$
עסקים קטנים ובינוניים ישן

איגוד לשכות המסחר: "הארנונה - צינור העושק של משקי הבית והמגזר העסקי"

דורש להסדיר את התנאים לפיהם ניתנים האישורים החריגים לגביית הארנונה - וליצור שקיפות מלאה של ההליך. אוריאל לין: "תיקון החוק ימנע ניצול פרצות"

עמרי מילמן 22:4307.04.14

איגוד לשכות המסחר פרסם היום את הצעת החוק שלו ליצירת סדר חדש במס הארנונה. הצעת החוק דורשת להסדיר את התנאים לפיהם ניתנים האישורים החריגים לגביית הארנונה - וליצור שקיפות מלאה של ההליך. עוד דורשים באיגוד

להפחית משמעותית את ריבית הפיגורים שגובות הרשויות.

 

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר כי " בשנים האחרונות מס הארנונה הפך להיות צינור העושק של משקי הבית והמגזר העסקי זאת מתחת מבלי שהציבור והכנסת יידעו". לדבריו, הארנונה למגזר העסקי גבוהה פי שלושה מזו של משקי הבית.

 

אוריאל לין אוריאל לין צילום: עמית שעל

ישראלה מני, סמנכ"ל כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר, אמרה: "המגזר העסקי ב-60 רשויות מקומיות שילם תוספת של ארנונה חריגה בסך 200 מיליון שקל בשנים 2012-2013".

 

בכנס, הזכיר לין כי במרץ האחרון עתר הארגון יחד עם 14 רשתות קמעונאיות לבג"ץ, בדרישה שבית המשפט יצהיר כי ה"פיילוט" שנערך במשרד הפנים ב-2012 ושבו ניתנו אישורים חריגים לכ-70 רשויות מקומיות בשיעור העלאה שנע בין 4% ל-15% - אינו עומד בדרישות החוק.

 

לדברי לין, "התיקון שהוצע היום על ידי איגוד לשכות המסחר ימנע ניצול פרצות, יבטיח גביית מס ארנונה הוגנת, ויחזיר את המשמעות האמיתית של האישור החריג, לאפשר בקרה ופיקוח טובים יותר של השלטון המרכזי על השלטון המקומי. האישורים החריגים, שמשמעותם פגיעה בזכות הקניין, חייבים להיות שקופים וגלויים לכל. הרשויות המקומיות יצרו מעקף דה פקטו של ועדת הכספים של הכנסת. ועדת הכספים חייבת להיות מעורבת ישירות בהענקת האישור החריג. בכך יתבטא טוב יותר האיזון הראוי בין הרשות המבצעת לבין הרשות המחוקקת באינטרס השמירה של הציבור".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x