$
שווקי חו"ל

הפד ירכוש אג"ח של 750 חברות, בהן וולמארט ואפל

הבנק הפדרלי החל בשבוע שעבר את רכישות האג"ח, ובסך הכול רכש ניירות של 86 מהחברות ברשימה בסכום של 429 מיליון דולר. מטרת המהלך - שמירה על רמה נמוכה של חובות תאגידיים

שירות כלכליסט 09:2829.06.20
הפדרל ריזרב פרסם אתמול רשימה של 750 חברות שהוא מתכוון לרכוש את אגרות החוב שלהן בחודשים הקרובים, (אחד הצעדים של הפד מול המשבר, מתוך רצון לשמר עלות נמוכה של החובות התאגידיים).

 

 

בין החברות הבולטות ברשימה - אפל, וולמארט ואקסון מוביל. הפד החל בשבוע שעבר את רכישות האג"ח הללו ובסך הכול רכש ניירות של 86 מהחברות ברשימה בסכום של 429 מיליון דולר. בין היתר רכש אג"ח של מיקרוסופט, AT&T , וולגרינ'ס בוטס, פייזר, נייקי, פייפאל, טארגט וברודקום.

מה דעתך על מניית APPLE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בחודש מרץ התחייב הפד לראשונה לרכוש אג"ח תאגידי בסכום כולל של 750 מיליארד דולר. הדיווח אתמול היה העדכון על הרכישות הראשונות שנעשו והפד הודיע כי מדי חודש יספק עדכון נוסף על הרכישות שביצע (הבנק רכש מאז מרץ אג"ח ממשלתיות ואג"ח מגובה משכנתאות בסכום כולל של 2 טריליון דולר).

 

 

יו"ר הפד ג'רום פאוול יו"ר הפד ג'רום פאוול צילום: איי אף פי

 

 

ביום שישי פורסם כי הפדרל ריזרב הטיל מגבלות על ענף הבנקאות בארה"ב בעקבות מבחני הלחץ השנתיים שלו, שגילו כי כמה מהבנקים עלולים להתקרב לרמת הון מינימלית בעקבות תרחישים שונים הקשורים להתפרצות הקורונה. הוא לא ציין באילו בנקים מדובר. לפי CNBC, הפד הודיע כי הבנקים הגדולים יידרשו לעכב רכישה עצמית של מניות והגביל את הדיבידנדים שהם מחלקים וזאת במהלך הרבעון השלישי השנה. עוד נמסר כי התשלום של הדיבידנדים יתבסס על נוסחה שקשורה לנתוני ההכנסות העדכניים של הבנקים.

 

לפני כשבועיים וחצי פורסם כי הבנק האמריקאי המרכזי צופה עבור 2020 שיעור אבטלה ממוצע של 9.3% בארה"ב, וירידה של 6.5% בכלכלה (צמיחה שלילית). הבנק חוזה ששיעור האבטלה ב-2021 יעמוד על 6.5% וב-2022 על 5.5%. הפד חזר על עמדתו שלפיה ישתמש במגוון רחב של כלים כדי לתמוך בכלכלה. הבנק בהובלת היו"ר ג'רום פאוול הותיר ב-10 ביוני את הריבית במשק ללא שינוי, בטווח שבין 0% ל-0.25%. בהצהרה שהתלוותה להחלטה, ועדת השוק הפתוח של הפד (FOMC) אותתה כי הריבית תישאר ברמתה האפסית עד שהמשק יתאושש מהשפעות משבר הקורונה, ובבנק לא צופים העלאות ריבית עד 2022. שניים מ-17 בכירי הפד סברו כי דווקא יש סיכוי שהריבית תעלה ב-2022.

x