$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

גם כלכלנית רשות ני"ע רוצה להחליף את סלינגר

גתית גור־גרשגורן הגישה מועמדות לתפקיד ראש רשות שוק ההון. מנכ"ל האוצר ונציבות שירות המדינה עדיין מתווכחים על הרכב ועדת האיתור

אדריאן פילוט 07:0127.08.18

ימים ספורים לפני סיום כהונתה של הממונה על שוק ההון דורית סלינגר ביום חמישי הקרוב, מצטרפת מועמדת מפתיעה למרוץ להחלפתה. ל”כלכליסט” נודע כי ד”ר גתית גור־גרשגורן, המכהנת מאז 2007 ככלכלנית הראשית של רשות ניירות ערך, הגישה בשבוע שעבר את מועמדותה לתפקיד.

 

 

 

גור־גרשגורן הגישה את מועמדותה לוועדת האיתור בראשות מנכ”ל משרד האוצר שי באב”ד, שמקדם את מינויה של עו”ד מיה ליקוורניק לתפקיד, בעוד בכירים במשרדו טוענים שליקוורניק אינה עומדת בתנאי הסף, משום שאין לה הידע הנדרש בתחום ההון.

 

"מצוידת בתיק המלצות"

 

איוש התפקיד כבר עורר עימות בין באב”ד לנציבות שירות המדינה. לפני כחודש נחשף ב”כלכליסט” שמ”מ נציב המדינה בלם את כוונת באב”ד לקבוע במכרז שהממונה הבא יהיה כפוף למנכ”ל האוצר. בנוסף, יש מחלוקת גם על הרכב ועדת האיתור, ובמשרד האוצר אומרים כי הרכב הועדה מתגבש בימים אלה. סלינגר תפרוש בסוף השבוע, כשאר הועדה אמורה להתחיל לפעול בספטמבר ־ אחרי פרישתה. טרם נקבע אם ימונה לסלינגר מחליף זמני.

 

מימין ד''ר גתית גור־גרשגורן ועו"ד מיה ליקוורניק מימין ד''ר גתית גור־גרשגורן ועו"ד מיה ליקוורניק צילומים: עמית שעל

 

גור־גרשגורן עומדת בתנאי הסף מבחינת ההשכלה הנדרשת ולכן סיכוייה לזכות במשרה בלתי מבוטלים. היא בעלת תואר דוקטור לכלכלה מאוניברסיטת בולדר בארה"ב ואת הפוסט־דוקטורט עשתה באוניברסיטת ייל.

 

גורמים בנציבות מסרו כי גור־גרשגורן "מצוידת בתיק המלצות מרשים ביותר", הכולל יושבי ראש לשעבר של רשות ני"ע, ממונים לשעבר על שוק ההון, מנכ”לים של משרדים כלכליים, פרופסורים ומומחים לשוק ההון.

 

מועמדותה של גור־גרשגורן מפתיעה וגם מעודדת: עד כה, כמה מבכירי שוק ההון נמנעו מהגשת מועמדות. מינויה של גור־גרשגורן יכול לזכות את שר האוצר משה כחלון בכמה נקודות זכות פוליטיות. מלבד היותה אשה מזרחית, היא מומחית מקצועית בתחומים הנדרשים. כמו כן היא מגיעה מהמגזר הציבורי, מה שעשוי לתת מענה לביקורת ששרי אוצר ממנים בכירים שעשו לביתם במגזר הפרטי במקום לקדם ולתגמל עובדי מדינה מסורים ומנוסים.

 

בנוסף, נראה כי גור־גרשגורן אינה עומדת בניגודי עניינים המאפיינים בכירים שמגיעים מהסקטור הפרטי. בעבודה כבכירה ברשות ניירות ערך, הנחשבת לגוף מקצועי מאוד, גור־גרשגורן התנסתה בעבודת רגולציה מול גורמים מפוקחים, רגולטורים אחרים, גופי ממשל ומשרד האוצר.

 

"גיל צעיר הוא חיסרון?"

 

מסלולה של גור־גרשגורן מזכיר את זה של מי שנחשב למנטור שלה, פרופ’ שמואל האוזר שהיה רוב הקריירה שלו כלכלן ראשי של רשות ניירות ערך, ולאחר 17 שנים מונה ליו”ר שלה. האוזר הוא חבר בוועדת האיתור, ומועמדותה של גור־גרשגורן עלולה להציב אותו בפני דילמה האם למלא את בקשתו של באב''ד ולהמליץ על ליקוורניק, או למנות את ממשיכת דרכו. מתנגדיה של גור־גרשגורן מטילים ספק ביכולתה להתמודד עם לחצים וביקורות, בשל מה שהם מכנים “גילה הצעיר”. אחד מממליציה ציין שהיא מבוגרת ממנכ”ל האוצר. “כשגבר הוא צעיר זה נחשב יתרון, אך כשאישה צעירה, מדברים על חיסרון", אמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x