הזרות בדרך? רשות ני"ע פתחה את דלת הבורסה לקנאביס לפנאי
הרשות אישרה לחברת פי.אל.טי הציבורית להמשיך בהליכי המיזוג עם חברת הקנאביס אילן ביו, שפעילות הקנאביס החוקית שלה בקליפורניה אינה חוקית בישראל. האישור עשוי להפוך את אחוזת בית ליעד גיוס עבור חברות קנאביס גדולות מארה"ב
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
מכשלה משמעותית הוסרה אתמול מעל חברות הקנאביס הישראליות, שפועלות בארץ בתחום הקנאביס הרפואי, אך חלקן גם הקימו, או מבקשות להקים לצידה, פעילות קנאביס לצרכי פנאי בארה"ב וקנדה. המכשלה הוסרה לאחר שרשות ניירות ערך הודיעה לחברה הציבורית פי.אל טי שירותים פיננסיים, שנסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 31.3 מיליון שקל, כי היא יכולה להמשיך בתהליך המיזוג שלה עם חברת הקנאביס אילן ביו, שפועלת באופן חוקי בשוק הקנאביס לצרכי פנאי בקליפורניה ארה"ב, האסור בישראל. כך על פי דיווח החברה אתמול.
- אשתו של גילי ורמוט לביהמ"ש: דחה את תביעת חיים מגרלשווילי נגדי
- אחרי ההבטחות: טוגדר עדיין ללא תקן באוגנדה - גידלה קנאביס על דונם אחד בלבד
- איזי שרצקי משקיע בקנאביס של רוזן; אינטרקיור נכנסת לדנמרק
מנכ"ל אילן ביו: "שמחים להיות פורצי דרך"
הנושא עלה לאחר שב־20 למאי השנה החברה דיווחה לבורסה כי המיזוג עם אילן ביו, עלי דיווחה לראשונה ב־25 בפברואר, הושהה, וכפוף לתוצאות בחינת הרשות לניירות ערך והבורסה לגבי ההיבטים החוקיים הקשורים לרישום למסחר של חברות ופעילות קנאביס בתחום הפנאי. החברה ציינה אז כי הפעילות הנבחנת היא פעילותה של אילן ביו בקליפורניה ארה"ב, שהיא הפעילות העיקרית מבחינת הכנסות, שעמדו בשנת 2018 על 9.7 מיליון מתוך 16 מיליון השקל שהכניסה החברה באותה שנה. לאחר שברשות התייעצו בנושא עם משרד המשפטים, הוחלט לתת אור ירוק למהלך.
אלעד מגל, מנכ"ל חברת אילן ביו, מסר ל"כלכליסט" כי "אילן ביו מברכת על המהלך, שמחה להיות פורצת דרך בתחום הרגולציה ותמשיך לפעול על פי הוראות החוק, כנדרש. החברה פנתה לשוק האמריקאי בשנת 2017. קיבלנו במהלך 2018 אישורי גידול, ייצור והפצה למפעל בקליפורניה. בקרוב החברה תחל להפיץ את מוצריה תחת מותג פרטי". גורמים משפטיים מסבירים ל"כלכליסט" כי "מדובר בסעיף 38 לפקודת הסמים, במסגרתה כל ישראלי שמבצע פעילות סמים לא חוקית מחוץ לישראל כאילו ועבר עבירה. מוצרי פנאי בקנאביס אינם מורשים לשימוש בישראל ולפיכך, כביכול, מדובר בעבירה. עומדת כאן שאלה, שהרי פעילות החברה מתבצעת בחו"ל, במקום בו הפעילות חוקית, ומשרד המשפטים הוא זה שבוחן הנושא, ונדרש לתשובות לבורסה ולרשות לניירות ערך".
"האמריקאיות ימצאו פה בית לגיוס כסף"
עו"ד אילן גרזי, שותף בכיר במשרד עוה"ד פרל כהן, המתמחה בחברות העוסקות בקנאביס, אמר ל"כלכליסט" כי "החלטת משרד המשפטים, שמגיעה בתשובה לשאילתה שהוגשה על ידי הרשות לניירות ערך והבורסה בנושא, היא צעד משמעותי לתחום הקנאביס בבורסה המקומית. אני מניח כי עיקר המשמעות תהיה בחברות אמריקאיות, שמתקשות מאוד לגייס ולנהל כספים בארה"ב, לאור האיסור הפדרלי בעיסוק בתחום הקנאביס. הבורסה הישראלית יכולה להפוך למקור גיוס כספים לחברות אלה, שייכנסו עם יתרון מובנה, כי כבר יש להן הכנסות ורווחים בסדר גודל שונה ממה שהכירו עד כה בתחום הקנאביס, והן ימצאו פה בית לגיוס כסף עבור פעילותן. יכול להיות שאפילו המוסדיים יסתכלו על החברות האמריקאיות בשל היותן רווחיות עם הכנסות גדולות. אני מאמין שאם תגיע פעילות משמעותית של חווה גדולה או דיפנסר (מקום חוקי לחלוקת קנאביס) המוסדיים ייכנסו אליה".
לדבריו, "עבור החברות הישראליות שפועלות בשוק הפנאי בארה"ב או קנדה זהו פתח להיכנס לבורסה, שעד עתה לא היה ודאי. עבור הישראליות יש גם חיסרון, כי כניסה של חברות אמריקאיות לבורסה המקומית תיקח חלק מכספי המשקיעים המנווטים כיום לחברות הישראליות, להן יישאר פחות, למרות שאותן חברות יגדילו את פול ההשקעות הכללי. צריך לבחון אם החלטת משרד המשפטים מתייחסת רק למרכיב ה־CBD (שאינו פסיכואקטיבי) או שמא מדובר גם ברכיב ה־THC (הפסיכו אקטיבי)". מרשות לניירות ערך נמסר בתגובה כי "כל טיוטת תשקיף שתוגש לרשות תיבדק על פי הוראות הדין וכללי הגילוי, לרבות עמידה בקריטריונים מחמירים שנקבעו לתחום הקנאביס, לאור הסיכונים הרגולטורים המצויים בתחום".