בנק אגוד הפסיד 54 מיליון שקל ברבעון הראשון
הפרשות גבוהות להפסדי אשראי לצד ביצועים מאכזבים בבורסה העבירו את הבנק להפסד; תיק האשראי של הבנק התכווץ ב-3% מתחילת השנה - בניגוד לבנקים האחרים שפרסמו עד כה את תוצאותיהם, שדווקא צמחו בפעילות זו
אחרי דיסקונט ולאומי - רבעון גרוע גם לבנק אגוד: הבנק דיווח היום כי הפסיד ברבעון הראשון 54 מיליון שקל לעומת רווח של 30 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפסד נבע מגידול חד בהפרשות להפסדי אשראי בעקבות משבר הקורונה.
- מזרחי טפחות ואגוד שוב מערערים נגד רשות התחרות
- ביהמ"ש נענה לאלשטיין ומנע מבנק אגוד לממש מניות כלל ביטוח בגלל הקורונה
- בעקבות הנחיית ביה"ד: מיכל הלפרין אישרה בתנאים את מיזוג מזרחי-אגוד
ההוצאות בגין הפסדי אשראי עמדו על 45 מיליון שקל לעומת 9 מיליון שקל ברבעון המקביל. רוב ההפרשות הן הפרשות קבוצתיות, המשקפות צפי עתידי לקשיים בגבייה ולא מחיקות אשראי. מדובר בשיעור הפרשות להפסדי אשראי של 0.72%. גם הנפילות בבורסה ברבעון הראשון פגעו בתוצאות הבנק: בסעיף ההכנסות שאינן מריבית נרשם הפסד של 4 מיליון שקל לעומת הכנסות של 87 מיליון שקל ברבעון המקביל. יחד עם זאת, בדוחות הרבעון השני צפוי להיות שיפור משמעותי בסעיף זה בעקבות התיקון בשוק ההון.
בנק אגוד רשם ברבעון הראשון קיטון של 3% בתיק האשראי ל-25 מיליארד שקל, וזאת בניגוד לבנקים האחרים שפרסמו עד כה את תוצאותיהם, שדווקא צמחו בפעילות זו. פקדונות הציבור גדלו ב-8% ל-34.1 מיליארד שקל בעקבות יציאת כספי לקוחות משוק ההון לאפיק הפקדונות.
בנק אגוד עם יחס יעילות מהחלשים במערכת הבנקאית, ולכן הוא מתקשה יותר לספוג הפסדי אשראי גבוהים לעומת בנקים אחרים, מה שגרם לו לעבור להפסד. בנק לאומי אמנם גם הוא רשם ברבעון הראשון הפסד, אך שיעור ההפרשות להפסדי אשראי שלו היה גבוה יותר משמעותית לעומת אגוד.
בנק אגוד צפוי להתמזג לתוך בנק מזרחי טפחות, אולם הסאגה הזו נמשכת מזה יותר משנתיים, והמכשול העיקרי המעכב כעת הוא מכירת תיק האשראי לענף היהלומים של בנק אגוד לשחקן אחר בשוק, בטרם יבוצע המיזוג.