$
שווקי חו"ל

מודרנה במגעים עם יפן למכירת 40 מיליון מנות חיסון לקורונה

לפי הצהרת החברה, אם יאושר החיסון - שנמצא כעת בניסוי שלב 3 - היא תספק אותו ליפן כבר במחצית הראשונה של 2021. סכום העסקה לא נמסר. לפני שבועיים חתמה החברה על עסקה לאספקת 100 מיליון מנות חיסון לארה"ב תמורת 1.5 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 17:1328.08.20
מודרנה תספק ליפן חיסונים לקורונה? חברת התרופות מקיימת שיחות עם ממשלת יפן במטרה למכור לה 40 מיליון מנות חיסון לנגיף, כך לפי הצהרה ששיחררה החברה עצמה. במודרנה הוסיפו כי היא תספק את החיסון כבר במהלך המחצית הראשונה של 2021, אם יאושר על ידי הרגולטורים. סכום העסקה האפשרית לא דווח. מניית החברה מטפסת ב-0.7% במסחר בניו יורק.

 

 

לפני שבועיים דווח כי מודרנה חתמה על הסכם אספקת חיסונים לארה"ב ב-1.5 מיליארד דולר - החברה תמכור לממשל האמריקאי 100 מיליון מנות חיסון - ההסכם כולל אופציה ל-400 מיליון מנות נוספות. החיסון של מודרנה נמצא בימים אלה בשלב 3 המתקדם הכולל כ-30 אלף איש.

 

השבוע דיווחה חברת התרופות האמריקאית על המירוץ "תוצאות מבטיחות" בניסוי מצומצם בקרב מבוגרים. הבדיקה האמורה של מודרנה התבצעה בקרב 10 מבוגרים בגילאים שבין 56 ל-71 ועשרה נוספים מעל גיל 71; המשתתפים קיבלו שתי מנות חיסון של 100 מיקרוגרם, בהפרש של 28 יום; בקרב המשתתפים התפתחו הנוגדנים אשר לפי הנחת החוקרים חיוניים לבניית חסינות נגד הנגיף; כמה מהמשתתפים דיווחו על עייפות, כאבי ראש, התקררות וכאב באזור ההזרקה.

 

אתמול פורסם כי החיסון לקורונה שמפתחת מודרנה, כמו גם זה שמפתחות פייזר וביונטק, זקוק לתנאי אחסון קפדניים - דבר העלול לפגוע בהפצתם לציבור הרחב. מודרנה הודיעה אתמול למרכז לבקרת ומניעת מחלות בארה"ב (CDC) ולוועדה המייעצת בנושא חיסונים בארה"ב, כי mRNA-1273, החיסון שהיא מפתחת, דורש אחסון בטמפרטורה של מינוס 4 מעלות פרנהייט (מינוס 20 מעלות צלזיוס), וניתן לשמור אותו במקרר בטמפרטורה של עד 7.7 מעלות צלזיוס עד שבעה ימים.

 

מודרנה. המירוץ לחיסון נמשך מודרנה. המירוץ לחיסון נמשך צילום: אי אף פי גטי אימג'ס

 

החיסונים שמפתחות במשותף פייזר וביונטק, BN1162b2 and BNT162b2, דורשים אחסון בטמפרטורה של מינוס 94 מעלות פרנהייט (מינוס 70 מעלות צלזיוס), וגם אותו ניתן לשמור אותו במקרר בטמפרטורה של עד 7.7 מעלות צלזיוס עד שבעה ימים.

 

"תנאי אחסון אלה יהפכו את האחזקה בבית מרקחת למסובכת מאוד", אמרו אנליסטים ב-SVB Leerink. "מי שיכולים לעמוד בתנאים אלה הם בתי חולים ומעבדות, וניתן יהיה להשתמש בהם במסגרת ימי חיסון מרוכזים; ואולם ניתן לכסות באמצעות זה רק חלק קטן מהאוכלוסייה".

 

 

טל זקס, מודרנה טל זקס, מודרנה צילום: Youtube / Moderna

 

 

טל זקס, הישראלי שמכהן כמדען הראשי של חברת הביומד מכר בחודשים האחרונים מניות בעשרות מיליוני דולרים, כך דווח בסוף יולי. זקס הוא לא היחיד שנוקט בגישה זו. בכירי החברה מכרו כבר קרוב ל-200 מיליון דולר ובהם גם מנכ"ל מודרנה סטפן בנסל ונשיא החברה סטיבן הודג׳. אם כי גם לאחר מימושים אלה הם נותרו עם אחזקות משמעותיות במניות מודרנה שנסחרת כעת בשווי של 30 מיליארד דולר.

 

כמה ימים קודם, חברת התרופות דיווחה היום כי קיבלה מענק נוסף, של 472 מיליון דולר מרשות המחקר והפיתוח הביו-רפואית בארה"ב, שמטרתו לתמוך בפיתוח החיסון של החברה לנגיף הקורונה. יצרנית התרופות דיווחה כי המימון הנוסף יתמוך בשלב המאוחר של הפיתוח הקליני של החיסון שלה, כולל ניסוי שלב 3. באפריל השנה דיווחה החברה על מענק של 483 מיליון דולר מהממשל האמריקאי.

x