$
ועידת חיסכון פנסיוני דצמבר 2010

פרופ' ניר ברזילי: אם נצליח למנוע את הזקנה נוכל לטפל בכל המחלות

ראש המכון לחקר הזקנה בביה"ס לרפואה בניו יורק אמר בוועידה לחיסכון פנסיוני: "80% מאורח החיים נקבע על ידי הסביבה ו-20% זה גנים. אנחנו מנסים לבדוק מה החלק של הגנים כדי שנוכל לפתח תרופות שיעזרו להתמודד עם נזקי הסביבה"

רימונה פרקש ברוך 14:1509.12.10

"המחקר שלי עוסק בביולוגיה והגנטיקה של בני מאה שנה. אם נצליח למנוע את הזקנה נוכל לטפל בכל מחלות הזיקנה", כך אמר פרופ' ניר ברזילי, ראש המכון לחקר הזקנה בבית הספר לרפואה ע"ש אלברט אינשטיין בניו יורק, במסגרת הוועידה לחיסכון פנסיוני של "כלכליסט" ומגדל.

 

לדבריו,

"האתגר שלנו זה לא להעלות את תוחלת החיים אלא את התוחלת הבריאה. וזה לא הולך להיות יקר. השאלה המרכזית היא האם אנחנו מזדקנים בקצב שונה? בני 40 שנראים כמו בני 60 ולהיפך. כולנו מסכימים שאנחנו מזדקנים בקצב שונה".

 

"כל המחלות ביניהן סרטן, מחלת לב, סכרת ואלצהיימר הן מחלות זיקנה בהן הסיכון לתמותה גדל פי 100 כשעוברים מגיל 40 ל-80. אם לא נעצור את הזיקנה לא נעצור את המחלות. אנחנו יודעים למנוע מחלות אבל טיפול במחלה אחת לא מבטיח שלא תצוץ מחלה אחרת. הטיפול צריך להתמקד בזיקנה יותר מאשר לקחת כל מחלה לחוד".

 

"האם אורח החיים שלנו נקבע בעיקר על ידי הסביבה או על ידי הגנים? על פי הגריאטריה 80% נקבע על ידי הסביבה ו-20% גנים. במחקר, אנחנו מנסים לבדוק מה החלק של הגנים כדי שיהיה לפתח תרופות שיעזרו להתמודד עם נזקי הסביבה".

 

אספנו מעל 500 אנשים בריאים כשהכי מבוגר הוא בן 112 והתברר שזה גם סיפור משפחתי. כלומר, יש גנים לאריכות חיים. בממצוע, מתים בגיל 80, אבל חולים חמש שנים קודם. דווקא אצל בני מאה, הם חולים רק חודשים ספורים לפני מותם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x