כך תבחרו חברה לבניית אתר האינטרנט שלכם
חברה מקצועית ומנוסה, עם תעודות והסמכות, תשתמש בטכנולוגיות החדשות ביותר, תעצב ברמה בינלאומית ותבנה את האתר על פי אופטימיזצית קידום אתרים במנועי החיפוש. וכן, המחיר כן קובע
כיום כבר ברור לכל בעל עסק, בכל הסקטורים ותחומי הפעילות הקיימים, שהאינטרנט הוא אמצעי המדיה ההמוני השכיח ביותר בקרב קהלי היעד. הנראות של עסקים קטנים כגדולים באינטרנט משמעותית לגיוס לקוחות חדשים, כוח אדם מקצועי ובכלל, להעלאת המודעות לחברה או למותג.
כשמחפשים חברה לבניית אתרי אינטרנט, בשוק רווי ומלא בחברות לבניית אתרים, וכשהלקוח אינו מודע למחירים ואינו מומחה בעיצוב, בקידום אתרים או בטכנולוגיה, נוצר מצב בו בעלי עסקים רבים משלמים עבור פתרון בלתי מקצועי שיכול אף להזיק לעסק. רבים הם מגלים שלאחר שהאתר החדש שלהם עלה לאוויר ולאחר ששילמו כסף רב עבור הקמתו, הוא אינו תורם לקידום במנועי החיפוש, ושהעיצוב והטכנולוגיה שלו ישנים.
היצע החברות שמקימות ובונות אתרי אינטרנט בישראל הוא כמעט אינסופי, ובבחירת החברה המתאימה, חשוב שבעלי עסקים ישימו לב לכמה קריטריונים חשובים:
1. יכולת עיצוב ברמה בינלאומית: העיצוב הוא הנראות של האתר, הוא שיקבע אם הגולש יישאר באתר, אם הוא יזכור את האתר וכיצד הוא מתרשם ממי שעומד מאחוריו. כיום יש הקובעים את מקצועיות החברה בהתאם לאיכות העיצוב של האתר שלה. עין מקצועית יודעת לזהות במהירות עיצוב איכותי לעומת עיצוב "זול". חשוב לוודא שהמעצב הוא מעצב ווב (Web) אינטראקטיבי, ולבחון את העבודות הקודמות שלו, את ההשכלה בתחום ואת הניסיון. ערכו סקר שוק והתייעצו עם אלו שמבינים אם אתם לא בטוחים שיש לכם יכולת לזהות את איכות העיצוב.
בדקו שכחלק מתהליך העיצוב, עוד לפני הפיתוח, אתם מקבלים לפחות חלק מהדברים הבאים: אפיון טכני וגראפי בראייה שיווקית - ובכך הכוונה היא שהאתר יהיה ידידותי למשתמש וידידותי לזה שמפעיל אותו בפועל, הגדרת תסריטי גלישה לפיהם ברור איזה חלק מוביל לזה שאחריו, ניתוח חוויית משתמש, התייחסות למבחר טרנדים, ארכיטקטורת מידע והגדרת חזון עיצובי. אל תתפתו לעבוד עם מעצב זול. עלות עיצוב איכותי לא תפחת מ- 4,000 שקל - וגם זה נחשב מחיר נמוך עבור עיצוב אקסקלוסיבי ואינטראקטיבי.
2. פיתוח בטכנולוגיה חדישה ומתקדמת: על מנת שהאתר יעלה במהירות, לא ייפול, יהיה נטול תקלות עד כמה שניתן, דינאמי לשינוי ולעדכון התוכן, ונתמך בכל הדפדפנים, הרזולוציות, המסכים והמחשבים, על החברה להיות מודעת לטכנולוגיות החדשות, לכתוב קוד יעיל ומינימליסטי, נטול טבלאות ובעל משמעות. בדקו את תקופת האחריות שנותנת החברה, בדקו שהאתר אינו מאוחסן על שרתי חברת בניית האתרים אלא בחוות שרתים של חברות אחסון בארץ או בחו"ל, ושלכם, כלקוח, יש גישה לאחסון שלכם.
3. אתר שתורם לקידום התוצאות במנועי החיפוש: תמיכה באופטימיזציית קידום אתרים. בדקו שלמישהו מהחברה יש הסמכה לקידום אתרים במנועי החיפוש העיקריים. מתן אפשרות להגדיר מילות מפתח כבר מזמן אינו מספיק. התחום מורכב ויש לעבוד עם מקצוענים. בונה אתרים בלתי מקצועי יכול להסב נזק, אם יכתוב קוד שיכול להתפרש על ידי גוגל כרמאות. גוגל מענישה ולא סולחת מהר. במידה שאין לכם מקדם אתרים מוסמך, בנו את האתר אצל בוני אתרים מוסמכים בקידום.
4. תקציב הפרויקט: הגדרת תקציב היא הסינון הראשוני של חברות לבניית אתרים. אתר תדמיתי איכותי ומקצועי, הכולל מעבר לרכיבים הסטנדרטיים גם אפיון גרפי, שיווקי וטכנולוגי, עיצוב ברמת פרימיום, ממשק חדיש ורחב לניהול תוכן דינאמי, עמוד בית מיוחד בלתי נשכח, גלריות אינטראקטיביות, קטלוג מוצרים מרשים או פורטפוליו, התממשקות לרשתות החברתיות, הזנת חלק מהתוכן למערכת ועוד, יכול להתחיל מ-10,000 שקל. אתר מכירתי ברמת פרימיום יכול להתחיל ממחיר של 18 אלף שקל. אין ספק, שחברות שנותנות מענה אופטימאלי המותאם באופן אישי לכל לקוח, יהיו יקרות יותר והפתרון יהיה מותאם יותר.
5. המלצות: בקשו לדבר עם לקוחות של החברה. שאלו אותם מה החוויה שעברו, האם היתה עמידה בלוחות זמנים, שאלו את הלקוחות מה התגובות שהם מקבלים על העיצוב של האתר, מה רמת הקידום בגוגל, מה רמת השירות של החברה ועוד.
6. היקפי הלקוחות, גודלם וגיוונם: האם זו חברה שעובדת מול חברות בינוניות-גדולות, חברות מוכרות, מותגים וידוענים? או חברה שעובדת על הרבה פרויקטים קטנים, מהירים וזולים? אלו שני פתרונות שונים לחלוטין. בדקו את האתרים של לקוחות החברה - התרשמו מהמבחר, מהאיכות ומאופי הלקוחות. בתחום בניית האתרים אין חשיבות לניסיון קודם בתחום מסוים אלא להיפך, חברה שמתיימרת להיות מומחית בהקמת אתרים לסקטור ספציפי, למשל בתי השקעות או עורכי דין, בדרך כלל מעצבת אתרים סטנדרטיים.
7. תפעול ותחזוק האתר לאורך זמן: אתר שמאופיין היטב מראש, ושנבנה באופן מקצועי וחכם, לא צריך תפעול שוטף מעבר להדרכה בסיסית על מערכת ניהול התוכן, שצריכה להיות אינטואיטיבית וקלה לתפעול. חברה שנותנת תחזוקה לטווח ארוך כשל שנה מצטיירת כחברה מבוססת, נטולת תקלות, שיכולה להרשות לעצמה לא לתמחר תפעול שוטף, מאחר שהלקוח לא יצטרך אותו. מהצד השני, במידה שהלקוח מעוניין בתוספות, בשינויים ובהזנת תוכן שוטפת למערכת הניהול, יש לוודא שהחברה יכולה לתת מענה זול, בזמן ריאלי ובאחריות, גם לאחר שהאתר כבר באוויר.
יונית רושו היא מנכ"לית דיינמיק ווב, בוטיק להקמת אתרים, ומרצה במסלול האינטראקטיבי במכללת שנקר