המוסדיים ואלשטיין בקרב על השליטה בדירקטוריון שופרסל
החברה לא כינסה אסיפה שנתית, ועוברת בכך על חוק החברות, בשל מחלוקת בין בית ההשקעות אלטשולר שחם לבין בעלת השליטה לשעבר דסק"ש. באלטשולר פועלים למנות שני דירקטורים מטעמם כדי להקטין את השפעת דסק"ש
הגופים המוסדיים המחזיקים במניות שופרסל מנהלים מאבק נגד בעלת השליטה לשעבר בחברה דסק"ש.
- איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל: ביצר את מעמד־העל של הרשת
- רשות ניירות ערך בודקת את הדחת יו"ר שופרסל ישראל ברמן
- המימוש בשופרסל הקפיץ את דסק"ש, באי.די.בי ההפסד גדל
דירקטוריון שופרסל מבקש למנות שני חברים חדשים, וכעת המוסדיים, בראשות אלטשולר שחם המחזיק ב־10.56% ממניות החברה, מנסים לקדם מועמדים מטעמם כדי להקטין את השפעתם של חברי הדירקטוריון מטעם דסק"ש.
בימים האחרונים קיבלו המוסדיים המחזיקים במניות שופרסל טלפון מחברי ועדת האיתור של הדירקטוריון, הכוללת את הדירקטורים החיצוניים. בוועדה, שמנסה לגבש רשימת מועמדים חדשים לדירקטוריון, נעזרים לשם כך בשירותי חברת הייעוץ
אנטרופי, אולם פונים במקביל גם למוסדיים כדי שיציעו מועמדים מטעמם.
"השיח לא רציני"
גורם בגופים המוסדיים אמר אתמול כי החברה מתמהמהת בהליך מינוי הדירקטורים. "אין לנו מושג מה הם עושים, כל השיח מולם לא רציני", אמר. "קשה לשים את האצבע אם הם בפאניקה או שפשוט משתינים עלינו בקשת. אני לא מבין אם זה מכוון ויש פה קנוניה לא לתת כוח למוסדיים או שהם סתם ברדקיסטים".
ביוני האחרון דסק"ש חדלה להיות בעלת השליטה בשופרסל, לאחר שמכרה מניות וירדה לאחזקה של 33.4% בחברה. כעת, לשופרסל אין בעל שליטה.
שינוי זה טלטל את שופרסל ואף גרם לה לאחר בכינוס אסיפה שנתית - דבר המהווה עבירה על חוק החברות. האסיפה השנתית הבאה של שופרסל תהיה משמעותית במיוחד, לאור הטלטלה שעברה החברה לפני כחודשיים, כאשר היו"ר ישראל ברמן הודח ובמקומו מונה מאוריסיו ביאור, אחד מנציגי דסק"ש בדירקטוריון, כיו"ר זמני.
משקלה של האסיפה מהותי במיוחד משום שכעת, כשאלשטיין אינו בעל השליטה, הגופים המוסדיים יכולים לדרוש למנות דירקטורים מטעמם ואף להחליף את היו"ר ביאור.
אלטשולר שחם וקרן הגידור ספרה, המחזיקה בכ־2% ממניות שופרסל, כבר התנגשו עם דסק"ש סביב רצונו של אלשטיין להדיח את ברמן.
אלטשולר שחם שלח מכתב לדירקטוריון שבו ציין כי הוא מביע את הסתייגותו מהניסיון להדיח את ברמן, שנעשה, לדבריו, ללא הצדקה.
בחודש יולי, לקראת כינוס הדירקטוריון, קרן ספרה שלחה מכתב לדירקטוריון שבו הביעה אף היא את התנגדותה למהלך: "אנו רואים מהלך זה בחומרה רבה, ולטעמנו הוא אינו מקדם את טובת החברה. אנו מאמינים ביו"ר הנוכחי כגורם בעל משמעות לצמיחתה של החברה".
ל"כלכליסט" נודע כי בשבועות האחרונים נעשים מאמצים להגיע להבנות שיאפשרו את קיום האסיפה ללא התנגדויות. לטובת כך, ביאור הגיע מארגנטינה לישראל לכמה ימים וקיים דיונים עם גורמים שונים מקרב הגופים המוסדיים. לפי הערכות, המוסדיים רוצים לשלב 2‑3 דירקטורים חדשים מטעמם בדירקטוריון שופרסל.
אברכהן יישאר
לצד הקשיים בדירקטוריון, דווקא בהנהלת החברה נשמעה צפירת הרגעה. ל"כלכליסט" נודע כי מנכ"ל החברה איציק אברכהן יישאר בתפקידו למרות הספקות שעלו לגבי המשך כהונתו.
אברכהן, המכהן בתפקיד משלהי 2011, אמר לפני כחודשיים כי טרם החליט אם יאריך את כהונתו. לפי הערכות, אברכהן הגיע להבנות עם ביאור ולפיהן הוא יישאר להוביל את הפרויקטים הגדולים שבפניהם עומדת החברה, ובהם השקת רשת פארם בחודש הבא והשקת פעילות יבוא מארה"ב.
כמו כן, בחודש הבא צפויה להבשיל מנת האופציות האחרונה של אברכהן, בהיקף של 600 אלף מניות במחיר מימוש של 10.23 שקל למניה. נכון לאתמול, מניית שופרסל נסחרה ב־23 שקל.
מימין: בעל השליטה בדסק"ש אדוארדו אלשטיין ומנכ"ל משותף באלטשולר שחם גילעד אלטשולר