$
בורסת ת"א

אנרג'יקס מכפילה את הפעילות בפולין: תקים שתי חוות אנרגיית רוח

חברת האנרגיה המתחדשת זכתה במרכז של רשות החשמל הפולנית לשני פרויקטים בהספק כולל של 120 מגה וואט; עלות ההשקעה מוערכת ב-600-500 מיליון שקל, והחברה צופה שה-EBITDA השנתי מהחוות יהיה 65-55 מיליון שקל

אורי גלאור 11:1522.12.19
חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס שבשליטת אלוני חץ (60.1%) דיווחה הבוקר (א') על זכייה במכרז בתעריף מובטח לייצור חשמל של רשות החשמל הפולנית לשני פרויקטים להקמת חוות רוח בהספק כולל של כ-120 מגה וואט.

 

במסגרת תנאי המכרז, כל אחת מחוות הרוח שזכו, תהיה זכאית לתעריף מובטח, צמוד מדד, למשך 15 שנה ביחס לתפוקת חשמל בשיעור ממוצע של כ-65% מצפי ייצור החשמל בכל אחת מהחוות. היתרה תימכר במחירי שוק.

אסא לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס אסא לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס צילום: עמית שעל

 

 

עלות ההשקעה הצפויה להקמת שתי חוות הרוח שזכו במכרז מוערכת ב-600-500 מיליון שקל. הפעלתן המסחרית המלאה צפויה להתחיל במחצית השנייה של 2021, והחברה צופה שה-EBITDA השנתי הממוצע שיניבו שתי החוות יהיה כ-65-55 מיליון שקל. מדובר בתשואה לא ממונפת שנעה סביב ה-10% ונחשבת לגבוהה ביחס לפרוייקטים מסוג זה.

 

אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס אמר לכלכליסט: "כיום אנחנו מחזיקים ב-120 מגה וואט בפולין, כך שבעצם אנחנו מכפילים את ההספק שלנו במדינה. יש לנו צוות מקצועי ומוביל בפולין ומשרדים כך שאנו מרגישים מאוד בנוח לעבוד שם.

 

"ההערכה שלנו היא שאנחנו בחמישיה של השחקנים הכי גדולים בתחום אנרגיית הרוח בפולין. אני מאמין שנתחיל את ההקמה סביב חודש אפריל, זה יהיה תלוי בלו"ז האספקות של ספק הטורבינות שנבחר".

 

טורבינות רוח של אנרג'יקס טורבינות רוח של אנרג'יקס צילום: אנרג'יקס

 

 

לבסוף ציין לוינגר: "אנו ממשיכים לראות בשוק בפולין פוטנציאל רב ומנוע צמיחה נוסף בתחום הרוח לאור הנתונים המקרו כלכליים הטובים בפולין, הצפי לעלייה בביקוש לחשמל וכן הפעולות שמבצעת ממשלת פולין במטרה להגדיל את חלקה של האנרגיה המתחדשת בסל צריכת החשמל".

 

אנרג'יקס מחזיקה בפרויקטים מחוברים בהספק כולל של 258 מגה וואט, מתוכם 139 מגה וואט בצבר פרויקטים סולאריים בישראל ו-119 מגה וואט של פרויקטי אנרגיית רוח בפולין. כמו כן מחזיקה החברה בפרויקטים בהקמה בהספק של כ-147 מגה וואט, 574 מגה וואט בייזום מתקדם ועוד אלף מגה וואט בייזום. החברה ציינה שהיעד שלה לשנת 2020 הוא להיות עם פרויקטים מחוברים בהספק של 700 מגה וואט ולשנת 2022 - אלף מגה וואט מחוברים.

x