התאוששות: הביטקוין מזנק ב-12%, מעל לשווי של 38 אלף דולר
אחרי השיא בסופ"ש האחרון כשהוא במרחק נגיעה מ-42 אלף דולר, מטבע הקריפטו המפורסם בעולם רשם בתחילת השבוע ירידה חדה עד ל-30 אלף דולר, כשחלק מהמשקיעים החליטו לבצע אקזיט; עתה שב הביטקוין לעליות חזקות ומאיים לשבור שיא נוסף, בזמן שהדולר ממשיך בנפילה והזהב לא מתרומם
מחיר הביטקוין מזנק הבוקר ב-12% כמעט עד למחיר של 38 אלף דולר, רחוק בפחות מ-4,000 דולר מהשיא. בתחילת השבוע החליטו משקיעים רבים לבצע אקזיט ממטבע הקריפטו הפופולארי בתבל, שהוביל לירידה חדה עד ל-30 אלף דולר, עם צלילה של 18% במחיר. יחד עם זאת, מתחילת 2021 עד לשיא של סוף השבוע, טיפס הביטקוין ב-40%, והכפיל את השווי מנובמבר, אז שבר שיא שהחזיק 3 שנים.
- הביטקוין מאבד 18% מערכו לשווי של 32.5 אלף דולר
- אלון מאסק, האיש העשיר בעולם, מסכים לקבל תשלומים בביטקוין
- הרווחתם מהשקעה בביטקוין? מס הכנסה מחכה לכם
התמורות הפוליטיות בארה"ב, מהדחה שנייה של נשיא בבית הנבחרים לראשונה בהיסטוריה, וכניסה של נשיא חדש בעוד פחות משבוע תחת איומים של התפרעויות נוספות - ייתכן ומושכים חזרה את המשקיעים לחופי המבטחים. יחד עם זאת, הדולר ממשיך לסגת והזהב מדשדש מתחת למחיר של 1,850 דולר - מאז הקיץ לא רשם עליות משמעותיות. הביטקוין לעומתו פרח.
בשבוע שעבר, הבנק הגדול בארה"ב ג'יי.פי מורגן צ'ייס יצא בתחזית אופטימית לגבי המשך דרכו של הביטקוין: לפי פרסום בבלומברג, האסטרטגים בבנק טוענים כי בביטקוין טמון פוטנציאל לעליות נוספות בטווח הארוך, שכן הוא יתחרה בזהב על תזרימי ההשקעות.
"הפחתת ההשקעות הפרטיות בזהב וצמצומו כאלטרנטיבה, פירושו עליות לביטקוין לאורך זמן", כתבו האסטרטגים בג'יי.פי מורגן צ'ייס בדו"ח שפורסם ביום שני. התהליך כאמור אורך זמן רב, ולפיכך ציינו בצ'ייס כי יעד המחיר התיאורטי של 146 אלף דולר לביטקוין "צריך להיחשב כיעד ארוך טווח, ולכן יעד לא בר קיימא לשנה הנוכחית".
אלון מאסק, מייסד ומנכ"ל טסלה, שהפך לאחרונה לאדם העשיר בעולם, הודיע כי יסכים לקבל תשלומים גם במטבע הווירטואלי ביטקוין. בתגובה לציוץ של בן מזריץ', הסופר מאחורי הסרט הרשת החברתית והספר מיליארדי הביטקוין (Bitcoin Billionaires), שכתב "אני בחיים לא אסרב יותר לקבל תשלום בביטקוין", ענה מאסק: "גם אני".
מאסק המיליארדר הוא חובב ידוע של מטבע הקריפטו, ופירסם בטוויטר ציוצים שקשורים אליו כבר מספר פעמים. כך למשל בדצמבר עורר מאסק עניין כשנשאל האם יש אפשרות להמיר לביטקוין את מיליארדי הדולרים שהרוויחה טסלה, יצרנית המכוניות החשמליות. כשבוע לאחר מכן צייץ מאסק, שמעוניין לשגר משלחת אנושית למאדים בשנים הקרובות, כי הכלכלה העתידית של מאדים עשויה להיות מבוססת על מטבעות קריפטו כמו ביטקוין.
אנתוני סקראמוצ'י, מייסד ומנכ"ל משותף בחברת ההשקעות האלטרנטיביות SkyBridge Capital, ודובר הבית הלבן לשעבר בממשל טראמפ (החזיק 10 ימים בתפקיד בתחילת כהונתו של הנשיא היוצא), שוחח עם CNBC על המגמה בביטקוין. לדבריו, שליטה דמוקרטית מלאה בקונגרס תהיה דבר נהדר למטבעות הקריפטו, בגלל הצפי להדפסה מאסיבית של דולרים תחת שליטתם.
שיגעון הביטקוין אף הגיע לאחרונה עד לליגת הפוטבול המקצוענית בארה"ב: ראסל אוקונג, שחקנה של קבוצת קרוליינה פנת'רז, מליגת ה-NFL האמריקאית הודיע כי הפך לשחקן ה-NFL הראשון שיקבל חלק משכרו במטבע הקריפטוגרפי. הפנת'רז ימשיכו לשלם לשחקן בדולרים, אך אוקונג ימיר 50% מ-13 מיליון הדולר שהוא משתכר בכל עונה לביטקוין. אוקונג ידוע כתומך נלהב של מטבע הקריפטו. המוטו שלו בטוויטר הוא "חיים, חירות וביטקוין".