"מתוך 9,000 תוכניות פנסיה שנבדקו - בשש לא היו טעויות"
שירות טכנולוגי חדש יאתר שגיאות בתוכניות הפנסיה ויציג עבור המשתמשים נתונים כמו כמה כסף נצבר וכמה כסף יהיה להם בגיל הפרישה; מייסד השירות: "חוסר המודעות של הציבור לגבי הפנסיה שלו, עולה לכל חוסך בין עשרות למאות אלפי שקלים"
שירות טכנולוגי חדש יאתר עבור חוסכים שגיאות בחיסכון הפנסיוני ויספק להם מידע נגיש על הפנסיה. השירות, שניתן על ידי חברת קשבורד מבית 'תנובה פיננסית' הוא מערכת מידע אישי פנסיוני שמציג למשתמש כמה צבר עד היום עד היום בכל קופות הפנסיה שלו, כמה כסף יהיה לו בגיל פרישה, באיזה מקום מנוהל הכסף ומה צפויה להיות הפנסיה החודשית שלו. המערכת מפעילה בקרה אוטומטית לאיתור טעויות בחשבונות.
- המשכנתא של השכן בדרך אל תיק הפנסיה שלך
- איך לא לצאת פראיירים מהפגישה עם סוכן הביטוח הפנסיוני
- סלינגר למעסיקים: לאפשר לעובדים לבחור באיזו פנסיה שהם רוצים
המערכת של קשבורד מתחברת למסלקה הפנסיונית ומאתרת באופן אוטומטי ובצורה מלאה את כל החסכונות הפנסיוניים שנפתחו עבור המשתמש. השירות הוא בתשלום, כאשר הרישום עולה 35 שקלים ולאחר מכן מעקב חודשי מחירו 3 שקלים בחודש. קשבורד אינה מקבלת עמלות או שכר טרחה מהגופים הפנסיונים כך שהיא מערכת עצמאית ואינה תלויה בגופים האלו.
לאחר שהמערכת מאתרת עבור המשתמש את כל החסכונות הפנסיונים שברשותו היא מציגה לחוסך את הצבירה הפנסיונית, את הצבירה העתידית ואת הקצבה הצפויה המשוערכת לגיל פרישה. לאחר איתור כל הנתונים המערכת מבצעת בדיקות לאיתור וזיהוי שגיאות בחשבונות ומחשבת הפסדים כספיים שאותן שגיאות עשויות לגרור לעתיד. כאשר מאותרות השגיאות, המערכת ממליצה לחוסך לתקן אותן בעצמו מול גוף הפנסיה, או לפנות לסוכן שכבר קיים, וכן מציעה את האפשרות לתקן עבור החוסך את הטעות תמורת תשלום נוסף.
"הפנסיה היא ההשקעה הכלכלית החשובה ביותר של כל אחד מאיתנו, היא עולה פי 2.5 מעלות דירה ממוצעת. חוסר המודעות של הציבור לגבי הפנסיה שלו עולה לכל חוסך בין עשרות למאות אלפי שקלים. פיתחנו מערכת שלא דורשת שום הבנה בתחום הפנסיה- היא מאתרת את השגיאות, מציעה פתרונות ותחסוך למשתמשים כסף רב. הרישום לוקח 2 דקות ומתבצע מהמחשב בבית או מהסלולרי. בדקנו כבר 9000 משתמשים. רק לשישה מהם לא נמצאו שגיאות- לכל השאר איתרנו 4-5 שגיאות בממוצע שהיו גוררות לכל אחד מהם הפסדים של מאות אלפי שקלים עד גיל הפרישה", אומר אלון רז, מייסד קשבורד.
השגיאות אותם איתרה המערכת מתחלקות לשני סוגים מסביר רז, הראשון הוא שגיאות טכניות אובייקטיבות כמו גיל, תאריך לידה, או כתובת שגויה. "אם הכתובת לא נכונה המשמעות היא שאם חברת הפנסיה רוצה לשנות את דמי הניהול היא תודיע לכתובת שרשומה אצלה והחוסך לא יידע מזה. מאותו הרגע הוא יתחיל לשלם דמי ניהול אחרים. להערכתי אצל מעל 20% מהחוסכים הכתובת באחת הקופות היא שגויה", אומר רז. הסוג השני של השגיאות הוא שגיאות שאינן טכניות וחד ערכיות, למשל אדם שמשלם דמי ניהול גבוהים מאלו שהשיג עבורו מקום העבודה בהסדר. "שם אנחנו בעצם בודקים שהלקוח מקבל את דמי הניהול שהשיג עבורו מקום העבודה. מצאנו ש-40% מהאנשים בהסדרים כאלה לא מקבלים את מה שמגיע להם מסיבות שונות", אומר רז.
המידע שקיים במסלקה הפנסיונית נגיש עבור כל חוסך, המערכת החדשה מציעה להנגיש את המידע ולעבד אותו. "המסלקה הפנסיונית היא גוף שנותן את המידע באופן גולמי, לא מעובד. כל חוסך מקבל את המידע הזה כל שנה מגוף הפנסיה אבל רוב האנשים לא יודעים להתעסק עם זה. מידע מעובד הוא מידע שימושי ויעיל", מסביר רז.