רק חלק מדירקטוריון כלל ביטוח נחשף לדו"ח של דנציגר
השופט בדימוס יורם דנציגר הגיש את טיוטת דו"ח הבדיקה שלו הנוגעת לאירועים מסביב למהלך להדחת המנכ"ל ליו"ר ועדת הביקורת של כלל ביטוח, ששיתף בה רק את חברי הוועדה; חברי הדירקטוריון של החברה־האם כלל החזקות לא נחשפו לדו"ח
- כלל ביטוח ומטלייף יבנו נדל"ן בארה"ב ב־1.2 מיליארד דולר
- עם שכר של 2,400 שקל לשעה: הבדיקה בכלל ביטוח החלה
- יו"ר כלל והדירקטוריון שכרו אנשי יח"צ לטיפול במשבר מול המנכ"ל
השופט דנציגר הגיש את הטיוטה ליו"ר ועדת הביקורת של כלל ביטוח הדירקטור גד ארבל, ששיתף בה את יתר ארבעת חברי הוועדה מלבדו, אולם לא את שני חברי הדירקטוריון שאינם חברים בוועדת הביקורת. בנוסף, חברי הדירקטוריון של החברה־האם כלל החזקות לא נחשפו כלל לטיוטה.
היועץ המשפטי של כלל החזקות, עו"ד מוטי ימין ממשרד ארדינסט־בן נתן־טולדנו, שנשכר במיוחד לצורך ליווי האירוע, אף פנה במכתב מטעם הדירקטוריון לראש רשות שוק ההון משה ברקת, בתלונה על כך שטיוטת הדו"ח לא הגיעה לחברי הדירקטוריון.
אתמול הייתה אמורה להיערך ישיבה, שבה אמור היה דנציגר להציג את הדו"ח בפני הדירקטורים, אולם היא נדחתה להיום, תוך שהישיבה שזומנה להיום נדחתה גם היא. ההערכות הן שהסיבה לדחיות היא שברקת מבקש לבחון שוב נקודות שונות בטיוטה, מה שגורם להגברת המתח והתסכול בכלל אחזקות ובכלל ביטוח.
ברקת נגד התערבות חברת האחזקות
באופן פורמלי, את הדו"ח הזמינה ועדת הביקורת של כלל ביטוח, שמפוקחת על ידי ברקת, וזאת בניגוד לחברת כלל החזקות, הנסחרת בבורסה בשווי של 1.9 מיליארד שקל. למרות שלדברי גורמים שונים טיוטת הדו"ח הוגדרה כסופית, הרי שברשות שוק ההון מתייחסים אלה כטיוטה שהועברה לתגובות הגורמים שאליהם מתייחס הדו"ח. פרסום הדו"ח צפוי בעוד כמה ימים. ברקת רואה בחומרה התערבות של חברות אחזקות בענייני חברות הביטוח המפוקחות השונות.
הדו"ח של דנציגר לא נגע בנקודות הקשות
לפי ההערכות, הדו"ח של דנציגר "חלבי" יחסית ולא נגע בחלק מהנקודות הקשות שבעטיין מתחוללת הסערה בחברה, ואשר במרכזן שוחח דני נוה היו"ר עם יורם נוה המנכ"ל והציע לו להתפטר לאור ביצועי החברה, בתחילת חודש מאי השנה. המנכ"ל סירב ושלח מכתב חריף, שנחשף ב"כלכליסט", בו כינה את התנהלות כלל ביטוח כחנות מכולת, ואת היו"ר כמי שנכנע ללחץ של בעלי המניות איל לפידות ואלפרד אקירוב.
דנציגר קיבל התייחסות משני בעלי המניות וכן מבעל מניות נוסף, ניר ארקין, בנו של מורי ארקין, שיחד עם אקירוב מחזיק בהיתר להחזיק ביותר מ־5% ממניות החברה, עד לתקרה של 10%. המעורבים הכחישו בפני דנציגר מעורבת במהלך להדחת המנכ"ל או לחצים שהפעילו על היו"ר, אבל חלקם ציינו כי האפשרות הועלתה בפגישות שקיימו עם היו"ר. דני נוה טוען שאין שום פסול בפגישות שקיים עם בעלי מניות של החברה, וכי תפקידו כיו"ר מחייב אותו לפגוש אותם. ברקת מתנגד לגישה זו וטוען שבחברת ביטוח שמנהלת כספי ציבור, לא כל בעל מניות יכול להיפגש עם בעלי תפקידים בחברה.
יצוין כי דני נווה עומד בראש הדירקטוריונים של שתי החברות ומודר מחלק מהישיבות שעסקו בעניין. המעורבות של ברקת, אינה מתקבלת ברוח טובה וגורמים שונים טוענים כי הדו"ח שהוגש בשבוע שעבר, היה למעשה טיוטה סופית ושינויים מהותיים בו עלולים להיות בעיתיים.