בלעדי לכלכליסט
בקשה לתביעה ייצוגית של 88 מיליון שקל נגד אינטרקיור
התובע, יהודה שנהב, טוען כי החברה הסתירה מידע מהותי על כישלון ניסוי שערכה ריגנרה, בה היא מחזיקה 12%, שהוביל לצניחה בשווי אחזקותיה
ד"ר יהודה שנהב, איש שוק ההון הוותיק, הגיש אתמול בקשה לתביעה ייצוגית כנגד חברת מדעי החיים הציבורית אינטרקיור והנהלתה בסכום של 88 מיליון שקל. שנהב, המחזיק ב־991 מניות של החברה (מתוך מעל ל־108 מיליון), באמצעות חברת "שנהב תעשיות" שבשליטתו, טוען כי בעלי המניות ניזוקו בשל קבלת תשואה עודפת שלילית כתוצאה מהסתרת מידע מהותי והטעיה, שבוצעו על ידי אינטרקיור.
- הניסוי נכשל ואינטרקיור צפויה למחוק 92% מהשקעתה בחברת הביוטק ריגנרה
- אינטרקיור נפלה ב־71% בפחות משנה וברק איבד 38 מיליון שקל באופציות
- עופר אליהו נכנס לקנאביס – וסוגר עיסקה עם אהוד ברק
שנהב טוען, באמצעות עוה"ד ליאור להב ויקיר שעשוע, המתמחים בתביעות ייצוגיות, כי במשך 3 חודשים הסתירה אינטרקיור מהציבור "מידע מהותי בדבר כישלונו של הניסוי הקליני שביצעה חברת הביוטק ריגנרה (שאינטרקיור מחזיקה ב־11.7% ממניותיה) בפברואר 2020, כאשר גם מעריכי השווי של ריגנרה עבור אינטרקיור עצמה ראו בו 'אירוע מהותי', שהשלכותיו עשויות להשפיע על שווייה של ריגנרה. המידע הובלע כהערת שוליים בהערכת השווי של ריגנרה, שדווחה לבעלי המניות רק בדו"חות התקופתיים של אינטרקיור ב־1 במאי 2020".
עוד נכתב כי אינטרקיור הסתירה מהציבור את גיוס 3 מיליון הדולרים שריגנרה מבצעת לפי שווי "העומד על עשירית משווייה כפי שהוערך על ידי מעריכי השווי מטעמה", וכי הערכת השווי היתה בידי אינטרקיור כבר ב־23 לאפריל השנה. "המידע השלילי דלף לשוק", נכתב, "ואינטרקיור נקטה אסטרטגיה של כריכת המידע בצורה חלקית בדיווח על הדו"חות הכספיים התקופתיים שלה לשנת 2019".
כתב התביעה הוגש לאחר ש"כלכליסט" חשף ב־7 במאי כי אינטרקיור עלולה למחוק כמעט את כל השקעתה בריגנרה, לאחר שדיווחה 4 ימים קודם לכן כי קיבלה ב־30 באפריל הודעה מריגנרה, שלפיה האחרונה בוחנת גיוס של 3 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליון דולר בלבד — נמוך ב־92% מהשווי שלפיו רשומות האחזקות של אינטרקיור בה. במסגרת דו"חות אינטרקיור ל־2019, שדווחו ב־1 במאי, צורפה הערכת שווי לריגנרה, שעל פיה שווייה עומד על 122.7 מיליון דולר, המעניק לאחזקת אינטרקיור בה שווי של 14.4 מיליון דולר.
הסיבה האפשרית לירידת השווי נמצאת בהערת השוליים להערכת השווי לריגנרה שצירפה אינטרקיור לדו"חותיה, במסגרתה נכתב כי ריגנרה נכשלה בניסוי קליני שלב 3 לתרופה שפיתחה לטיפול במחלת ה־NAION, שהיא אוטם (שבץ) של העצב האופטי, שגורם לאובדן כושר הראייה באופן מיידי עד כדי עיוורון מוחלט.
לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' אברהם טבח, חוקר ומרצה בתחום הניתוח הכלכלי של המשפט, מימון חברות ודיני חברות באוניברסיטת תל־אביב, שנתבקש להעריך את מידת הנזק שנגרם למניה מ־23 באפריל ועד 7 במאי. במסגרת חוות הדעת נמצא כי התקבלה תשואה עודפת שלילית מצטברת של 17.59%־ המהווה נזק של 88 מיליון שקל לבעלי המניות. שווי החברה ב־23 באפריל היה 500.4 מיליון שקל.
אינטרקיור מואשמת גם בהמשך ההטעיה בדיווח המיידי "שנמסר לבסוף לציבור ב־3 למאי 2020 בדבר ריגנרה, המיתמם בשאלה מדוע חברה זו מגייסת לפי עשירית משוויה הקודם, ולא גילה לציבור כי אינטרקיור מודעת היטב מה הסיבה לכך — כישלון בניסוי. שווייה של ריגנרה משפיע באופן מהותי על שווייה של אינטרקיור, וכנדרש צירפה אינטרקיור לדו"חותיה התקופתיים הערכת שווי בדבר שווייה של ריגנרה. הדיווח המיידי מנוסח בלשון מטעה במכוון".
"למרות מהותיות המידע", נכתב, "המשיבים המשיכו להטעות את הציבור בדו"ח מיידי העוסק בגיוס שמתעתדת לבצע ריגנרה. הדו"ח מנסה בצורה מסורבלת וללא הצלחה לחשוף כביכול מידע שיתקן או ייבלע בתוך הגילוי שזלג לשוק בימים שקדמו לדיווח והוביל להטעיית המשקיעים בנעשה בריגנרה ובמצבה".
מאינטרקיור נמסר בתגובה: "החברה טרם קיבלה את כתב התביעה. החברה פועלת על פי כללי הדיווח ועל פי כל דין. בדיווחי החברה לגבי תוצאותיה בשנת 2019, דיווחה החברה בין היתר לגבי החזקתה בריגנרה (12%) ופעילות ריגנרה אשר הייתה ידועה לה. כשנודע לחברה שריגנרה פועלת לגייס בשווי נמוך מהמוצג בדוחות של החברה ליום 31 בדצמבר 2019, החברה דיווחה על כך בדוח מיידי".