סופטבנק הכין חבילת מימון: מתכנן להשתלט על WeWork ולהוציא את אדם נוימן מהתמונה
לפי הוול סטריט ג'ורנל, תאגיד ההשקעות היפני שמחזיק בשליש מחברת חללי העבודה המשותפים, גייס את ג'יי.פי מורגן להכנת חבילת מימון של 3 מיליארד דולר שתאפשר את המשך פעילותה של החברה. התוכנית - הגדלת האחזקה ודילול משמעותי בהשפעתו של המייסד אדם נוימן
תאגיד ההשקעות היפני סופטבנק הכין חבילת מימון לשליטה ב-WeWork. החבילה תגדיל משמעותית את חלקו של התאגיד - שכבר מחזיק כשליש מחברת חללי העבודה המשותפים - ותדלל עוד יותר את השפעתו של המייסד המשותף אדם נוימן. כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל על פי אנשים המעורים בנושא.
- הערכות: WeWork ו-Uber גרמו לסופטבנק נזק של יותר מ-5 מיליארד דולר ברבעון
- חלם להיות טריליונר, אבל אדם נוימן כבר לא מיליארדר
- תביעה נגד המשקיע הראשון ב-WeWork: השתמש במניות החברה כבטחונות להלוואות שלא החזיר
WeWork נמצאת כעת במרוץ למצוא מימון מחודש, אחרי שחברת האם הניו-יורקית שלה, We Co. משכה את תוכניותיה להנפקה ציבורית, והמנכ"ל שלה, אדם ניומן, הוזז מתפקידו בכפייה. אחד הפתרונות האפשריים הם החבילה שמציע סופטבנק: ועד המנהלים ביקש מג'יי.פי מורגן צ'ייס למצוא דרכים לגיוס מיליארדים בחובות, והבנק מנהל פגישות עם משקיעים לגבי השתתפות בעסקת חוב של מילארדי דולר.
פרטים לגבי סכום ההשקעה המדויק של סופטבנק לא פורסמו, אך לפי בכירים בסופטבנק, We זקוקה לפחות ל-3 מיליארד דולר לעבור בהצלחה את השנה הקרובה. המחיר שסופטבנק תשלם למניות We יהיה נמוך בהרבה מהמחיר ששילמה בינואר והערכת השווי שלה עוד יכולה לרדת מתחת ל-10 מיליארד, אומרים אנשים המעורים בעניין. עוד לפי האנשים, חלק מהמזומנים של סופטבנק ישמשו את נוימן להחזיר חובות של מיליוני דולרים בהלוואות פרטיות.
"בערך 60 מקורות מימון חתמו על הסכמי סודיות ונפגשים עם הנהלת החברה והבנקאים שלה במהלך השבוע שעבר, והשבוע הקרוב", אמר דובר החברה. סופטבנק, אשר שליש מ-WeWork כבר נמצא כאמור בבעלותו, מתכוון להשקיע עוד כמה מיליארדים בהון וחובות חדשים, כך לפי אנשים המעורים בנושא.
אם העסקה עם סופטבנק תצא לפועל, רוב כוח ההצבעה של ניומן - שכבר ירד מאז שיאו, אך עדיין משמעותי - יעבור לקונגולמרט היפני, שייקח חלק נרחב יותר בשינוי הפעילות של We. לפי הדיווח אין ערבויות שעסקה עם סופטבנק, הסכם חוב בנקאי, או שילוב כלשהו של השניים – אכן יושג.
WeWork הוקמה ב-2010 והוערכה על ידי סופטבנק ב-47 מיליארד דולר מוקדם יותר השנה. הנפקתה הציבורית בניו יורק בוטלה בשל חשש המשקיעים מהערכת השווי המנופחת שלה. הערכת השווי הצפויה שלה ירדה מתחת ל-20 מיליארד דולר, נוימן התפטר תחת לחץ וההנפקה כאמור בוטלה, מה שהטיל צל כבד על החברה.
לפי רויטרס, WeWork הפסידה 1.9 מיליארד דולר ב-2018 ושרפה 2.36 מיליארד דולר במזומנים בחצי השנה הראשונה של 2019. בשבועות האחרונים סוכנויות הדירוג S&P ופיץ' חתכו את דירוג האשראי של החברה עמוק לתוך טריטוריית זבל בעוד שאג"ח החברה נסחרות בשיא שלילי.