לעשות שופינג בשקט: ביג מנגישה את המרכזים לבעלי רגישות חושית
חברת מרכזי הקניות הודיעה שבמשך ארבע שעות בכל חודש לא תפעיל מוזיקה ומסכים בחנויות, כדי להקל על מתמודדים עם שונות נוירולוגית - בין היתר לקוחות על הרצף האוטיסטי; מנהלת האחריות התאגידית בביג: "שיתוף פעולה מדהים מצד הרשתות"
- למרות החוק הקיים: המדינה לא מממשת את מלוא הזכויות לאנשים בעלי מגבלויות
- "ביג הפכה לשחקן הגדול ביותר בתחום מרכזי המסחר בסרביה"
- הירידה במכירות הקניונים נמשכת בשיעור נמוך יותר
בין השעות ארבע בצהריים לשמונה בערב בכל יום ראשון הראשון של כל חודש, לא תופעל מוזיקה בכל מרכזי הקניות של ביג ברחבי הארץ. כמו כן, מערכות הכריזה והמסכים המרצדים לא יפעלו ועוצמות התאורה והצפצופים ימותנו.
המתכונת החדשה נועדה להקל על ילדים ומבוגרים שחווים קשיים מול רעש חריג ותאורה מוגזמת, כמקובל במרכזי הקניות.
"המהלך הוא תולדה של הבנה שיש אוכלוסיה לא מבוטלת שסובלת מרגישות חושית ושונות נוירולוגית, בין היתר ילדים ומבוגרים עם אוטיזם", אמרה לכלכליסט יסמין אלעד, מנהלת אחריות תאגידית בביג מרכזי קניות. "הבנו שזה מה שצריך לעשות כדי לאפשר מצב שגם הם יוכלו להגיע וליהנות מחוויית קניות שהיא מתאימה ושלא מקשה עליהם.
"הבעיה הגדולה בעולם הזה של רגישות חושית ושונות נוירולוגית היא עודף הגירויים. בדרך כלל במרכזי קניות יש מוזיקה ואורות ומסכים, והדבר הזה לא עובד ביחד עם הרצון הבסיסי לעשות קניות וליהנות מהחוויה".
בנוסף, העובדים בחנויות השונות יתודרכו כיצד להגיב ולהוות סביבה תומכת ללקוחות. "לפעמים חלק מהסיפור הוא תגובות סביבתיות", אמרה אלעד. "הגירוי החושי עלול לעורר תגובה שגורמת לסביבה להסתכל, אנשים לא יודעים איך להגיב לסיטואציה. חשוב לנו שגם העובדים ידעו להיות יותר סבלניים, להכיל ולשתף פעולה עם האווירה הרגועה יותר". אלעד הוסיפה כי "אנחנו מתדרכים את החנויות עצמן, ויש שיתוף פעולה מדהים עם כל הרשתות".
לפני שנה קיימה ביג פיילוט של פעילות מרכז שקט במתחם שלה באשדוד, וכעת מחילה את המתכונת על המתחמים ברחבי הארץ, בשיתוף וייעוץ של מיזם מקומות שמורים.
"יש הורים שלא יכולים ללכת לקניון כי הילד שלהם מושפע מאוד מהרעש", אמרה אלעד. "מבחינתנו זה לא אירוע חד פעמי, אלא ערך שאנחנו רוצים לספק - שאותם הורים שרוצים לעשות קניות ידעו שיש להם אפשרות להגיע למרכז קניות שמותאם לצרכים שלהם".
נושא האחריות התאגידית עלה לכותרות לפני כחודשיים, כשפורום The Business Roundtable, המייצג קרוב ל-200 מנכ"לים מהחברות הגדולות בארה"ב, פרסם הצהרת כוונות שלפיה מטרת התאגידים אינה לשרת בראש ובראשונה את בעלי המניות ולמקסם רווחים. לפי ההגדרה החדשה, חברות צריכות גם להשקיע בעובדים, לספק ערך ללקוחות, להתנהל בצורה אתית ולתמוך בקהילות חיצוניות.