חברת האנרגיה OPC סיימה את הרבעון השני בהפסד של 16 מיליון שקל
ההכנסות ירדו ב-13% לכ-265 מיליון שקל. הירידה מיוחסת בין השאר להוזלת תעריף החשמל עבור תחנות כוח פרטיות מתחילת השנה. OPC, בשליטת קאנון, מפעילה תחנות כוח פרטיות ועוסקת במכירת חשמל וקיטור ללקוחות פרטיים ולרשת החשמל הארצית
חברת האנרגיה או פי סי(OPC) סיימה את הרבעון השני של 2020 בהפסד של כ-16 מיליון שקל. או פי סי, בשליטת קאנון, מפעילה תחנות כוח פרטיות ועוסקת במכירת חשמל וקיטור ללקוחות פרטיים ולרשת החשמל הארצית בעיקר מתחנת הכוח שלה במישור רותם (כ-466 מגה וואט). עוד מפתחת החברה זרוע להקמת תחנות כוח זעירות בחצרות מפעלים בהספק כולל של כ-33 מגה וואט.
- תחנת הכוח של או פי סי התחברה לרשת החשמל הארצית
- תביעת בוררות של יצחק תשובה מול עידן עופר עלולה לקזז כ-10% מהשווי של או.פי.סי
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה החלה להפעיל את תחנת הכוח בנייר חדרה בהספק של כ-144 מגה וואט, אולם זו תקבל ביטוי בדו"ח הרבעון השלישי (ההפעלה רק מיולי).
הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-265 מיליון שקל, ירידה של כ-13% לעומת סך מכירות של כ-305 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה מיוחסת בין השאר להוזלת תעריף החשמל עבור תחנות כוח פרטיות מתחילת 2020, כמו גם לעונתיות בביקוש לחשמל שמלווה את התחום כולו.
לעניין זה יצוין שהרבעון השני נחשב לבעל ביקוש נמוך יחסית ביחס לשאר השנה, פועל יוצא של מזג אוויר נוח שמקטין את הצורך בחימום או קרור. עלות הפעלת תחנות הכוח ירדה והסתכמה בכ-207 מיליון דולר, ירידה של כ-10% ביחס ל-2019.
נתונים אלו, בשילוב ירידה של כ-3 מיליון שקל בפחת, הובילו לרישום ירידה ברווח התפעולי, שהסתכם ברבעון השני בכ-32.6 מיליון שקל, ירידה של כ-30% ביחס לרווח תפעולי שהושג ברבעון השני בשנה שעברה (כ-47 מיליון שקל). עוד רשמה החברה החברה קיטון מינורי של כ-3 מיליון שקל בהוצאות המימון נטו (31 מיליון שקל ברבעון המדווח, 34 מיליון שקל ברבעון שעבר) שמקורו בעיקר בקיטון בהוצאות המימון של החוב הבכיר של תחנות הכוח.
בנוגע למשבר הקורונה באו פי סי מדגישים: "בשל הימשכות מגבלות התנועה בישראל ובעולם והצורך בהגעת ציוד מחו"ל, מעריכה החברה כי תקופת ההקמה של תחנת הכוח צומת (תחנה בהליכי תכנון בהספק של כ-400 מגה וואט - ל"ג) עשויה להימשך מעבר לתום שנת 2022 ולמועד פרסום הדו"ח, צפויה להסתיים במהלך הרבעון הראשון של שנת 2023".
לעניין זה יצוין שלחברה מחלוקת מול מינהל מקרקעי ישראל על שומת קרקע של כ-207 מיליון שקל בגין השבחת הקרקע לכאורה עליה תקום תחנת הכוח "צומת".
עוד מדווחת החברה לגבי השפעות הקורונה שבתחנה הפעילה במישור רותם שבנגב (כ-466 מגה וואט) הודיע קבלן התחזוקה של חברת מיצובישי הודיע שלאור המגבלות על כניסה והוראות הבידוד של מדינת ישראל, עבודת התחזוקה שתוכננו שם לאפריל 2020 ידחו בחצי שנה ולחודש אוקטובר. "לעמדת מיצובישי, אשר נדחתה על ידי רותם, הנסיבות הנ"ל מהוות "כוח עליון" במסגרת הוראות ההסכם עימו", כאשר באפריל הושבתה תחנת הכוח למספר ימים "על מנת לבצע בדיקות טכניות וטיפולים יזומים".