מכה לטראמפ: שופט פדרלי קבע שאין לחייב חברות תרופות לפרסם את המחיר הסיטונאי
הנשיא האמריקאי נאבק ביצרניות התרופות כדי שיפחיתו מחירים ודרש שהפרסומות שלהן בטלוויזיה יכללו גם את המחיר הסיטונאי של כל תרופה; הבית הלבן: "החלטת השופט היא שערוריה"
- בלחץ הנשיא טראמפ - פייזר ביטלה את העלאת מחירי התרופות
- ההבטחה החדשה של טראמפ: "הולך להוזיל את מחירי התרופות"
השופט אמית מהטה מבית המשפט הפדרלי במחוז קולומביה, צידד בטענות חברות התרופות מרק (Merck), אלי לילי (Eli Lilly) ואמג'ן (AMGEN) ופסק כי משרד הבריאות חרג מהסמכויותיו כשדרש מחברות התרופות לכלול בפרסומות שלהן בטלוויזיה גם את המחיר הסיטונאי של כל תרופה שעולה יותר מ-35 דולר בחודש. החוק היה אמור להיכנס לתוקף בהמשך היום (ג').
"זה שערורייתי ששופט שמונה על ידי ממשל אובמה מצדד בחברות הפארמה הגדולות ושומר על מחירי התרופות חסויים מהציבור האמריקאי, ובכך מותיר את המטופלים והמשפחות כקורבנות האמיתיים", הגיב דובר הבית הלבן ג'אד דיר.
שר הבריאות, אלכס אזאר, חשף את החוק המתוכנן במאי, בטענה שהדרישה לחייב את החברות לחשוף את מחירי התרופות בפרסומות תסייע להוריד את מחירי תרופות המרשם המאמירים מכיוון שהחברות יחששו להבריח מטופלים. אולם, אף שהשופט הסכים שחשיפת המחירים עשויה להוות כלי יעיל בעצירת עליית מחירי התרופות, הוא גרס כי "משרד הבריאות לא יכול לעשות יותר ממה שהקונגס מאשר לו".
חברות התרופות, שהגישו את התביעה לעצור את החוק, טענו כי הוא יבלבל את הלקוחות שכן הוא יחייב אותן לחשוף מחיר שאינו רלוונטי למטופלים עם ביטוח בריאות. המחירים הסיטונאיים גם אינם כוללים החזרים מצד חברות הביטוח או הנחות שמעניקים בתי המרקחת ללקוחות.