$
עסקים קטנים ובינוניים ישן

47% בעלי העסקים דיווחו כי מצבם היחסי הורע ב-2012

כך לפי סקר התאחדות המלאכה והתעשיה. 11% מהעסקים הקטנים והבינוניים דיווחו כי ייאלצו לסגור את העסק במהלך 2013 במידה שלא יחול שיפור במצבם הכלכלי

הדר קנה 15:0710.03.13
47% בעלי העסקים דיווחו כי מצבם היחסי הורע בשנת 2012, כך על פי סקר שנערך במחלקה הכלכלית בהתאחדות המלאכה והתעשיה.  

הסקר נערך על ידי ההתאחדות במהלך חודש פברואר בקרב מדגם מייצג של 80 חברות הפעילות בתחומי מלאכה והתעשייה הזעירה. עורכי הסקר מההתאחדות ציינו כי: "אף שאין הסקר מקיף את כל מגזרי המשק, ניתן לקבוע במידה רבה של סבירות כי התמונה העולה מן הנתונים יכולה להוות אינדיקציה ההולמת את המצב והציפיות של מרבית העסקים הקטנים הפעילים בתחומי המלאכה והתעשייה במשק". 

 

לפי נתוני הסקר לפי נתוני הסקר

 

תוצאות הסקר מצביעות על "מגמת נסיגה מדאיגה במצבו של מגזר העסקים הקטנים והבינוניים בתעשיה", כך על פי מנסחי הסקר. הם כותבים כי: "רוב גדול של העסקים, כ-80%, לא רשמו שיפור במצבם בשנה שחלפה, וקרוב למחציתם (47%) דיווחו על האטה וירידה בהיקף הפעילות בשיעור ממוצע של 17%. 11% מהעסקים הקטנים והבינוניים בתעשיה דיווחו כי יאלצו לסגור את העסק במהלך 2013 במידה ולא יחול שיפור במצבם הכלכלי".

 

בסיכום אף מסבירים כותבי הסקר את התוצאות וכותבים: "התפתחות זו תואמת את ההערכה כי העסקים הקטנים הם הראשונים להיפגע כתוצאה מהאטה ברמת הפעילות הכלכלית במשק ומהנסיגה של הכלכלה הגלובלית. התרחבות ברמת הפעילות הכלכלית במשק הקיפה רק 20% מכלל העסקים היצרניים הקטנים במהלך תקופה זו. בנוסף רק 33% מבעלי העסקים הביעו אופטימיות, המשתקפת בהערכה שרמת פעילות העסק תתרחב השנה" .

 

עסק ביתי (אילוסטרציה). "התוצאות משקפות מציאות עגומה" עסק ביתי (אילוסטרציה). "התוצאות משקפות מציאות עגומה" צילום: shutterstock

 

כותבי הסקר מוסיפים כי: "נתונים אלה משקפים השפעה גדולה מאוד ודינמית של מרכיב אי הודאות על מצב העסקים היצרניים הקטנים כיום. כמו כן, רק 20% מכלל העסקים הצביעו על שיפור באחד ממשתני הפעילות העסקית שלהם הכוללת רווחיות, תזרים מזומנים, הזמנות לביצוע, מלאי ויצוא, ואילו שיפור פיננסי כגון: רווחיות, תזרים מזומנים, ניכר רק בהיקף מצומצם של עסקים יצרניים קטנים 5%-8%".  

 

ברוך שניר, מנהל המחלקה הכלכלית של התאחדות המלאכה והתעשיה סבור אף הוא כי תוצאות הסקר מדאיגות ואומר: "התוצאות משקפות מציאות עגומה של ירידה בביקושים, שחיקה ברווחיות ומצוקת מימון הולכת וגוברת, במיוחד בקרב המפעלים הקטנים יותר. ההאטה והקשיים הגדולים ביותר נרשמו בענפי הריהוט והדפוס".

 

כותבי הסקר מקשרים אותו לכינון הממשלה המתגבשת וסבורים כי המסקנה העיקרית היא שעל הממשלה החדשה להניע תהליך להגברת שילוב מגזר העסקים הקטנים בפעילות הכלכלית ובתהליך הצמיחה. זאת על ידי אישור הצעת חוק העסקים הקטנים, הגדלת התקציב הממשלתי לתמיכהבהם, הגדלת נגישותם למקורות מימון ולמכרזים ציבוריים, הסרת חסמי רגולציה ושיפור מוסר התשלומים למגזר זה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x