הסוף למונופול? ישראכרט וכאל חתמו על הסכם סליקה משותף
מחר צפוי להיכנס לתוקפו "חוק ישראכרט" שנועד לשבור את המונופול של החברה בענף סליקת כרטיסי האשראי; במהלך היום צפויים להודיע הממונה על ההגבלים העסקיים והמפקח על הבנקים על אישור העסקה
חברות ישראכרט וכאל חתמו היום (ב') על הסכם סליקה משותף - יום אחד בלבד לפני כניסתו לתוקף של "חוק ישראכרט". כעת ממתינים בחברות לאישורם של הממונה על ההגבלים העסקיים והמפקח על הבנקים. במידה ואכן יתקבלו ההסכמים הנדרשים בתי עסק צפויים לחסוך מאות מיליוני שקלים בשנה בגין
לפני כחודש כחלק מהיערכות ליישום חוק הסליקה, חתמה ישראכרט, על הסכם סליקה עם חברת לאומי קארד.
החוק שנועד לשבור את המונופול של ישראכרט בענף סליקת כרטיסי האשראי, מהווה למעשה פתיחה לתחרות של כל מותג אשראי לו נתח שוק גבוה מ-10%. כיום ישראכרט נהנית מבלעדיות בסליקת כרטיס האשראי "ישראכרט" לו נתח שוק של כ-17%.
מדובר בחוק ממשלתי אליו הוצמדה הצעת חוק פרטית שקידם ח"כ דני דנון (ליכוד). דנון סייע למשרד האוצר לקדם את החוק בחודשים האחרונים.
"מותג ישראכרט סולק את עצמו ולא נותן לאחרים לסלוק אותו. על ידי כך מתבצעת כבילה של בעלי עסקים מסוימים, ולכן יש עמלות סליקה גבוהות. מדובר בעשרות ומאות אלפי שקלים בשנה. מאחר שאנו תמיד בעד תחרות, ובצד אחד ניצבים אנשי עסקים קטנים ללא כושר מיקוח - נוצר הצורך לקטוע את הכבילה באמצעים רגולטוריים. זה ייצור תחרות והורדת מחירים", אמר שר האוצר יובל שטייניץ בדיון בכנסת על החוק לפני כחצי שנה.
בנוסף לכך, המהלך נועד לייצר לחברה הכנסות נוספות במקום אלו שהיא צפויה לאבד מיישום "חוק ישראכרט".