$
בורסת ת"א

גת מגידו מפסגות: "למרות הלחץ במסחר, צריך לעצום עיניים ולחכות בסבלנות"

מנהלת ההשקעות הראשית של חברת הגמל של פסגות טוענת שהירידות האגרסיביות בשווקים הן בעקבות מכשירי אלגו טריידינג, ומזכירה שאחרי נפילות יגיעו עליות; "אני מניחה שזה אירוע שיסתיים תוך שני רבעונים. סימן השאלה הגדול הוא איך ארה"ב תגיב"

רחלי בינדמן 14:0208.03.20

"אין ספק שאלה ימים לא פשוטים לציבור ולא פשוטים לניהול השקעות", אמרה היום (א') לכלכליסט מנהלת ההשקעות הראשית של חברת הגמל של פסגות, גת מגידו. ברקע - מפולת בבורסת תל אביב, עם מסכים אדומים וירידות חזקות ברוב המניות ובכל המדדים. 

"הפאניקה ברחובות גבוהה. יש אומדנים של מיליארדים יפים פדיונות בקרנות ובשוק עם נזילות מוגבלת כמו השוק הישראלי זה מאד מורגש", הוסיפה מגידו. 

 

"למרות הלחץ ברחובות ובמסחר אנחנו ממליצים לעצום עיניים ולחכות בסבלנות ולא לעשות שום דבר. אני אגיד יותר מזה, בשנים האחרונות הצטרפו יותר ויותר מכונות אלגו טריידינג. אלה בעצם מחשבים שמגיבים לידיעות עוד לפני שמנהל בשר ודם מסיים לקרוא את הידיעה וזה מביא לירידות יומיות מאד חזקות, תגובות אגרסיביות של השוק".

 

  צילום: שאטרסטוק, אבי רוקח

 

 

 

 

"ראינו את זה גם בדצמבר 2018, ולא ראינו בעשור הקודם. צריך לזכור שיש גם צד שני, זה מביא גם תיקונים חזקים בכמה ימים מצומצמים שהכסף עושה התאמות. לכן לצאת מהשוק זה לא להיות גם בתיקון החד. לצערנו, הציבור עושה את זה שוב ושוב. גם כשכולם באנטר על הפדיונות, חשוב להגיד את זה".

 

גת מגידו גת מגידו צילום: יריב כץ

 

 

מגידו נתנה דוגמא לחוסר הרציונליות של המכירות היום בשווקים. "נניח מגזר הקניונים, המניות שלו ירדו מהשיא בסדר גודל של 20% ויותר. אי אפשר להתווכח שהפדיונות בקניונים ייפגעו ואולי אפילו דרמטית במחצית הראשונה של השנה. אבל בהנחה שהמגפה הזו תחלוף - וזו ההנחה שלי - בסוף הציבור ייצא שוב לקניונים ויגדיל צריכה וביום שאחרי נראה התאוששות חזקה.

 

"הסיפור הזה לא מצדיק מחיקה של רבע משווי של חברה איכותית בתחום. אולי לא פופולרי להגיד את זה עכשיו, אבל בסוף כשזה יסתיים אנחנו נרוץ להזמין את החופשה הבאה, אנחנו יצורים חפצי חיים".

 

לדברי מגידו, "בסוף צריך לבחור, אם חושבים שאנחנו בראשיתו של משבר נוסח 2008 עם מחנק אשראי וחברות רבות יפשטו רגל, זה גם אומר שאנחנו לא בסיפור של שיתוק של רבעון או שניים.

 

"ההערכה שלי היא שזה כן סיפור של רבעון או שניים, שלחלוטין ישפיע על הצמיחה ברבעונים הראשונים", אמרה מגידו. "אבל אחר כך נראה ריביות עוד יותר נמוכות ופערים עוד יותר גדולים בתמחור בין מכשירים סולידיים למניות ונראה תיקון, אבל אנחנו לא יודעים מתי זה יקרה.

 

"כרגע כל אתרי החדשות מתעסקים רק בזה ובדרך כלל כשהדם ברחובות וכאלה פדיונות בשווקים, מורידים מחירי חברות בלי שום סלקטיביות. זה זמן שצריך לקחת נשימה עמוקה, אולי חלקנו צריכים לעצום עיניים ולזכור שאחרי המבול הזה יש כלכלה שתמשיך לעבוד, אנשים שימשיכו לצרוך".

 

מגידו מביאה דוגמה ממה שהתרחש בסין. "הממשל נקט בפעולות אגרסיביות, כך שתוך פחות מחודשיים יש פחות חולים, יותר מחלימים ומתחילים לחזור לעבודה וכבר יש תהליך התאוששות.

 

מגידו אמרה כי בישראל ובמדינות נוספות נוקטים בצעדים אגרסיביים דומים כדי למגר הדבקה, והמציאות הזאת יוצרת פאניקה בשווקים. "אם הפעולות המאוד קיצוניות האלה, שמאוד מלחיצות, יניבו פרי - נתאושש מזה בעוד פרק זמן לא ארוך שקשה לאמוד אותו".

 

"צריך להוסיף לזה שיכול להיות גם שתהיה פריצת דרך בחיסון, והממשלות יוציאו תוכניות סיוע למנוע מחנק אשראי".

 

אלא שמגידו מודה שהמצב בארה"ב שונה מזה של סין. "לגבי ארצות הברית, בפועל זה הסיכון שרוב המשקיעים מדברים עליו שמביא לגל הפדיונות הגדול של הימים האחרונים – האם האמריקאים יתמודדו כמו שצריך.

 

"החשש מאיך האמריקאים יתמודדו העלה את רף הפחד בשווקים אבל אני חושבת שמיטב מובילי המדיניות בעולם ובארה"ב עובדים עכשו על תוכניות לפתרונות ואין לי ספק שטראמפ לא יאפשר או יעשה כל ביכולתו כדי למנוע הפסד שלו בבחירות, יש יותר מידי עבורו על הכף. לכן למרות שעכשו יש חושך בעיניים לא יודעים איזה תכניות וכלי נשק הממשל האמריקאי הולכים לשים על השולחן".

 

מגידו סיכמה כי "תמיד יש את הסיכון שהדבר הזה מידרדר, הרי אף אחד מאיתנו לא יודע לאמוד את השפעת הנגיף הזה. תמיד כשהכל נראה ככה משכנעים אחד את השני שהסוף הגיע אבל סביר יותר שהסוף לא הגיע".

x