דיסקונט משיק תוכנית הלוואות לעסקים קטנים בהיקף חצי מיליארד שקל
אחרי פועלים ולאומי, דיסקונט עתיד להציע לבעלי העסקים הקטנים הלוואות של עד מיליון שקל בריבית מוזלת ובהקלה על תנאי הביטחונות
בנק דיסקונט נכנס לקרב על ליבם של בעלי העסקים הקטנים. ל"כלכליסט" נודע כי היום (ד') משיק הבנק תוכנית הלוואות לעסקים קטנים בתנאים מועדפים בהיקף של חצי מיליארד שקל. הבנק משיק שתי קרנות השקעה, אחת ללקוחות דיסקונט ושנייה עבור לקוחות חדשים - עם תנאים מעט יותר מועדפים ללקוחות קיימים של הבנק.
דיסקונט משיק את התוכנית לאחר שהמתחרים הגדולים, בנק לאומי ובנק הפועלים, השיקו בחודשים האחרונים קרנות משלהם בהם תנאים טובים מהרגיל לעסקים הקטנים. הקרנות של דיסקונט שונות בכמה נושאים מהקרנות של לאומי ופועלים - בעיקר בהיקף ההלוואות והבטחונות הנדרשים.
על פי התוכניות של דיסקונט, היקף ההלוואות יוכל להגיע עד מיליון שקל, לעומת 400-300 אלף שקל בתוכניות של לאומי ופועלים. תקופת ההחזר תהיה עד חמש שנים בדומה לשאר הבנקים. תקופת "החסד" בדיסקונט היא עד חצי שנה כאשר בשני הבנקים האחרים היא עומדת לתקופה של עד שנה.
בנוסף, להלוואות עד 400 אלף שקל לא ידרשו בדיסקונט ביטחונות מעבר לערבות אישית של בעל העסק. בלאומי ופועלים דורשים מהלקוחות ביטחונות בהיקף של 20%-25% מגובה ההלוואה שתישאר כפיקדון בבנק. בדיסקונט, עבור הלוואות מעבר ל-400 אלף שקל יידרשו בטחונות של 40%-20% מהיקף ההלוואה אך לא בפיקדונות אלא בביטחונות מטריאליים.
בסעיף הריבית דיסקונט מציע את הריבית היקרה ביותר בין קרנות הבנקים הגדולים – 2.5% ללקוחות חדשים ו-2.25% ללקוחות הבנק, אך גם הוא עושה זאת בסכום גבוה יותר וגם עם דרישות בטחונות נוחים יותר.
יובל גביש, סמנכ"ל וראש החטיבה הבנקאית ציין היום כי "לאחר בחינה מעמיקה של צרכי המגזר, אנו יוצאים עם שתי קרנות שיסייעו במידה רבה לעסקים הקטנים להתפתח ולהתמודד עם המשאבים הנדרשים בפיתוח העסקי בעידן הנוכחי. אנו מתחייבים לקצר טווחים בשירות ללקוחות ולהגיב מהר לבקשות תוך גמישות מקסימלית בדרישה לבטוחות. קרנות דיסקונט יאפשרו קבלת ההלוואות ללא הדרישה להעמיד חלק מסכום ההלוואה כפיקדון. מדובר בפיתרון אמיתי וכולל לעסק הקטן שבא לידי ביטוי בסכום ההלוואה נטו, הגבוה עד פי שלוש מהבנקים האחרים".
בחודשים האחרונים החלו הבנקים לחזר במרץ אחרי בעלי העסקים הקטנים ממספר סיבות עיקריות: הרווחיות הגבוהה בתחום והסיכון הנמוך שלו. זאת לעומת העסקים הגדולים בתקופה זו בה נדרשים הבנקים להעלות את יחסי הון הליבה ומצמצמים את האשראי לעסקים הגדולים במטרה לעמוד בדרישות.
היקף האשראי לעסקים קטנים שהעניק דיסקונט עמד בתום הרבעון הראשון על 12.4 מיליארד שקל לעומת 20.2 מיליארד שקל של בנק לאומי ו-23.1 מיליארד שקל של בנק הפועלים. דיסקונט הציג במגזר זה רווח נקי של 59 מיליון שקל לעומת 92 ו-121 מיליון שקל ללאומי ופועלים בהתאמה.