השקל התחזק - היורו והפאונד נכנעים לגל שני של קורונה
המטבע הבריטי רשם את הירידה המשמעותית היום - צלל ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 4.348 שקלים, היורו נחלש ב-0.5% ונקבע על 3.971 שקלים, הדולר ממשיך לסגת לאחר השער היציג ועתה על 3.376 שקלים; בשוקי העולם, הסנטימנט הוא לטובת חוף מבטחים בדמות הדולר מול היורו והפאונד, בשל ההחמרה בתחלואה באירופה ובממלכה, כך לפי אסטרטג המט"ח הבכיר ב-Mizuho Securities
ההגבלות החדשות על העסקים באירופה ובבריטניה בשל מצב התחלואה המחריף שם, החלישו היום את היורו והפאונד לעומת המטבע הישראלי: המטבע הבריטי רשם את הירידה הגדולה היום מבין המטבעות העיקריים - צלל ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 4.348 שקלים. היורו נחלש ב-0.5% ונקבע על 3.971 שקלים, הדולר ממשיך בנסיגה גם לאחר שנקבע השער היציג ועתה יורד ל-3.376 שקלים.
- אוקטובר רע לדולר - שוב מתחת ל-3.4 שקלים; לאחר חודש, היורו פחות מ-4 שקלים
- הדולר מוחק את רוב העליות מספטמבר: חזר ל-3.4 שקלים
- שב לסורו: הדולר ביום שלישי של ירידות מול השקל
בשוקי חו"ל, הפאונד והיורו מאבדים השבוע גובה מול הדולר, למרות שבשעה האחרונה עברו מירידות לעליות מול המטבע האמריקאי ומפצים על חלק מהירידה השבועית - עתה מטפס המטבע הבריטי ב-0.8% ל-1.303 דולרים, היורו מוסיף 0.2% ל-1.176 דולרים.
"סימנים רבים מצביעים על אפשרות לעלייה נוספת בדולר", כך לדברי מאסאפומי יאמאמוטו Masafumi Yamamoto אסטרטג המט"ח הבכיר ב-Mizuho Securities. לדבריו, "ייתכן שהסיוע הפדרלי למשק האמריקאי יגיע רק לאחר הבחירות, ולכן עוד אין סיבה לרכוש יורו".
לפי יאמאמוטו, תימשך הירידה מהימים האחרונים ביורו ובפאונד, בשל ההגבלות על הכלכלות ביבשת ובממלכה בהתמודדותן עם ההתפשטות המחודשת של הקורונה. על כן, המשקיעים יעדיפו חוף מבטחים בדמות הדולר. יאמאמוטו מדגיש כי למרות הבחירות הקרבות בארה"ב שמשפיעות באופן ישיר על הדולר, הסנטימנט הוא בכל זאת לטובת המטבע האמריקאי, שנחשב פחות מסוכן מהיורו והפאונד, במיוחד לאור השינוי לרעה במצב התחלואה בצד המזרחי של האטלנטי.
בנוסף לכל זה, הפאונד נחלש בשבוע האחרון גם בשל חששות להתקדמות מעטה מדי בשיחות הסחר בין בריטניה לגוש האירופאי. זאת, לצד הסיכוי כי הבנק המרכזי של אנגליה יפנה בעתיד לריבית שלילית במשק.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות: "בוריס ג'ונסון נתן אולטימטום לאיחוד האירופי - השבוע דרש מהאיחוד כי בישיבתו השבוע יגיע לידי החלטות באשר לתנאי הסדר הפרישה של אנגליה מהאיחוד. אנגליה רוצה שהלחץ ישפר עמדות במשא ומתן, אולם האיחוד לא מתכוון לוותר. ההימורים באנגליה הם שיש רק 30% סיכוי להסכמה, דהיינו הרוב חושבים שאנגליה תפרוש ללא הסכם. משמעות הדבר מיסוי מלא ומגבלות סחר על שני הצדדים, אולם בשוק בו אנגליה תלויה בסחר עם האיחוד, ההשפעה עשויה לפגוע במשק האנגלי באחת מהתקופות הקשות שידע המשק מאז השפל הכלכלי".