לראשונה בישראל: אלוני חץ גייסה אג"ח שניתן לפרוע גם במניות החברה
חברת הנדל"ן גייסה 600 מיליון שקל בשתי סדרות. את הסדרה הקטנה מביניהן תוכל אלוני חץ לפרוע במזומן או במניות. החברה היא הראשונה שעושה שימוש בסוג אג"ח זה שאושר לשימוש בארץ במרץ
חברת אלוני חץ השלימה שלשום (ג') גיוס שתי סדרות אג"ח: לסדרה י"א התקבלו ביקושים בהיקף של 366 מיליון שקל, מתוכם בחרה החברה לקבל 199 מיליון שקל.
- נתן חץ: "אם 20% מהנכסים שלנו יתרוקנו, הבנקים יפשטו רגל לפנינו"
- הנציגים של אלוני חץ בבריטניה: "מה שמניע חברות לשדרג משרד בלונדון זו הקנאה במתחרות"
- הצלחה חלקית לדודי ורטהיים במכירת אחזקתו באלוני חץ
לסדרה י"ב התקבלו ביקושים בהיקף של 643 מיליון שקל, מתוכם בחרה החברה לקבל 399 מיליון שקל. שתיהן זהות בתנאיהן (מח"מ של 7.5 שנים, תשלום ראשון בשנת 2022 ואחרון ב־2031 ואותה דרגת נשייה), מלבד הבדל מהותי אחד — את סדרה י"א ניתן לשלם למשקיעים באמצעות מניות ואת סדרה י"ב לא.
מדובר גם בתשלומי הריבית וגם בקרן, כאשר לחברה יש זכות לבחור כיצד לשלם בחזרה למשקיעים ועליה להודיע להם מראש אם תשלם במזומן או במניות של החברה.
מסלול האג"ח המנייתי הוא מסלול חדש שהבורסה לניירות ערך אפשרה באמצעות תקנות במרץ 2019. את הגיוס הובילה ווליו בייס חיתום. בתום הגיוס נוצר פער של 0.4% בין הסדרה המנייתית, עם ריבית של 2.66%, לבין הסדרה הרגילה, שגייסה ב־2.41%. המשמעות: המשקיעים שקיבלו מוצר עם אפשרות לתשלום במניות יזכו לקבל תשואה גבוהה יותר.
מנכ"ל ווליו בייס פלג פאר מציין כי "הבורסה אפשרה לפני כמה חודשים לחברות הציבוריות שחברות במדד ת"א 125 להנפיק אג"ח שכוללות מנגנון של תשלום במניות. לדוגמה, אם החברה צריכה לשלם קרן בהיקף של 50 מיליון שקל, היא יכולה להחליט אם לשלם את הסכום במזומן או במניות. המנגנון של התשלום במניות הוא שעל החברה להודיע בין 15 ל־45 ימי מסחר קודם לתשלום, שבכוונתה לשלם במניות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אם לא עשתה זאת, היא חייבת לשלם במזומן. בהנחה שהיא משלמת במניות, מחושב ממוצע של 10 ימי מסחר הקודמים במניה למועד הקובע". לדבריו, "לחברה עומדת הזכות לתת הנחה על המנגנון המנייתי. במקרה של אלוני חץ, קבעו הנחה של 3% למוסדיים. המשמעות היא שאם המחיר הממוצע של 10 ימי מסחר שקדמו לתשלום עומד על 10 שקלים למניה, מחזיקי האג"ח הרלבנטיות מקבלים מניות לפי מחיר של 9.7 שקלים".
השימוש בממוצע קודם ליום הקובע של התשלום מאפשר למוסדיים המתוחכמים לסחור באסטרטגיה שמשמעותה כאילו קיבלו מזומן, במידה שהם מעוניינים בכך. אם יש ברשותם מניות של החברה שגייסה, הם יכולים למכור אותן מדי יום עד למועד התשלום, ואז לקבל את המניות שמכרו באותו מחיר. אז הם יכולים לפדות או להשאיר את המניות ברשותם, בהתאם לצורכיהם.
אם אין להם מניות, הם יכולים לבצע שורט באותה תקופה. הבעיה היא שהשורט הוא יקר, אבל בווליו בייס פועלים לאפשר ביצוע שורט טכני, שבו החברה לא צריכה להתכסות במניות בפרק הזמן שנותר עד לתשלום המנייתי. בגיוס שהושלם שלשום בערב, אלוני חץ קבעה שהתשלום הראשון בשתי אגרות החוב, אלה שמשלמות במניות והרגילות, יהיה בשנת 2022. בשנתיים הקרובות יפעלו בווליו בייס בכדי לאפשר ביצוע שורט טכני.