ההנפקה היקרה של רא"מ יוצאת לדרך - 11% מהתמורה ליועצים
הגיוס לכריית פצלי שמן בנגב שכשל בקיץ מגיע היום ומחר לניסיון נוסף ואף נמצא מפיץ: דיסקונט חיתום
לאחר שנכשלה בסיבוב הראשון בקיץ, חברת נורת'ווד אקספלוריישן האוסטרלית של משפחת קסטלה האוסטרלית, ממשיכה בקידום הנפקת שותפות חיפושי האנרגיה רא"מ, שמבקשת לכרות פצלי שמן בנגב.
- סופטבנק תנסה לגייס 21.1 מיליארד דולר בהנפקת זרוע הטלקום שלה
- סיספאן מפליגה לתל אביב: רישום כפול ואג"ח ללא ביטחונות
- בגלל הירידות בשווקים: ECI דוחה את ההנפקה בלונדון
היום (ד') מתקיים המכרז הציבורי בגיוס והוא יימשך עד מחר בשעה 15:30. לפני מספר שבועות עוד לא היה חתם להנפקה אלא בעיקר יועצים. אולם היום עולה כי את מי שיפיץ את ניירות הערך בהנפקה יהיה דיסקונט קפיטל חיתום בניהולו של לירן רזמוביץ'.
מדובר בהנפקה יקרה למדי. התמורה הישירה שאמורה להתקבל עומדת על 25.2 מיליון שקל, בהנחה וכל ההזמנות של יחידות ההשתתפות יענו במלואן, במידה ותמורת ההנפקה תהיה מלאה תקבל השותפות עוד תשלום של 6.3 מיליון שקל מהשתתפות נורת'ווד אקספלוריישן בגיוס.
העלויות כוללות עמלות ליועצי ההנפקה ועמלות הפצה של כ-2.86 מיליון שקל, הוצאות נוספות של 554 אלף שקל ועוד עלויות של תשלומים לשותף הכללי ולמפקח עבור התשקיף בהיקף של כ-92 אלף שקל. סך העלויות אם כן נאמדות בכ-3.5 מיליון שקל, מתוך תמורה פוטנציאלית של כ-31.5 מיליון שקל – כלומר עלות לא מבוטלת של כ-11.1%.
מדובר בעלות גבוהה שבתחילת החודש הגיבו ברא"מ ומסרו לגביה כי "העמלות הן כמקובל בשוק, ומופיעות בתשקיף".
ככל שהגיוס יצליח, התוכנית של שותפות רא"מ היא לכרות פצלי שמן במישור רותם שבנגב, להעשיר אותם בפסולת פלסטיק עירונית להפקת נפט, ובנוסף לייצר חשמל. לוח הזמנים מדבר על עלייה על הקרקע והקמת המתקן צפויים ב־2020, לאחר השלמת השלבים ההנדסיים והתכנוניים בשנה הבאה.
בעתיד ככל שיושלמו התוכניות, יוזנו מדי שנה למתקני ההפקה רא"מ כ-200 אלף טון פסולת פלסטיק שיסייעו להעשיר את פצלי השמן שייכרו בנגב. בכך מאמינים בשותפות יינתן גם פתרון לבעיית הטמנת פסולת בלתי מתכלה בארץ. הפקת פצלי שמן באזור הנגב אינה חדשה. לענקית המחצבים הישראלית כיל היתה במשך שנים פעילות כרייה והפעלה של תחנת כוח שהיתה שייכת בעבר למדינה והפיקה 5 מגה־ואט.