$
בונים קריירה ומשפחה

יותר אנשים בוגדים בבני הזוג בחשבון הבנק מאשר בחדר המיטות

מסתירה את התיק החדש שקנית מבעלך? משקר לאשתך לגבי החסכונות בחשבון? סקר חדש מצא ששליש מהנשאלים רימו את בן או בת הזוג לגבי כסף בחשבון המשותף

שירות כלכליסט 12:5814.02.14

אם אתם מגלים חיובים מסתוריים בכרטיסי האשראי, או משיכות חשודות של כספים מהחשבון, אלו עשויים להיות סימנים שבן או בת הזוג בוגדים בכם - אבל לא בהכרח בחדר המיטות.

התופעה של בגידות פיננסיות מתגברת לאחרונה, ויותר אנשים מגלים שרומו על ידי בני הזוג שלהם בכל הקשור לרכישות שבוצעו, חובות שנצברו או נושאים אחרים הקשורים לחשבון המשותף.

 

מחקר חדש שנערך בארה"ב על ידי הארגון הלאומי לחינוך פיננסי (NEFE) ביחד עם האריס אינטראקטיב מצא ששליש מהנשאלים ביצעו רמאות פיננסית מסוג כלשהו בחשבון המשותף, בעוד ש-35% סיפרו שנפלו קרבן לרמאות מסוג זה.

 

הנתונים הללו גבוהים במקצת בהשוואה לתוצאות סקר דומה מ-2011, אז 31% מהנשאלים הודו ששיקרו לבן או בת הזוג לגבי כסף בחשבון המשותף, ו-32% טענו שרומו על ידי בני הזוג.

 

בגידות פיננסיות נפוצות יותר מבגידות רומנטיות בגידות פיננסיות נפוצות יותר מבגידות רומנטיות צילום: שאטרסטוק

 

בסקר נוסף שפורסם החודש, שבו עקבו באמריקן אקספרס אחר הרגלי ההוצאות והחיסכון של אנשים, 40% מהנשים הודו שהסתירו מבני הזוג שלהן רכישות שבוצעו, עלייה לעומת 27% שהודו בכך שנה קודם לכן.

 

נראה, אם כך, שבגידות פיננסיות נפוצות יותר מהבגידות מהסוג המוכר יותר. לדוגמה, סקר מ-2011 שערכו אוניברסיטת אינדיאנה, מכון קינסי ואוניברסיטת גיולף (Guelph) באונטריו, מצא ש-21% מהאנשים שבמערכת יחסים מונוגמית ורצינית ניהלו רומן - 23% מהגברים ו-19% מהנשים שהשתתפו בסקר.

 

מסתירים תחביבים מביכים

תופעת הבגידות הפיננסיות אמנם הולכת ומתרחבת, אך סוג הסודות לגבי הכסף משתנה. מסתבר שכעת אנשים מסתירים יותר חובות מבעבר. לפי הסקר האחרון של ה-NEFE, פחות אנשים מחביאים מזומנים, רכישות, מסמכים פיננסיים וחשבונות בנק לעומת הסקר שנערך ב-2011. לעומת זאת, שיעור הנשאלים ששיקרו לבן או בת הזוג לגבי חובות והכנסות - גדל. 

 

בני זוג מסתירים משותפיהם לחיים דברים קטנים בדרך כלל. התרמית השכיחה ביותר הייתה הסתרת רכישה קטנה – 53% מהנשאלים הודו שעשו זאת. לעומת זאת, 11% הסתירו רכישה משמעותית, בעוד ש-16% הסתירו את קיומו של חשבון בנק.

 

רוב הבוגדים מסתירים רכישות קטנות מבני הזוג רוב הבוגדים מסתירים רכישות קטנות מבני הזוג צילום: שאטרסטוק

 

התופעה של שמירת סודות מבן או בת הזוג לגבי כסף מתפתחת לרוב כתוצאה מהגישה הבסיסית של בן או בת הזוג לעניינים פיננסיים. "זה תמיד היה הכסף 'שלי' אבל פתאום אתם מוצאים עצמכם במערכת יחסים וזה הופך להיות הכסף 'שלנו'", הסביר ל-CNBC היועץ הפיננסי דאג קינסי מארטיפקס פיננשל גרופ באוהיו.

 

בהתאם, אנשים מתפתים להסתיר מידע מסויים (וכסף), במיוחד כאשר הוא נוגע להוצאות שעשויות להיתפס כטיפשיות או מביכות. דינסי סיפר כי נתקל במספר מקרים שבהם אנשים החביאו כסף שהוציאו על תחביב שחשבו שבן הזוג לא יאשר.

 

היעדר תקשורת הוא זה שמאפשר את קיום התרמית, אולם לדבריו של המתכנן הפיננסי לואיס אלטפסט בדרך כלל אחד מבני הזוג לוקח על עצמו תפקיד דומיננטי יותר בניהול הכסף המשותף. כך, שבהיעדר תקשורת, בן הזוג השני נותר באפלה. "זה בסדר גמור להאציל סמכויות," הוא אומר. "אך בריא לדעת מה קורה ולהתעניין".

 

הסיבות לתרמית אינן נובעות תמיד רק ממניעים אנוכיים. "ההסתרה יכולה לנבוע מתחושה מוטעית של הגנה על בן הזוג", הוסיף המתכנן הפיננסי וויליאם סופלי. הוא מספר כי נתקל במספר מקרים שבהם הבעלים העדיפו לחסוך מהנשים שלהם מידע על הפסדים בהשקעות, וזאת כדי שהן לא ידאגו. סופלי נזכר במקרה נוסף, שבו האישה משכה את כספי הפנסיה שלה כדי לשלם על שכר הלימוד של הבן.

 

מחיר הבגידה

 

לבגידות פיננסיות, בין אם בקנה מידה גדול או קטן, עשויות להיות השלכות הרסניות הן מבחינה כלכלית והן מבחינה רומנטית. 75% מהאנשים שחוו בגידה פיננסית הודו כי היו לכך השלכות ממשיות על מערכת היחסים, ו-10% התגרשו, כך לפי הסקר של NEFE.

 

סוניה בריט מהמכון לתכנון פיננסי באוניברסיטת קנזס סטייט, אישרה כי ריבים על כסף הם מדד מוביל לחיזוי גירושים. "כשזוגות מתווכחים על כסף כבר בראשית מערכת היחסים, עולה הסבירות שרמות הסיפוק שלהם יהיו נמוכות ובהתאם שיעור הגירושים עולה", היא מסבירה.

 

איך להתנהל עם חשבון משותף

כדי להימנע מבגידות פיננסיות, המומחים ממליצים לנהל דיונים על העקרונות של בני הזוג לגב כסף. בין אם אתם מחזיקים רק בחשבון משותף או ממשיכים להחזיק גם בחשבונות נפרדים, חשוב להתייחס למספר נקודות:

 

1. קבעו סדרי עדיפויות: 

גם אם אתם מחזיקים בגישות שונות לגבי כסף, עליכם להגיע להסכמה כללית על סדרי העדיפויות. קביעת רף שהחל ממנו יש לשתף את בן הזוג בהוצאות מפחיתה את האפשרות שאחד מבני הזוג יחוש מרומה לגבי השימוש של השני בכסף עבור "מטרות הנאה". כך, בעוד שאחד מבני הזו עשוי לחשוב שאין סיבה לדון בהוצאה של 200 שקל, השני עשוי להתעצבן שהוא הוציא 200 שקל בלי לעדכן.

 

2. קביעת תקציב חודשי:

המומחים ממליצים לקבוע עבור כל אחד מבני הזוג סכום הוצאות חודשי אותו הוא חופשי להוציא מבלי לדווח לבן הזוג השני. לטענתם, בכך מפחיתים את הוויכוחים במידה ניכרת.

 

3. דברו על זה:

אחת לתקופה עברו ביחד על המצב הפיננסי המשותף. המומחים ממליצים גם לבני זוג שבמערכת יחסים רצינית אך לא נשואים לחשוף פרטים לגבי מצבם הפיננסי. לדבריהם חוסר נכונות של בן הזוג לחשוף בפניכם מידע פיננסי מהווה תמרור אזהרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x