הערכות: וולדמן יעזוב את מלאנוקס אחרי הרכישה
זאת, בשל כוונתה של אנבידיה להטמיע בתוכה את חברת התקשורת הישראלית ולא להשאירה כיחידה נפרדת, כך מעריכים מקורבים למלאנוקס
- האקזיט הפרטי של איל וולדמן: יקבל יותר מ-900 מיליון שקל על מניותיו במלאנוקס
- אקזיט ענק להייטק הישראלי: מלאנוקס מיקנעם נמכרת לאנבידיה ב-6.9 מיליארד דולר
למעשה מודל הרכישה של מלאנוקס דומה יותר לזה שבו רכשה IFF את פרוטרום הישראלית תמורת 7.1 מיליארד דולר. אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום לא נשאר בחברה, אלא מספר חודשים כיועץ כדי להעביר אותה בצורה חלקה לרוכשת. זה צפוי להיות גם המודל במקרה של מלאנוקס ואנבידיה.
שני המנכ"לים של החברות הם דומיננטים ואין מקום לשניהם יחד, למרות קשרי הידידות, אמרו מקורבים לעסקה.
גורם אחר העריך כי "זהו יום לא קל לוולדמן שהקים את מלאנוקס לפני 20 שנה ולאחרונה אמר כי הוא מקווה להיות במלאנוקס ב-20 השנים הבאות". אותו גורם סיפר כי לוולדמן היו תכניות להפוך את מלאנוקס למובילה עולמית, בליווי חזון ציוני, אבל הוא נאלץ להיכנע לרצונם של בעלי המניות של החברה והדירקטוריון שלה, ולמכור, למרות שלא התלהב מכך.
עד 2013 כיהן וולדמן גם כיו"ר החברה אבל בהתנגדות של המוסדיים הישראלים נאלץ להיפרד מהתפקיד ומחק בתגובה את מלאנוקס מהמסחר בארץ. הוא מחזיק ב-3.6% ממניות החברה בשווי 248 מיליון דולר.
וולדמן החל את דרכו באינטל אבל ב-1990 עזב והקים עם שלושה חברים את גלילאו שנמכרה ב-2000 לחברת מארוול, תמורת 2.7 מיליארד דולר. וולדמן עזב את גליליאו שנה קודם לכן על רקע חילוקי דעות עם המנכ"ל אביגדור וילנץ. עם יציאתו הקים את מלאנוקס.
מארוול ניסתה לרכוש את מלאנוקס לפני שנה וחצי, ללא הצלחה, בשליש מהממחיר שנמכרה.
את מלאנוקס הקים וולדמן עם רוני אשורי, שי כהן ומיכאל כגן, גם הם פורשי אינטל. כהן שימש כדירקטור במלאנוקס עד יוני 2018 אך נאלץ לעזוב במסגרת הפשרה עם הקרן האקטיביסטית סטארבורד שמינתה שני דירקטורים משלה.
מכירת מלאנוקס באה בעקבות נסיון של הקרן האקטיביסטית סטארבורד להדיח את ולדמן. הקרן רכשה 11% ממניות מלאנוקס בנובמבר 2017 וטענה כי וולדמן משקיע את זמנו והונה של החברה במחקר ופיתוח ופחות בפיננסים ולכן פוגע בערך המניה. בסופו של דבר הגיעו לפשרה וסטארבורד יוצאת מההשקעה מורווחת.
לגבי העתיד לא ברור לאיזה כיוון יילך וולדמן, והערכות הן שהוא יילך לכיוון של השקעות בסטארט אפים חדשים.