$
בורסת ת"א

אל על הפסידה 105 מיליון דולר ברבעון השני של 2020

על רקע משבר הקורונה, הכנסות חברת התעופה ירדו ב-74% ל-152 מיליון דולר. החברה נערכת להנפקת מניות ב-150 מיליון דולר. שלושה משקיעים מעוניינים ברכישה

נווית זומר 22:1026.08.20

חברת התעופה אל על הפסידה 105 מיליון דולר ברבעון השני של 2020 לעומת רווח של כ-100 אלף דולר בתקופה המקבילה אשתקד - כך עולה מהדוחות הכספיים שפרסמה החברה הערב (ד'). הפסדי אל על במחצית הראשונה של 2020 הסתכמו בכ-244 מיליון דולר. עוד עולה מהדוחות, כי לחברה תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בסך כ-23 מיליון דולר לעומת תזרים חיובי בסך כ-110 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. יש לציין כי תוצאות הרבעון מושפעות ממשבר הקרוונה, שבעקבותיו חדלה החברה מטיסות סדירות והוציאה לחל"ת את מרבית עובדיה שמספרם מסתכם ב-6,500.

 

 

במקביל, אל על נערכת להנפקת מניות עד סוף החודש בסך של כ-150 מיליון דולר, בהתאם למתווה סיוע של המדינה, שאמור לכלול גם ערבות מדינה לגיוס חוב בסך של כ-250 מיליון דולר. עד כה שלושה משקיעים מגלים עניין ברכישת המניות - אלי רוזנברג, משקיע חרדי יליד ארה"ב עם אזרחות ישראלית ומאיר גורביץ', ישראלי הפעיל בנדל"ן בבריטניה. דוד ספיר, אזרח ישראלי הפעיל ברוסיה, מוכן להסתפק בשותפות עם בעלי השליטה - משפחת מוזס בורוביץ. מחר ייפגש דוד ספיר עם דירקטוריון אל על בראשות היו"ר הזמני שמונה היום, יהודה לוי, ששימש עד כה כסגן יו"ר.

 

מנכ"ל אל על גונן אוסישקין מנכ"ל אל על גונן אוסישקין צילום: אל על , SIVANFARAG

 

 

עוד עולה מהדוחות כי הכנסות החברה - שהשביתה ברבעון זה את כלל טיסותיה המסחריות - ירדו ברבעון בכ-74% לכ-152 מיליון דולר, לעומת כ-584 מיליון דולר ברבעון השני אשתקד. הכנסות החברה מפעילות המטענים גדלו ברבעון השני של השנה בכ-101 מיליון דולר בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. לצד הירידה בהכנסות החברה, שרוב עובדיה בחל"ת, צומצמו הוצאות ההפעלה שלה בכ-66%, לכ-161 מיליון דולר ונרשם קיטון בהוצאות הדלק הסילוני בסך של כ-122.1 מיליון דולר. יש לציין כי לקופת החברה הוזרמו ברבעון זה 262 מיליון שקל שהצטברו כעודפים בקרנות פנסיה לשעבר של העובדים. המהלך בוצע בהסכמה עם המדינה וההסתדרות.

 

מנכ"ל אל על גונן אוסשקין: "אנו נמצאים בעיצומו של משבר חסר תקדים, כזה שלא היה כדוגמתו בכל שנות קיומה של התעופה המסחרית. פעילות החברה תלויה ביכולת של המדינות להתגבר על הנגיף, החזרת האמון והביטחון של הלקוחות לטוס והעמדת הסיוע המדינתי. כולנו תקווה כי אלה יתממשו במהרה".

x