הדולר מטפס ל-3.63 שקלים; "עלה הסיכון לאינפלציה"
המטבע האמריקאי מתחזק ב-0.3% מול מקבילו הישראלי, היורו מטפס גם הוא ב-0.3% ל-4.061 שקלים; כלכלני בנק הפועלים: "הבחירות החוזרות עשויות להוביל לעלייה בגירעון - סיכוי גבוה להעלאת מסים בשנה הבאה"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
השקל נחלש היום בשוק המט"ח המקומי: הדולר מטפס ב-0.3% ונסחר תמורת 3.634 שקלים. היורו מטפס גם הוא ב-0.3% מול מקבילו הישראלי לרמה של 4.061 שקלים.בשווקים הבינלאומיים – היורו עולה ב-0.1% מול הדולר וצמד המטבעות הבכירים נסחר ב-1.117 דולר ליורו.
- היורו חוזר להיסחר מעל ל-4 שקלים: "ה'חלון' של בנק ישראל להעלות את הריבית נסגר"
- על הממשלה לשנות את המדיניות הפיסקלית שלה
- "עולם חדש מאיים על עצמאות הבנקים המרכזיים"
יעד הגירעון לשנת 2020 עומד על 2.5% מהתוצר, אולם לטענת הכלכלנים היעד שאפתני וסביר שהממשלה תעלה אותו לפחות בחצי אחוז מהתוצר.
כלכלני הבנק כתבו בסקירתם השבועית כי האינפלציה לא עלתה כשהמשק צמח בקצב מהיר, אבל גם לא ניתן לצפות שהיא תרד כשהמשק מאט. "הקשר הזה התרופף בשנים האחרונות בכל העולם. גורמים אחרים כן עשויים להשפיע על האינפלציה בטווח הקרוב ובראשם מדיניות הממשלה.
"העלאת מסים תידחה כנראה לתחילת השנה הבאה והיא עשויה להשפיע במידה רבה – העלאת אחוז במע"מ יכולה להתבטא בתרומה שמתקרבת ל-0.4% באינפלציה.
"אם הגירעון ימשיך לעלות וזה יחליש את השקל, זה עשוי גם לתרום לאינפלציה מעט גבוהה יותר. מנגד, מחירי הדלק ירדו בחודש יוני ב-2.1%, וברמת מחירי הנפט הנוכחית צפויה ירידה דומה במחיר הדלק בישראל גם בחודש יולי.
"תחזית האינפלציה שלנו עומדת על 1.3% לשנה קדימה, ואנו מעריכים עתה שהסיכון לאינפלציה גבוהה יותר עלה, הן בשל סיכוי גבוה להעלאת מסים בשנה הבאה והן בשל אפשרות לפיחות מתון בשער השקל".