האחזקה של אי.די.בי בכלל ביטוח ירדה מתחת ל־30%
נאמן המניות משה טרי מכר 5% מכלל ביטוח בעסקת סוואפ מחוץ לבורסה, החבילה החמישית שנמכרה בהתאם לדרישת ראש רשות שוק ההון היוצאת. הרוכש המיועד של חברת הביטוח יוכל לקנות 15% מהמניות שנמכרו בסוואפ ואת החלק של אי.די.בי (29.8%)
אחזקתה של אי.די.בי פתוח בכלל ביטוח ירדה אל מתחת ל־30%. אתמול בבוקר דיווחה החברה כי נאמן המניות משה טרי מכר 5% נוספים מכלל ביטוח בעסקת סוואפ (להחלפה עתידית של נכסים) מחוץ לבורסה. החלק של אי.די.בי בכלל ביטוח צנח מ־34.81% ל־29.82%, בעוד רף השליטה המינימלי בחברת ביטוח הוא 30%.
- הג'וב הראשון החדש של ענת לוין אחרי כלל: דירקטורית באלרוב
- המימוש בשופרסל הקפיץ את דסק"ש, באי.די.בי ההפסד גדל
- רווחי כלל ביטוח זינקו ב-72% ברבעון השני ל-112 מיליון שקל
לפי הפרשנות המשפטית של עורכי הדין של אדוארדו אלשטיין, עסקאות הסוואפ מאפשרות לו למכור את השליטה. זאת משום שרוכש מיועד יוכל לרכוש את המניות של אי.די.בי (29.8%) וכן כ־15% מהמניות שנמכרו בסוואפ ומוחזקות בידי גורם שלישי. אותו גורם שלישי התחייב להעניק לאלשטיין אפסייד מעלייה במניות עד סוף 2019, ובמקביל יקבל מאי.די.בי את ההפרש (דלתא) מירידה בשערן. אם הרוכש המיועד ירצה מעבר ל־45% הללו, הוא יידרש להגיש הצעת רכש למניות נוספות.
זוהי החבילה החמישית של מניות שמוכר טרי, שמונה לנאמן מניות השליטה עוד ב־2012 - בימי בעל השליטה הקודם נוחי דנקנר. המכירות התבצעו במנות של 5% מדי ארבעה חודשים, בהתאם להוראת של ראש רשות שוק ההון היוצאת דורית סלינגר. טרי מכר כ־2.7 מיליון מניות במחיר של 6.23 שקלים למניה, ובתמורה ל־170 מיליון שקל בסך הכל.
אלשטיין מחויב למכור את מניות כלל ביטוח משום שלא קיבל היתר שליטה בה, ומשום שאי.די.בי פתוח אינה עומדת בהון המינימלי הנדרש כדי להחזיק בשליטה. נוסף על כך, חוק הריכוזיות מחייב את אלשטיין להיפרד מהאחזקות הריאליות או הפיננסיות שלו בקבוצה. עם זאת, ייתכן שהמהלך שביצעה לאחרונה דסק"ש שבשליטת אלשטיין - מכירת 15% משופרסל - יאפשר לאי.די.בי להמשיך להחזיק בכלל ביטוח. זאת משום שהיקף האשראי של החברות הריאליות בקבוצה והיקף המכירות שלהן התכווצו משמעותית.
בשנה האחרונה התעניינו כמה גורמים ברכישת השליטה בכלל ביטוח, בראשם חברת הביטוח ההולנדית־ספרדית אקסים, שהמשא ומתן עמה לא הבשיל. על פי הערכות, אלשטיין לא קידם משמעותית עסקה למכירת כלל ביטוח כי הוא רוצה להמשיך להחזיק בה. סלינגר, שנתפסה כמי שבינה לבין אלשטיין שרר חוסר אמון מוחלט, עוזבת את תפקידה בימים אלה, לאחר סיום קדנציה. הממונה החדש יידרש להחליט אם להמשיך במתווה של סלינגר, או לנהוג בדרך אחרת באי.די.בי.
מאז כניסתו לאי.די.בי, אלשטיין לא הצליח להשפיע על ניהולה של כלל, שתחת המנכ"ל היוצא איזי כהן סירבה לחלק דיבידנדים. אלשטיין יצא בגלוי כמה פעמים הן נגד כהן והן נגד היו"ר דני נוה.
אלשטיין. עזיבת סלינגר תקל עליו?
צילום: אוראל כהן