מנכ"ל חברת כאל: "ההסכם עם ישראכרט לא מונע תחרות אשראי"
ישראל דוד מעריך שהממונה על הגבלים עסקיים יכריע על יצירת הסכם אחיד ללאומי קארד ולחברת כאל עם ישראכרט
"ההסכם שלנו עם ישראכרט לא מונע את התחרות בסליקת כרטיסי האשראי". כך אמר אתמול ל"כלכליסט" מנכ"ל חברת כאל ישראל דוד, עם פרסום דו"חות החברה לרבעון הראשון, שבהם נרשם רווח נקי של 50 מיליון שקל, ירידה של כ־22% בהשוואה לרבעון המקביל ב־2011, שבו נהנתה כאל מרווח חד פעמי של 10 מיליון שקל ממכירת מניות ויזה. "השיקול המרכזי בחתימה על ההסכם היה פתיחת התחרות, כך שאנשי המכירות שלנו בשטח יוכלו להציג לבתי העסק פתרונות כוללים ולפתוח את השוק לתחרות".
דוד מעריך כי ההסכם שאליו הגיעה כאל טוב מזה של לאומי קארד, אך סבור כי הממונה על הגבלים עסקיים פרופ' דיויד גילה יכריע על הסכם אחיד ללאומי קארד וכאל מול ישראכרט.
גילה הודיע בשבוע שעבר כי ההכרעה בנושא סליקת כרטיסי ישראכרט תידחה בשלושה חודשים לצורך לימוד הנושא. "זה פתרון נכון - חשוב היה להתחיל את סליקת כרטיסי ישראכרט ב־15 בחודש מאשר להמתין ללימוד מלא של ההסכמים".
בשבוע שעבר נכנס לתוקף חוק ישראכרט שפתח את שוק סליקת כרטיסי האשראי גם לכרטיסי ישראכרט. ישראכרט, בניהולו של דב קוטלר, הגיעה להסכם עם כאל ועם לאומי קארד, בניהולה של תמר יסעור. במסגרת ההסכם, כאל ולאומי קארד יסלקו את כרטיסי ישראכרט תמורת תשלום חד־פעמי ועמלת דמי זיכיון.