WeWork במגעים להנפקה אפשרית באמצעות חברת ספאק
לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, החברה מנהלת שיחות לפחות עם שתי חברות מסוג זה; WeWork בוחנת במקביל, כחלופה להנפקה,יציאה לסבב גיוס פרטי - ואף קיבלה הצעות השתתפות ממשקיעים פוטנציאליים; גורמים מעורבים מסרו שהחברה עשויה לזכות בשווי של 10 מיליארד דולר
חברת WeWork מנהלת מגעים לקראת הנפקה בניו יורק באמצעות חברת ספאק (Spac) – כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל. אם אכן המהלך יצא לפועל, חברת חללי העבודה המשותפים תהפוך לציבורית, יותר משנה לאחר הכישלון בניסיון ההנפקה הקודם בוול סטריט.
- "בעתיד הלא רחוק טאבולה תגיע לשווי 10 מיליארד דולר"
- התחנה הבאה נאסד"ק: אינטרקיור לקראת מיזוג עם SPAC קנדי לפי שווי של 300 מיליון דולר
- דרך ספאק או בהנפקה: סלברייט רוצה לנאסד"ק
דירקטוריון WeWork והמנכ"ל סנדיפ מאת'רני (Sandeep Mathran) בוחנים שורה של הצעות מחברות ספאק שהונפקו בעת האחרונה. המקורות שעליהם מסתמכת הידיעה מדגישים שמדובר בנושא מורכב ושאין ודאות כי המהלך יצא לפועל. אחת מחברות הספאק שמולה מתנהלים מגעים היא זו שהובילה שהובילה קרן בואו קפיטל (Bow Capital Managemen), ומעבר לה יש ולפחות עוד חברת ספאק אחת על הפרק.
חברות ספאק הן מעין שלדים בורסאיים, שמגייסים כסף במטרה לרכוש או למזג פעילות של חברה פרטית קיימת לתוכן. לחברות ספאק יש זמן קצוב להכנסת פעילות לתוכן, בד"כ שנתיים. אם בתום הזמן לא הוכנסה פעילות, החברה מחזיקה למשקיעים את הכסף. מתחילת השנה הונפקו 242 חברות ספאק (יותר מחצי ממספר החברות המונפקות) שגייסו 81 מיליארד דולר - פי 6 בהשוואה ל־2019.
מוקדם מדי לדבר על השווי שיינתן ל-WeWork בהנפקה עתידית, אם זו אכן תצא לפועל – גורמים מעורבים אמרו שהחברה עשויה לקבל שווי של 10 מיליארד דולר. במקביל לדיונים על הנפקה אפשרית, החברה קיבלה גם שורה של הצעות השקעה בסבב גיוס פרטי אופציונאלי והחברה עשויה להעדיף את המתווה הזה של גיוס כספים על פני הפיכתה לציבורית.
בספטמבר 2019 הודיעה החברה האם של WeWork, חברת We Company, כי היא דוחה את ההנפקה ציבורית ראשונה (IPO) שלה, וזאת מבלי שנמסר מועד חדש להנפקה בהמשך הדרך. ברקע לכך נרשם חוסר ההתלהבות של המשקיעים שפקפקו בשווי שהציבה לעצמה החברה והעלו חששות בנוגע למודל העסקי שלה והמינהל התאגידי. המהלך שיקף את הקשיים שבהם נתקלו החברה והמייסד והמנכ"ל דאז, אדם נוימן, במאמציהם לקדם את ההנפקה, זאת על אף שהורידו משמעותית את הערכת השווי של החברה מ-47 מיליארד דולר בינואר אותה לסביבות 15 מיליארד דולר ואף נמוך מכך כך.
בתגובה מסרה WeWork: "בשנה האחרונה התמקדה בהוצאה לפועל של התוכנית שלה, להגיע לרווחיות. לנוכח ההתקדמות שאנו עושים, לצד הביקושים הגוברים לחללי עבודה גמישים, יש סימנים חיוביים לעסק שלנו. אנחנו נמשיך לבדוק אפשרויות שיסייעו לנו להתקדם לקראת המטרות שלנו".