$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הפעילות הישראלית של תיקון עולם מוצעת למכירה. המחיר המבוקש: 100 מיליון דולר

המגעים למכירה החלו לאחר החלטת ביהמ"ש המחוזי בתחילת החודש, שקבע כי אין לתת לה רישיון גידול חקלאי של קנאביס רפואי עד שהבעלים צחי כהן לא יירד להחזקה של פחות מ-5%

צלי גרינברג 09:0121.08.19
צחי כהן, המייסד ובעל השליטה המרכזי במגדלת הקנאביס הרפואי תיקון עולם, מנהל מגעים עם מספר גורמים שונים למכירת הפעילות הישראלית של החברה. כך נודע ל"כלכליסט".  
הפעילות שעל הפרק כוללת חוות גידול בגודל של כ-3 דונם, הממוקמת על קרקע בגודל 30 דונם בכפר יהושע בעמק יזרעאל; מפעל הנמצא בהליכי בנייה בפארק התעשייה ציפורית של נצרת עילית; מרפאת אחיות ומשרדי החברה ברחוב בזל בתל אביב; ורשימת לקוחות הכוללת כ-8,000 מטופלים בשמני קנאביס, לצד פוטנציאל חזרה של 8,000 נוספים, המטופלים בתפרחות קנאביס - אשר הועברו על ידי משרד הבריאות באופן זמני למגדלים אחרים.

 

מדובר בפעילות הישראלית של החברה בלבד; פעילות החברה בחו"ל, הכוללת גידול, ייצור ושיווק מוצרי קנאביס רפואי בארה"ב, קנדה, אוסטרליה ויוון, כמו גם הסכמי שיתוף פעולה עם גורמים נוספים בחו"ל - אינה על המדף.

 

גורמים בשוק הקנאביס מספרים ל"כלכליסט" שכהן מנסה למכור את הפעילות הישראלית תמורת כ-100 מיליון דולר - חלקם טוענים כי מדובר בסכום גבוה מדי מול היקף הפעילות.

 

המגעים למכירת הפעילות בישראל החלו לאחר החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים מה-4 לאוגוסט השנה, המצדדת בעמדת משרד הבריאות לאי מתן רישיון גידול חקלאי לחברה עד להפסקת היותו של כהן בעל עניין בה. החלטת בית המשפט חייבה את כהן לרדת מהחזקה של 5% בחברה.  

 

תיקון עולם עתרה לבית המשפט בחודש מרץ השנה נגד משרד הבריאות, על אי קבלת הרישיון. מהעתירה עולה שמשרד הבריאות סירב למתן הרישיון בעקבות המלצה שלילית של משטרת ישראל בדבר קיומו של מידע שהתקבל ביחס לכהן, הפוסל את האפשרות מתן הרישיון - וכלל קיימת מניעה לעיסוקו של כהן בתחום הקנאביס.

 

במהלך הדיונים בעתירה הציעה החברה כי מניותיו של כהן יועברו לנאמנות עיוורת ולא תהיה לו כל נגיעה לניהול ושליטה בחברה, אך תישמר זכותו לקבלת רווחים מפעילותה. המשא ומתן בין משרד הבריאות לבין החברה בעניין מתווה זה לא צלח, ובעקבות כך ביקשה תיקון עולם מבית המשפט שיקבע כי המתווה עליו היתה נכונה להתפשר במסגרת נאמנות עיוורת למניותיו של כהן הוא פיתרון מידתי ונכון וכי דחייתו על ידי משרד הבריאות אינה סבירה. אלא שבית המשפט דחה את עתירת תיקון עולם וקבע כי יש לבחון אם במתן הרישיון הניתן לחברה יש "כדי לסכן את שלום הציבור וביטחונו". בנוסף, נקבע כי תיקון עולם תשלם 15 אלף שקל הוצאות למשרד הבריאות.

 

צחי כהן נאלץ למכור את החזקותיו לאחר 11 שנה של פעילות בישראל, והיה הראשון לקבל רישיון גידול חקלאי של קנאביס רפואי עבור מטופלים בישראל.

 

אהרון לוצקי, נשיא תיקון עולם, אמר ל"כלכליסט": "אנו פועלים בהתאם להנחיית בית המשפט והמטרה שלנו היא לדאוג שמטופלינו יוכלו להמשיך ולקבל את הטיפול לו הם מחכים עם חזרת החברה לפעילות מלאה בישראל – ללא קשר להרכב הבעלות שלה". לוצקי סירב להתייחס למחיר הפעילות הישראלית שהוצבה למכירה על ידי כהן.

 

צחי כהן, הבעלים של תיקון עולם צחי כהן, הבעלים של תיקון עולם צילום: טל שחר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x