דוח מאכזב לטסלה - מספר 2 בחברה פורש, יהפוך ל"יועץ"
מנהל הטכנולוגיה הראשי טראובל עוזב את התפקיד וישמש כ"יועץ" של טסלה; החברה רשמה ברבעון הכנסות של 6.3 מיליארד דולר והפסד של 1.12 דולר למניה - הציפיות בשוק עמדו על הכנסות של 6.5 מיליארד דולר והפסד של 35 סנט למניה
דוחות מאכזבים הפילו אמש את טסלה ב-11% במסחר המאוחר בניו יורק, לאחר תוצאות שלא עמדו בציפיות האנליסטים של וול סטריט - ולמרות צמצום משמעותי בהפסדים ועלייה בשורת ההכנסות.
- טסלה מקצצת: מתמקדת בדגמים היקרים
- טסלה הפתיעה: שברה שיא מסירות ברבעון השני; המניה זינקה ב-7%
- פורשה: מכוניות הספורט ישתנו בשבע השנים הקרובות יותר מאשר ב-70 השנים שחלפו
החברה דיווחה לאחר המסחר על הפסד של 408 מיליון דולר או 2.31 דולר למניה ברבעון השני, בהשוואה להפסד של 718 מיליון דולר או 4.22 דולר למניה ברבעון המקביל ב-2018. ההפסד המתואם צומצם ל-1.12 דולר למניה, מול הפסד של 3.06 דולר למניה ברבעון המקביל - ועמוק מהותית מהציפיות בשוק, שעדו על הפסד של 35 סנט למניה בלבד.
הכנסות החברה ברבעון צמחו ל-6.3 מיליארד דולר, לעומת 4 מיליארד דולר ברבעון המקביל, אך גם כאן לא עמדה טסלה בציפיות שעמדו על 6.5 מיליארד דולר בשורת ההכנסות.
התגובה החזקה במניה נובעת לא רק מכך שהחברה פספסה את התחזיות אלא מכיוון שבשבועות האחרונים גברה האופטימיות בשווקים לגבי המשך ההתקדמות של טסלה, לאחר שב-5 ביולי דיווחה על מספר שיא של משלוחים לספקים ברבעון השני - החברה הצליחה למסור 92,500 מכוניות ברבעון, הרבה מעבר לשיא הרבעוני הקודם שעמד על 91,000 מכוניות. הדיווח הוביל לזינוק של 20% במניית טסלה בחודש האחרון. על אף העלייה האחרונה, מתחילת 2019 רשמה מניית טסלה ירידה של 20% והיא נסחרת כיום בשווי של 47 מיליארד דולר.
עוד דיווח שעורר אי נוחות הוא ההודעה שפרסמה אתמול החברה על שינוי במעמדו של מנהל הטכנולוגיה הראשי של החברה, ג'יי.בי סטראובל (J. B. Straubel), האיש השני בחשיבותו בחברה שהיה שותף של אלון מאסק בשנות הייסוד של טסלה וליווה אותה בתפקיד זה ב-15 השנים האחרונות. סטראובל יעזוב את התפקיד וימשיך לעבוד עם טסלה כיועץ של החברה. "אני לא נעלם ואני רק רוצה לוודא שאנשים יבינו שלא מדובר, אתם יודעים, בהבעת אי אמון בחברה או בצוות, או כל דבר אחר דומה לזה", אמר סטראובל בשיחת הוועידה לאחר פרסום הדוחות.
בניגוד לנוהג של טסלה בעבר, תחת הרוח האופטימית של אלון מאסק, החברה לא סיפקה הפעם תחזיות נוצצות וכותרות גדולות לקראת המשך הדרך. החברה שמרה על התחזית הקיימת, למשלוח של בין 360,000 ל-400,000 מכוניות בסיכום שנת 2019. המשמעות בפועל - טסלה תצטרך למכור יותר מ-200,000 מכירות ברבעון השלישי והרביעי על מנת להגיע לקצה התחתון של היעד שהציבה.