פתאל מקפיאה את כל תשלומיה לספקים החל מ-1 באפריל
החברה תסגור 50 מלונות ותבחן מכירה והכנסת שותפים למלונות שבבעלותה, זאת כחלק מצעדי התאמת הוצאותיה לירידה הצפויה בהכנסות כתוצאה ממשבר הקורונה. עימה דיווחה היום גם חברת המלונות ישרוטל שצופה העמקה של ההפסד הנקי ברבעון הראשון ב-15 מיליון שקל בשל משבר הקורונה. כל המידע בכלכליסט
חברת פתאל, הפועלת בתחום המלונאות ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 2.3 מיליארד שקל, הקפיאה את כל תשלומיה לספקים. החברה הוציאה מכתב חתום על ידי סמנכ"ל הסחר לעשרות ספקים בהם הודיעה כי החל מה1 באפריל היא מקפיאה את התשלומים, כולל ספקים מהם הוזמן רק לאחרונה ציוד למלונות החברה בעיצומו של מהלך סגירת מלונות.
בשבוע שעבר נסגרו 15 מלונות מתוך 38 המלונות הפעילים שלה בארץ והיא צפויה לסגור נוספים, החברה שמעסיקה 7,500 עובדים החלה בהוצאת מרביתם לחל"ת כדי לצמצם את הוצאותיה הקבועות ככל הניתן בדומה לכל שאר המלונות בישראל, שמוצאים את עובדיהם לחל"ת.
- חברת המלונות פתאל תוציא אלפי עובדים לחופשה ללא תשלום
- הקורונה דחפה את פתאל מתחת לשווייה בהנפקה לפני שנתיים
- פתאל צופה ירידה של כ-10% בהכנסות הרבעון הראשון כתוצאה מהקורונה
החברה דווחה לבורסה לפני שבוע כי היא פועלת לשפר את תנאי הסחר מול הספקים, אבל הוראות משרד הבריאות החדשות, האוסרות על יותר מ-10 אנשים להתגודד, חיסלה גם את התיירות הפנים ארצית ועמה התפוסה שצנחה כמעט לחלוטין, ולכן הוחלט בפתאל על סגירת מלונות והקפאה של ההתקשרויות עם ספקים.
אחד הספקים ממנו הוזמן ציוד למלון שעדיין לא סופק, והותיר אותו עם המלאי שכבר הוזמן מראש מחה על כך שהרשת שגייסה לאחרונה 200 מיליון שקל לא מכבדת התחייבות.
גורם בפתאל מסר כי מכורח הנסיבות החברה נאלצת להקפיא את פעילות המלונות כולל הזמנות מספקים. לדבריו, מדובר בציוד שעדיין לא סופק, ויידרש על ידי הרשת כאשר יחלוף המשבר.
אתמול דיווח פתאל, כי בכוונתה לסגור 50 מתוך 180 מלונות הקבוצה הפעילים בישראל ובאירופה, ולבחון מכירת חלק מהם, כולל אלו המוחזקים על ידי חברת הבת שלה פתאל אירופה. בכוונת החברה גם לבחון הכנסת שותפים לחלק מהמלונות שבבעלותה בשיעור של עד 50%.
פתאל מעריכה כי ביצוע כלל הפעולות עשוי להביא לקיטון משמעותי בתזרים ההוצאות השוטפות של הקבוצה בחודשים הקרובים, כך שיפחית את ההשפעה הישירה על הכנסותיה לתקופה זו.
זאת לאחר ששלשום נודע לכלכליסט, כי בכוונת פתאל להוציא אלפי עובדים בבתי המלון השונים שברשותה לחופשה ללא תשלום (חל"ת), ובדיווחה היום ציינה כי מדובר במרבית עובדיה. וכי אלו שעובדים בישראל, ספרד וגרמניה צפויים להשתתפות המדינה בשכרם בשיעור של 60% עד 80%.
חברת המלונאות השנייה המדווחת על רמת הפגיעה הצפויה בתוצאותיה היא ישרוטל, הנסחרת גם היא בבורסת תל אביב בשווי 2 מיליארד שקל. החברה מעריכה, כי ההפסד הנקי שלה ברבעון הראשון של השנה יהיה גדול בכ-15 מיליון שקל בהשוואה להפסד ברבעון המקביל ב-2019, שעמד על 2 מיליון שקל.
ישרוטל גם צופה, כי ככל והתפשטות נגיף הקורונה תימשך, והירידה בהיקפי הפעילות הכלכלית ומגבלות התנועה והתעופה יימשכו או יורחבו, היא תהיה צפויה לירידה מהותית נוספת בהכנסותיה גם ברבעון השני של השנה.
ליאור רביב מנכ"ל ישרוטל שסגר עד כה 5 מלונות ברשת אמר לכלכליסט כי בעקבות סגירת המלונות הודיעה הרשת למאות ספקים על הקפאת התקשרויות ותשלומים החל מה-1 באפריל.
לפני שבוע ימים דיווחה פתאל כי היא צופה ירידה של כ-10% בהכנסותיה לרבעון הראשון של 2020 בהשוואה לרבעון הראשון של 2019, דבר שיגרום לירידה של כ-50 מיליון שקל ב-EBITDA.
החברה ציינה אז כי בשל הצפי לירידה היא מבצעת, בין היתר, כמה פעולות כדי להתאים את הוצאותיה להכנסות הצפויות, ובהן דחיית השלמת בתי המלון שנמצאים על ידה בבנייה; צמצום ודחיית רכישות חדשות; עצירת פעילויות הדרכה ורווחה לעובדים; צמצום היקף שעות עבודה ואיחוד משרות; צמצום פרויקטים של קרן לחידוש ציוד; קבלת הנחות מספקים ונותני שירותים; איחוד בתי מלון סמוכים; צמצום מלאים; והפעלת מדיניות מכירות אגרסיבית לקהלי יעד שונים.
ב-17 בפברואר השנה החברה סיפקה הערכה ראשונית לפיה היא צופה ירידה לא מהותית בהכנסותיה בישראל ובאירופה, שתיגרם בעיקר בשל ביטול הזמנות קיימות בשילוב עם ירידה מסוימת בהזמנות עתידיות, שייחסה לאירוע נגיף הקורונה.
פתאל פתחה את פברואר 2020 עם הודעה של פתאל אירופה שבבעלותה, על רכישת ארבעה נכסים באירופה תמורת 76 מיליון יורו. עת דיווח הרכישה עמד שוויה על 7.3 מיליארד שקל, ובתוך חודש ו-12 ימים היא מחקה 5 מיליארד שקל משוויה.
החברה דיווחה אז כי בכוונתה להשקיע 22 מיליון יורו בנכס שקנתה בפורטוגל כדי להפוך אותו למלון חמישה כוכבים בן 132 חדרים. וכי היא מתכוונת להסב נכס בליברפול בריטניה, שנרכש מכונס נכסים בתמורה ל-7.2 מיליון יורו, למלון בן 210 חדרים. אך כחלק מצעדי הפחתת ההוצאות היא הודיעה כי תדחה רכישת והשבחת בתי המלון השונים.
פתאל היא החברה היחידה מבין חברות המלונאות הגדולות שדיווחה לבורסה על אומדן הפגיעה ופירטה צעדים קונקרטיים לפעילותה לצמצמה. לפתאל החזקות בכ־225 בתי מלון פעילים ובשלבים שונים של הקמה בארץ וב-19 מדינות נוספות, ובהם כ-43 אלף חדרים. 93 מבתי המלון הם בבעלות פתאל, 122 מהם שכורים, וב-10 מהם היא משמשת כמנהלת.