עדי צים נותן חמצן לאחיו: ביטל הדרישה להחזר 1.6 מיליון שקל בתוך שלושה ימים
חברת האשראי החוץ־בנקאי אס.אר אקורד, שבשליטת עדי צים, ביטלה את הדרישה מ־PLT, שבה מחזיק רני צים ב־9.99%, להחזיר חוב לאלתר. פירעון יתרת החוב יתבצע בתיאום בין הצדדים
עדי צים שולח מנחת פיוס לאחיו באמצעות אס.אר אקורד שבשליטתו (65.49%). חברת האשראי החוץ־בנקאי ביטלה את הדרישה מ־PLT, שבה מחזיק רני צים ב־9.99%, להחזיר 1.6 מיליון שקל בתוך שלושה ימים.
- צים נגד צים: עדי צים חותך את האשראי ל־PLT, שאחיו רני רוצה את השליטה בה
- מניות האשראי החוץ־בנקאי טסו גבוה פי שלושה מהעלייה ברווחים
- עדי צים ניצל זינוק של כ-200% במניה ונפגש עם 87 מיליון שקל
PLT, שנסחרת בבורסת תל אביב בשווי 44 מיליון שקל ופועלת גם היא בתחום האשראי החוץ־בנקאי, דיווחה אתמול כי אס.אר אקורד הודיעה לה כי פירעון יתרת החוב כלפיה יתבצע בתיאום בין הצדדים, ולא בזמן קצוב. מניית PLT הגיבה להודעה בעלייה של 8%.
זאת לאחר שביום ראשון האחרון הודיעה אס.אר אקורד כי היא מבטלת את האשראי שהעמידה ל־PLT ודורשת בחזרה את כלל התחייבויותיה, כולל חוב של 1.6 מיליון שקל בתוך שלושה ימים. אס.אר אקורד נימקה את הצעד ב"עמדת רשות ני"ע, שלפיה העמדת האשראי מהווה עסקה שלבעל השליטה עדי צים יש בה עניין אישי. זאת כי אחיו, רני צים, בעל עניין ב־PLT, ומחזיק ב־9.99% מהון מניותיה".
עוד ציינה כי אם PLT לא תפרע את החוב, אס.אר אקורד תורשה להעמיד לפירעון מיידי את יתרת האשראי שהעמידה לה, 13.5 מיליון שקל. בנוסף, אס.אר אקורד תוכל לפעול למימוש בטוחות שהועמדו לה: שני נכסים בשעבוד מדרגה ראשונה, ערבות אישית של החברה ושל בעל השליטה הנוכחי ב־PLT שרון פלאצ'י (54.44%) ללא הגבלת סכום ושטר חוב.
רני צים רכש 9.99% מ־PLT ב־6 בפברואר 2020, אך עדיין אינו בעל השליטה העיקרי. זאת בהיעדר רישיון מרשות שוק ההון לעסוק באשראי חוץ־בנקאי. בהינתן הרישיון, יוכל צים להשלים את רכישת המניות מפלאצ'י ולהגיע לאחזקת 45% מהחברה.
PLT דיווחה ב־31 בדצמבר 2019, ב־20 בפברואר 2020 וב־27 בפברואר 2020, כי נוכח חקירתו של פלאצ'י בנוגע לצד ג', רשות שוק ההון תבחן אם לאפשר לו להמשיך כבעל שליטה וכנושא משרה בחברה. פלאצ'י נחקר באזהרה על סיוע להלבנת הון, ולפי הדיווח של PLT, הלבנת ההון איננה קשורה לחברה. לפי PLT, הרשות קבלה על שהוצג בפניה מצג כוזב בבקשת הרישיון ל־PLT, שבו לא צוין דבר החקירה של פלאצ'י. החברה הגיבה כי זו טעות של באי כוחה שטיפלו בבקשה, וכי ממילא השליטה תועבר לרני צים.
האחים צים מכרו את רשת כמעט חינם ב־2012 ליינות ביתן לפי שווי של 350 מיליון שקל, 14 שנה לאחר שהקימו אותה. שנתיים וחצי קודם לכן הונפקה בתל אביב. ההערכה היתה כי המכירה ליינות ביתן נעשתה לטובת "שלום בית", לאור עדויות על ויכוחים רבים בין האחים. כיום עדי צים ממוקד בתחום האשראי החוץ־בנקאי עם אס.אר אקורד, הנסחרת בשווי של 868 מיליון שקל, ורני צים ממוקד בחברת הנדל"ן המסחרי שהקים, רני צים מרכזי קניות, הנסחרת בשווי 521.4 מיליון שקל.