$
בונים קריירה ומשפחה

הבנקים פרסמו תעריף מוזל לפעולות בני"ע

התעריף המוזל פורסם נוכח דרישת המפקח על הבנקים לתמחור חדש של עמלות אלו כחלק מהמלצות הוועדה להגברת התחרות בין הבנקים

שניר הנדלר 19:3926.02.13

הבנקים נענו לדרישת המפקח על הבנקים דודו זקן לתמחר מחדש את העמלות שהם גובים מלקוחותיהם בגין פעולות בניירות ערך ופרסמו היום (ג') תעריף עמלות חדש ומוזל. ההוזלה שתיכנס לתוקפה בתחילת החודש הבא היא חלק מיישום המלצות הוועדה להגברת התחרות בבנקים שנכנסו לתוקפן בנובמבר האחרון.  

מהתעריפים שפרסמו חמשת הבנקים הגדולים עולה כי דיסקונט ממשיך להיות הבנק שמציע את שיעור העמלה הנמוך ביותר. זאת לאחר שהוזיל את העמלה לפעולות בניירות ערך בבורסה בתל אביב מ־0.69% ממחיר הרכישה או המכירה ל־0.54%. בנוסף, בדיסקונט החליטו להקטין את עמלת המינימום בגין פעולה בניירות ערך וזו תעמוד על 35 שקל במקום 44 שקל. אלא שגם לאחר הוזלה זו, שני הבנקים הגדולים, הפועלים ולאומי, מציעים עמלת מינימום נמוכה יותר: 26 שקל ו־27 שקל בהתאמה.

 

 

דיסקונט גם מציע את שיעור העמלה הנמוך ביותר בגין פעולות בניירות ערך זרים. טרם עדכון התעריפים דרש דיסקונט

מלקוחותיו עמלה בשיעור של 1.06% מהיקף העסקה שביצעו, וכעת הוא דורש עמלה מופחתת של 0.79%. בנוסף, על מנת להוזיל ולפשט את מבנה העמלות הוחלט לחייב את הבנקים בקביעת עמלת מקסימום לפעולות בניירות ערך. מבין חמשת הבנקים הגדולים, מזרחי טפחות היה היחיד שלא הגדיר עמלת מקסימום שכזו עד כה. כעת עומדת עמלה זו במזרחי על 10,750 שקל לפעולה בניירות ערך בבורסה בתל־אביב ו־7,500 דולר לניירות ערך זרים.

 

בשנה האחרונה נאלצו הבנקים להתמודד עם ירידה בהכנסות מפעולות בניירות ערך, זאת עקב ירידה במחזורי המסחר בבורסה. בנוסף, בנובמבר האחרון החליט המפקח על הבנקים לבטל את תעריף המינימום לדמי ניהול ניירות ערך. כמו כן, נקבע כי בנק ישראל ירחיב את הפיקוח על עמלת העברת פיקדון ניירות ערך מחוץ למערכת הבנקאית. זאת כדי להקל על מעבר לקוחות למערכת החוץ בנקאית לשם הגברת התחרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x