$
בונים קריירה ומשפחה

מנכ"ל משרד הבריאות: "שיעור החדירה של הביטוחים הפרטיים הכפיל עצמו בתוך עשור"

רוני גמזו תקף את דבריו של המפקח על הביטוח, עודד שריג, שטען כי בתחום ביטוחי הבריאות הפרטיים ישנן אמירות פופוליסטיות המגיעות מתוך המערכת. גמזו: איך ייתכן שכמעט מחצית מהאוכלוסיה רוכשת גם ביטוח פרטי?

שאול אמסטרדמסקי 12:3819.12.12
"בתחום הבריאות נאמרות לעיתים גם אמירות פופוליסטיות, לצערי גם מתוך המערכת. החשיבות של הנושא היא כזו שראוי לקחת אמירות פופוליסטיות באופיין ולבחון את הנתונים מאחורי הדברים", כך אמר הבוקר המפקח על הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר, פרופ' עודד שריג בכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר הבריאות. בכך עקץ שריג את מנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו. השניים חלוקים ביניהם במגוון סוגיות מקצועיות בעיקר בתחום ביטוחי הבריאות הפרטיים, מחלוקות שמדי פעם צפות אל פני השטח בהחלפת מהלומות מילוליות.

 

"המדינה אמרה לאורך השנים שהביטוח הפרטי הוא נדבך משלים חשוב למערכת הבריאות הציבורית", אמר שריג. "לכאורה, ההוצאה הפרטית על ביטוח בריאות בישראל היא יותר גבוהה ביחס לתמ"ג לעומת מדינות העולם. 3.2% לעומת ממוצע של 2.7% במדינות ה-OECD. אלא שהנתונים האלה כוללים גם את הביטוחים המשלימים של קופות החולים. אם שמים בצד את הביטוחים המשלימים של קופות החולים, אזי אנחנו במקום דומה לעולם – רק 2.8% הוצאה על ביטוחים פרטיים".

 

פרופ' עודד שריג פרופ' עודד שריג צילום: נועם מושקוביץ'

 

"האמירה הפופוליסטית השנייה אומרת שלאורך השנים אנחנו מוציאים יותר על ביטוחים פרטיים, ושאנחנו רוכשים יותר ויותר שירותים רפואיים לא נחוצים. אבל בואו נסתכל על הנתונים. מספר הניתוחים להחלפת ברך, למשל, לא גדל בישראל בעשור האחרון, למרות הגידול ברכישת הביטוחים הפרטיים. העלייה בהוצאה הפרטית על בריאות לא השאירה אף עקבה לגבי גידול בשימוש של פרוצדורות רפואיות", אמר שריג.

 

מיד לאחר דבריו של המפקח על הביטוח, תקף אותו מנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו. "נושא הביטוחים הפרטיים מקבל לאט לאט את התואר של האתגר הגדול ביותר של המערכת שלנו והבעיה הקשה ביותר לטיפול. הוא קשור לאופן הבקרה והשליטה במערכת. זה לא יהיה מוגזם לומר אם אגיד שזה מציב אתגר של להיות או לחדול על המערכת הציבורית. בעוד שני עשורים המערכת שלנו יכולה להשתנות", אמר גמזו.

 

"כל קובעי המדיניות בתחום כשהם קובעים מדיניות, בעת שהם מאותתים למערכת על המדיניות שלהם, האיתותים של הרגולטורים המרכזיים – לרבות המפקח על הביטוח – לא שידרו איתותי ריסון ברורים מספיק למערכת הבריאות.

 

"שיעור החדירה של הביטוח הפרטיים הכפיל את עצמו בתוך עשור. שיעור האנשים שיש להם גם ביטוח משלים וגם ביטוח פרטי כמעט שולש. היום כמעט כל מי שיש לו ביטוח פרטי יש לו גם ביטוח משלים. איך הפכנו למדינה שבה סל הבריאות הבסיסי הוא טוב כל כך, עדיין כמעט מחצית מהאוכלוסיה רוכשת גם ביטוח פרטי.

 

"המפקח על הביטוח חייב לנהוג בקו רגולטורי מתערב. אי הוודאות לגבי ביטוחי הבריאות ושוק הבריאות מחייבת רגולציה מקצועית וקפדנית ודינמית. זה כמעט בלתי אפשרי לבצע את זה ללא אנשי תוכן מתוך מערכת הבריאות. הסתלקות מהרגולציה כי זה מורכב וקשה, כי זה מגוון מדי, כפי שהתרחש השנה בנושא המחלות הקשות – היא הרת אסון. הג'ונגל גדל בתהליך הזה. זה לא טוב ללקוחות ולא טוב אפילו לחברות הביטוח.

 

"כשנכנסנו כמשרד הבריאות לתחום של ביטוחי הבריאות ידעתי שאנחנו נכנסים לשדה מוקשים, כי אנחנו נכנסים לתחומו של רגולטור אחר. ידעתי שתהיה ביקורת אישית גם עלי. אבל אנחנו חייבים לעשות את זה. כי אם נשתיק את זה, בתוך עשר או עשרים שנה תהיה לנו מערכת בריאות שונה בתכלית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x