברת השבבים רשמה ברבעון השני רווח של 1.1 מיליארד דולר או 1.76 דולר למניה, בהשוואה ל-583 מיליון דולר או 92 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.94 סנט למניה, צפי האנליסטים עמד על 1.85 דולר למניה. הכנסות החברה הסתכמו ב-3.12 מיליארד דולר, לעומת 2.23 מיליארד דולר ברבעון המקביל - הצפי עמד על 3.04 מיליארד דולר. Nvidia רשמה מכירות של 18 מיליון דולר בלבד מפעילות כריית מטבעות הקריפטו, בשעה שהתחזית של החברה עמדה של 100 מיליון דולר. החברה מסבירה את הפער בכך שהיא ציפתה להמשך פריחה של פעילות הקריפטו השנה בעוד שפועל חלה נסיגה מהותית - והיא מציינת בדוחות שהיא צופה המשך של קיפאון בתחום.
מכירות חטיבת ה-PC והמובייל, שפעילות הקריפטו נכללת בה, הסתכמו -116 מיליון דולר, ירידה חדה של 54% בהשוואה לרבעון המקביל, ומהותית מתחח לצפי השוק שעמד על 185.2 מיליון דולר; מכירות הגיימיניג זינקו ב-52% ל-1.81 מיליארד דולר, מעל צפי האנליסטים שעמד על 1.75 מיליארד דולר; מכירות המידע (Data) זינקו ב-83% ל-760 מיליון דולר, הצפי עמד על 740.1 מיליון דולר; מכירות פעילות הגרפיקה עלו ב-20% ל-281 מיליון דולר, צפי האנליסטים עמד על 255.4 מיליון דולר; מכירות תחום המכוניות עלו ב-13% ל-161 מיליון דולר, הצפי בשוק עמד על 147.9 מיליון דולר.
נורדסטרום (Nordstrom) מזנקת ב-9% בטרום מסחר לאחר הדוחות: הרשת רשמה ברבעון השני 162 מיליון דולר או 95 סנט למניה, ומכירות של 4.07 מיליארד דולר. צפי האנליסטים עמד על רווח של 86 סנט למניה והכנסות של 3.97 מיליארד דולר. הנתון שהפתיע לטובה במיוחד הוא המכירות אונליין – אתר המכירות של נורדסטרום ברשת רשם ברבעון מכירות של 897 מיליון דולר, עלייה 50% בהשוואה לרבעון הקודם (רבעון ראשון) ומעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 876 מיליון דולר. החברה ציינה בדוחות שביום המכירות המיוחד שנערך בחודש יולי (לאחר תקופת הדוחות) ההכנסות מהאונליין היו גבוהות ב-80% מהשיא הקודם.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אפלייד מטריאלס(Applied Materials) יורדת ב-5% בטרום לאחר הדוחות, בעיקר בשל תחזית חלשה. החברה רשמה ברבעון הפיסקאלי השלישי רווח נקי של 1.17 מיליארד דולר או 1.17 דולר למניה, לעומת 925 מיליון דולר או 85 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.20 דולר למניה, הצפי בשוק עמד על 1.17 דולר למניה. ההכנסות הסתכמו ב-4.47 מיליארד דולר, לעומת 3.74 מיליארד דולר ברבעון המקביל צפי האנליסטים עמד על הכנסות של 4.43 מיליארד דולר. לרבעון הנוכחי (פיסקאלי רביעי) צופה אפלייד מטריאלס רווח מתואם של בין 92 סנט ל-1 דולר, בשעה שהצפי בשוק עומד על 1.17 דולר.
באירופה: ענקית הספנות, הלוגיסטיקה והאנרגיה מולר מרסק (Moeller-Maersk) עולה ב-3.3% בקופנהגן לאחר הודיעה היום כי בכוונתה להפריד את חטיבה האנרגיה שלה שתירשם למסחר כחברה נפרדת (ספין אוף). החברה הדנית המובילה כ-18% מספנות המכולות העולמית רשמה ברבעון השני רווח של 18 מיליון דולר, לעומת הפסד של 269 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההכנסות סתכמו ב-9.512 מיליארד דולר, לעומת 7.69 מיליארד דולר ברבעון המקביל (מרסק כבר דיווחה על נתוני ההכנסות לפני שבוע).
12:30 - המדדים באירופה עברו לירידות קלות. פוטסי בלונדון וקאק בפריז מאבדים 0.1%, דאקס בפרנקפורט יורד ב-0.3%.
"ממשלת טורקיה והחברות במדינה אמורות להחזיר חובות במט"ח בהיקף של 3.8 מיליארד דולר באוקטובר" - כך לפי כלכלני סוסייטה ג'נרל. לדבריהם, עד סוף השנה יבשילו אג"ח של חברות טורקיות הנקובות במט"ח ב-1.8 מיליארד דולר, ושל הממשלה - ב-1.25 מיליארד דולר; בנוסף עליהן לשלם ריבית של 2.3 מיליארד דולר. החודש הבעייתי ביותר הוא אוקטובר. המשקיעים מודאגים מיכולתה של המדינה להחזיר את חובותיה, לאחר שהמטבע המקומי, הלירה, איבד כשליש מערכו מתחילת השנה, בין השאר על רקע המשבר מול ארה"ב.
10:30 - המסחר בבורסות באירופה נפתח ביציבות. לונדון, פריז ופרנקפורט נסחרות סמוך לרמות הפתיחה. מדד יורו סטוקס 600 רושם יציבות.
באסיה, טוקיו ננעלה בעלייה של 0.4%, שנגחאי איבדה 1.4%, והונג קונג הוסיפה 0.3% לערכה.
שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין אמר שארה"ב מוכנה להטיל סנקציות נוספות על טורקיה אם נשיאה ארדואן יסרב לשחרורו המהיר של כומר אמריקאי, במה שיהווה צעד נוסף בהסלמה הדיפלומטית בין שתי המדינות שמביאה לאי וודאות רבה בשווקים הגלובליים. "הטלנו סנקציות על מספר חברי קבינט, ואנחנו מתכננים סנקציות נוספות אם הם לא ישחררו אותו במהרה," כך אמר מנוצ'ין אתמול במהלך ישיבת קבינט בבית הלבן. שר המסחר הטורקי אמר היום כי אם ארה"ב תחליט להטיל סנקציות חדשות על טורקיה - זו תשיב. "הגבנו לסנקציות אמריקאיות בהתאם לחוקי ארגון הסחר הבינלאומי, ונמשיך לעשות זאת", אמר השר רושאר פקאן. שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושולו אמר כי "ארה"ב לא מצליחה לראות מי חבריה האמיתיים. אנחנו יכולים לפתור את הבעיה מולה בקלות, אך לא עם הלך הרוח הנוכחי".
"גוגללא קרובה להשיק מוצר חיפוש בסין", אך חושבת איך ניתן לעשות יותר במדינה - כך אמר מנכ"ל ענקית הטכנולוגיה, סונדאר פיצ'אי, באסיפה כללית שנערכה במטה החברה בקליפורניה, לפי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל". פיצ'אי אמר את הדברים בעקבות מכתב, עליו חתמו יותר מ-1,000 עובדי גוגל, בו טענו שתוכניות החברה ליצור מנוע חיפוש מצונזר לשוק הסיני מעלות "סוגיות מוסריות ואתיות דחופות".
09:00 - מרבית הבורסות באסיה רושמות הבוקר עליות שערים, לאחר שסין הודיעה כי תקיים בשבוע הבא סבב שיחות נוסף עם ארה"ב בנושא סחר החוץ, שייערך בוושינגטון, ובהמשך למגמה החיובית שנרשמה אמש בוול סטריט.
מדד MSCI אסיה-פסיפיק, שאינו כולל את המניות ביפן, עולה ב-0.4%, לאחר שאתמול רשם שפל של שנה. מדד ניקיי עולה ב-0.4%, שנגחאי מאבדת 0.6%, והאנג סנג מוסיף 0.5% לערכו.
הלירה הטורקית ממשיכה במסע ההתאוששות מול הדולר, ומזנקת ב-16% לרמה של 6.6 לירות.
קרן ההשקעות של ממשלת סעודיה מנהלת מגעים נרחבים עם טסלה כדי להוביל את המהלך להפיכת החברה לפרטית – כך אמר מייסד ומנכ"ל יצרנית הרכבים החשמליים, אלון מאסק, בראיון ל"ניו יורק טיימס". הקרן כבר צוינה כשותפה אפשרית למהלך, לאור העובדה שהיא אחד הגופים המעטים בעולם שיכולים לממן את עשרות מיליארדי הדולרים שנדרשים ליישומו, אך זוהי הפעם הראשונה שבה מעורבותה מאושרת בצורה רשמית. לדברי מאסק, הוא ניהל דיונים נרחבים עם נציגי הקרן, שמנהלת נכסים בשווי של 250 מילארד דולר, למימון הפיכת החברה לפרטית, וייתכן שבסיום המהלך תחזיק הקרן במרבית מניות החברה.