פרסום במנועי חיפוש - שיווק בדחיפה ושיווק במשיכה
מעבר לפרסום מודעת מילים במנוע חיפוש, ניתן גם למקם את מודעתכם, באמצעות גוגל, באתרי תוכן הרלוונטיים לקהל היעד שלכם. בנוסף, ניתן להשתמש בשיטת "הלינק המדומה", ולהכניס את הפרסומת שלכם כקישור לתוך ידיעה או מאמר "אמיתיים"
בפרק הראשון בסדרת מאמרים זו, התוודענו לפרסום במנועי החיפוש. בפרק השני, למדנו על קצה המזלג כיצד עושים זאת נכון. כאשר אפיינו את ייחודו של הפרסום במנועי החיפוש, למדנו על שני מושגים: שיווק בדחיפה – בו המפרסם דוחף את מסריו לקהל היעד שלו, לעומת שיווק במשיכה - בו הלקוח מושך את המידע לפי רצונו.
מודעות המילים יודעות גם לדחוף
כפי שהזכרתי בכתבות הקודמות, גוגל מפעילה שירות מקביל של שיווק בדחיפה לצד שיווק במשיכה. כלומר, מודעת המילים שלכם תיראה גם במנוע החיפוש וגם ברשת התוכן. על כן, יש המכנים שיטה זו גם כשיווק המבוסס תוכן. השירות נקרא AdSense והוא מבוסס על שיתוף פעולה בין אתרי תוכן לבין גוגל.
בעל אתר התוכן בונה את אתרו, כך שיציג מודעות מילים של גוגל. גוגל, מצידה, מנתחת את התוכן של האתר וממקמת את המודעות שאתם כלקוחות מפרסמים אצלה, בהתאם לתוכן הרלוונטי. וואלה!, למשל, מציעה לצד הפרסום במנועי החיפוש גם את האפשרות שמודעת המילים שלכם תופיע בכתבות התוכן באתר.
כהרגלנו, אין טוב ממראה עיניים. לפניכם צילום מסך מתוך עמוד באתר UZIT, שימושון המהווה אסופה של לינקים בתחומים שונים. התחום הנבחר במקרה זה, הינו נסיעות לחו"ל. ניתן לראות בצד ימין שתי מודעות מילים:
המודעה העליונה היא מבצע של אל על בדבר מחירים מיוחדים. המודעה השנייה היא של שיחות חינם לחו"ל. כפי שניתן לראות, כל המודעות רלוונטיות לסוג התוכן המוצג במדור UZIT. אם הגולש מקליק על אחת ממודעות המילים, בעל האתר משתתף עם גוגל ברווחים מפרסומת זו.
מודעות המילים באתרי התוכן תהיינה תמיד רלוונטיות לתחום בו עוסק האתר. אתר ששייך לתחום מערכות היחסים, סביר שיהיה כדאי לפרסם בו יעוץ זוגי, אמצעי מניעה וכיוצ"ב. ההבדל בין מודעת המילים למודעת הבאנר, הוא בקלות היחסית של ביצועה, במחירה הזול ובעיקר בשיטת התשלום. גם כאן, נעשה התשלום על הקלקות בלבד ולא על פי חשיפה.
לינק מדומה
חברות נוספת המפעילות שירות של מודעות מילים בדחיפה, הן החברות מרלין ונטו. מרלין מציגה מודל נוסף למודעות המילים - כאלה המשולבות בתוך טקסט של כתבות. על פי מודל זה, בתוך כתבות תוכן שונות ישנן מילים המסומנות כלינק. כאשר הגולש מצביע עם העכבר על מילה, נפתחת מודעת הפרסום.
במקרה זה, המפרסם קונה את המילה עצמה ולא חייב להיות קשר בין המילה לפרסומת. היתרון הפרסומי של שיטה זו הינו בעובדה, כי הגולש מורגל כמעט באופן אוטומטי ללכת עם העכבר למילים המודגשות והנראות כמו לינק. החיסרון בה, בדומה לבאנרים המשתלטים על המסך, הוא שהפרסום עלול להטריד את הגולש, שכל רצונו הוא לקרוא את התוכן המוצג בכתבה.
שתי השיטות - פרסום על בסיס הקלקה
לסיכום, נאמר כי הפרסום הטקסטואלי הינו פרסום ייחודי לעולם האינטרנט והוא נחלק לשניים: הפרסום במנועי החיפוש - בצורה של מודעת מילים שמטרתה משיכה של הגולש. והפרסום ברשת התוכן, כאשר מודעות המילים מופיעות באתרי תוכן הרלוונטיים לתחום המפורסם וזהו פרסום בדחיפה.
יצויין, כי שתי השיטות מבוססות על תשלום על-פי הקלקה. בהצלחה!