$
קופון חולים

להבריא את מערכת הבריאות

הפתולוגיה של מערכת הבריאות הציבורית בישראל מתחילה ונגמרת בסל הבריאות הציבורי. הטכנולוגיה הרפואית מתייקרת, האוכלוסייה גדלה והתקציבים לא מתעדכנים בהתאם. המספרים שכלכליסט ריכז חושפים שלב אחרי שלב את חוליי המערכת

הדס שפר ושאול אמסטרדמסקי 07:0315.07.12

הזכות הבסיסית לשירותי רפואה מתקדמים מעוגנת בחוק בריאות ממלכתי, ולפיו כל תושב ישראלי זכאי לסל שירותי בריאות בהתאם לשיקול דעת רפואי, בכפוף לרשימת השירותים המצוינים בחוק. אך אותו סל שירותי בריאות נשחק משנה לשנה, גם בהשוואה לעצמו וגם בהשוואה עולמית. כתוצאה הרפואה הציבורית לא מספקת מענה מתאים לאוכלוסייה, אשר נאלצת לפנות לרפואה פרטית.

 

הנתונים ש"כלכליסט" מציג כאן ממחישים את גודל הבעיה. אלא שלפי מחקר שנעשה על ידי פרופ' יהושע (שוקי) שמר, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר ויו"ר אסותא; וד"ר מורדי רבינוביץ', יועץ בתחום שירות הבריאות הממלכתי ולשעבר מרצה באונ' בן גוריון, שבחן את הצורך בעדכון הסל מהזווית של התרופות והטכנולוגיות החדשות, עולה כי המדינה מעדכנת בחסר את הסל ולמעשה קיים פער של 0.5%–1% מדי שנה בין התקציב לבין הצרכים הרפואיים במדינה.

 

מדי שנה מפותחות תרופות וטכנולוגיות רפואיות המציעות פתרונות חדשים לתחלואה שהיתה חסרת מרפא, טכנולוגיות שמאריכות חיים, מקלות על כאב ומשפרות את תפקוד החולה. הפתרון התקציבי שהמחקר העלה הוא, כי כדי לשמר את רמת הרפואה ולכלול מדי שנה את הטכנולוגיות החיוניות יש להגדיל את סל הבריאות ב־2% מדי שנה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x