מתכננים לפרסם סרטון ביוטיוב? 5 דברים שכדאי לשים לב אליהם
לבדוק מה עושים המתחרים, לתכנן כמה להשקיע בהפקה, לדאוג שהסרטון יעניין את הצופים ועוד
"הצעד הראשון זה להכיר את המדיום", אומרת סמנכ"לית שיווק בגוגל ישראל ריקי דרורי. "כדאי לבצע חיפושים שקשורים לתחום העסק, כדי לראות מה המתחרים עושים ומה עושים גורמים מקבילים בחו"ל. כך יכול בעל העסק ללמוד אם הרעיון שחשב עליו כבר נעשה על ידי אחרים, או
כמה להשקיע בהפקה?
לדעתה של דרורי, בכלל לא חייבים להשקיע בהפקה גדולה של הסרטון: "פשוט עדיף על מסובך. רוב הסרטונים ביוטיוב הם סרטונים שנוצרו על ידי המשתמשים. אין צורך לשכור מפיק וידיאו יקר כדי להצליח, ולא צריך סרט מפואר עם הרבה אפקטים. מספיק סרטון מבדר, מעשיר ושימושי. קובי הספר צילם סרט עם מצלמת וידיאו פשוטה ועדיין הגיע לאלפי צפיות".
את מי זה יעניין?
רצוי להקפיד שהסרטונים יעניינו את הצופים ולא בהכרח את בעל העסק. למשל, אם בעל העסק הוא שף, סביר להניח שקהל הצופים יתעניין יותר במתכונים קלים, ולא בהכרח באופן שבו מעוצבת המסעדה שלו. גם המסר שהסרטון מעביר צריך להיות ממוקד ולא מסורבל: צריך ללכוד את תשומת לבו והתעניינותו של הגולש, שכן הוא עלול לעבור לסרטון אחר.
כיצד יגיעו לסרטון?
חשוב לדאוג שהכותרת של הסרטון תהיה מזמינה ומושכת, אבל זה לא מספיק. יש לוודא שבתיאור הסרטון נכתבה אינפורמציה שימושית, כדי שהגולש יוכל להבין מה קורה בו גם אם לא צפה בו. בטקסט רצוי גם להוסיף קישור למוצר או לשירות של העסק, ואף להוסיף תגיות שכוללות מילות מפתח שיעזרו לגולש להגיע לסרטון באמצעות חיפוש.
כיצד להפיץ את הסרטון?
כדאי לשלוח את הסרטון ללקוחות, חברים, משפחה ובלוגרים רלוונטיים, ואף לשלבו באתר העסק ובמדיה חברתית. חשוב לזכור שביוטיוב התקשורת היא דו־כיוונית, ולכן גם כדאי להיות מעורבים בקהילת הגולשים, לנהל עמם דיאלוג, לקרוא את הפידבקים שלהם ולהגיב להם. מידע חשוב והכרחי להצלחה של העסק עשוי להסתתר שם.