הביטקוין חצה את הרף של 18 אלף דולר - ונסוג; זינק ב-70% ברבעון
המטבע הדיגיטלי נסחר כעת ברמה של 17.7 אלף דולר - קרוב לשיא שנקבע לפני שלוש שנים; "מדיניות ההקלה הכמותית אותה נוקטים בנקים מרכזיים בעולם - אחת הסיבות לזינוק בביטקוין"
מחיר הביטקוין ממשיך לעלות - וטיפס הלילה מעל 18 אלף דולר. הבוקר ירד מעט שערו של המטבע, והוא נסחר כעת סביב 17.7 אלף דולר. להערכת מומחים, העלייה נובעת מכמה אירועים ברמה העולמית והגישה השורית כלפי מטבעות קריפטו.
- הביטקוין כבר מעל 17 אלף דולר; "הממשלות יוציאו אותו מחוץ לחוק"
- חבר קונגרס אמריקני: "ביטקוין שינה את העולם, הגיע הזמן להסתגל"
- ג'יי.פי מורגן משלימים מהפך: "ביטקוין יתחרה בזהב"
מחיר השיא של הביטקוין נקבע לפני 3 שנים, ב-17 בדצמבר 2017 - 19,666 דולר.
הביטקוין, מטבע הקריפטו הגדול בעולם במונחים של שווי שוק, טיפס לשיא של 18,062 דולר - הרמה הגבוהה ביותר אליו הגיע מאז ה-16 בדצמבר, 2017. ביממה האחרונה מחיר המטבע נע בין 16,560 דולר ל-18,062 דולר.
הביטקוין השלים בכך עלייה של 146% לעומת השנה שעברה, ושל 70% ברבעון הנוכחי, כך לפי הנתונים שאספו בחברת CoinDesk 20.
"אין ספק שלכמה אירועים שקרו לאחרונה היתה השפעה", אמר אנטוני טרנצ'ב, ממייסדי פלטפורמת ההלוואות במטבעות קריפטו, נקסו (Nexo). "כך למשל - השקעות של משקיעים מוסדיים כמו MicroStrategy וסקוור והעובדה שפייפאל מקבלת כעת ביטקוין".
מומחים אחרים מציינים אירועים כמו התפרצות הקורונה ושיעורי הריבית השליליים בשווקים כמו גרמניה, כהסברים נוספים לעלייתו של הביטקוין השנה. "שיעורי הריבית הם הגורם החשוב ביותר בקבלת ההחלטות של אנשים לגבי השקעות וחסכונות", אמר קי יאנג ג'ו, מנכ"ל חברת המחקר CryptoQuant. "אני בטוח ששיעורי הריבית השליליים יוביל לאימוץ נוסף של מטבעות קריפטו".
גורם נוסף המשפיע על הביטקוין הוא מדיניות ההקלה הכמותית שאימצו בנקים מרכזיים במרבית הכלכלות הגדולות, והוצאות הממשלה המוגדלות כולל באירופה ובארה"ב. "אני סבור שבסופו של דבר זה מסתכם במדיניות המוניטארית והפיסקאלית", אמר קייל דיוויס, מייסד Three Arrows Capital. "הבנקים המרכזיים יכולים להוריד את הריבית עד שייכנסו לטריטוריה שלילית, ואז עליהם להדפיס כסף". לדבריו, התלות הזו של בנקים מרכזיים בכסף מודפס חדש יהפוך את "הביטקוין לאטרקטיבי".